31 januari 2013

Hartige cake met feta en zongedroogde tomaat

Geplaatst in: hartig

Een paar weken geleden deelde ik het muffinrecept al met jullie en dat werd redelijk positief ontvangen. De hartige cake met feta en zongedroogde tomaat wederom een recept dat uit het High tea kookboek afkomstig is en waarvan ik hoopte dat het net zo’n succes zou worden. En dat werd het gelukkig ook en misschien zelfs nog wel beter dan het eerdergenoemde baksel. Ik voegde wat extra ingrediënten zoals pijnboompitten en champignons aan de taart toe en ik vond ‘m echt geweldig.

 

 Ingrediënten:
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • pijnboompitten
  • (vooraf gebakken) champignons
  • 2 takjes verse peterselie
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 4 eieren
  • 1 deciliter olijfolie
  • 100 gram feta (in blokjes gesneden)

Keukengereedschap:

  • Een cakeblik
  • Kwastje om het bakblik mee in te vetten
  • Kom en garde
  • Ovenhandschoenen ;)

Wat te doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en hak de peterselie en zongedroogde tomaten fijn.
  • Meng de bloem en gist en klop de eieren samen met de olijfolie door het mengsel tot het een glad beslag is. Voeg hier de fijngesneden tomaten, peterselie en feta aan toe en roer alles nogmaals goed door.
  • Schenk het mengsel over in het bakblik en stop het blik in de oven. De cake kan in ± 45 minuten gaar gebakken worden. Om te controleren of het deeg daadwerkelijk goed is, kun je de gaarheid ervan controleren door met een satéprikker in de cake te prikken. Wanneer deze prikker droog uit de cake komt, is de cake gaar.
  • Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen (buiten het bereik van eventuele honden of katten die het maar al te graag op jouw baksels voorzien hebben).

Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

5 reacties

  • Reply 3X De lekkerste foodblogs • daarwaseens.nl 30 april 2017 at 22:56

    […] het vaak niet in de meest ingewikkelde probeersels en moet je dus echt denken aan iets als een hartige cake of spagettimuffins. Het namaken ervan is namelijk meer aan mij […]

  • Reply Food: 3x de lekkerste Foodblogs – daarwaseens.nl 6 december 2015 at 21:19

    […] het vaak niet in de meest ingewikkelde probeersels en moet je dus echt denken aan iets als een hartige cake of spagettimuffins. Het namaken ervan is namelijk meer aan mij […]

  • Reply Marieke 3 februari 2013 at 19:00

    Oh, hier heb je ‘m al uitgebreid beschreven! Ik sla ‘m op, lijkt me heerlijk!

  • Reply PSbyDila.com 31 januari 2013 at 11:25

    Yum, dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply LAURA 31 januari 2013 at 08:30

    Dit klinkt heerlijk! Ik ben weg van feta en al helemaal van zongedroogde tomaat :D

  • Laat een reactie achter