10 januari 2013

Spaghettimuffins

Geplaatst in: hartig

Spaghettimuffins

Sinds mijn besluit om zo min mogelijk vlees te eten, ben ik naarstig op zoek naar leuke, lekkere en bovenal (makkelijke) vegetarische recepten. Het gaat me tot nu toe prima af en heb het stukje dier op mijn bord nog geen moment gemist. In dit blog deel ik mijn recentste ontdekking op het gebied van vegetarisch koken. Kijk je mee?

Een paar weken geleden kocht ik een klein kookboek met daarin verschillende high tea recepten. In het boek staan niet alleen recepten waarmee je de lekkerste bonbons en mierzoete cakejes mee kunt voorbereiden; ook een heleboel vegetarische hapjes kunnen met behulp van dit felroze boekje gemaakt worden. Terwijl ik in het boek aan het bladeren was, en snel de ingrediënten scande, viel mijn oog op een interessant recept. Vandaag daarom het recept waarmee je in een handomdraai spaghettimuffins kunt maken.

Spaghettimuffins

Ingrediënten:

 • 200 gram spaghetti
 • 50 gram basilicumblaadjes*
 •  teentje knoflook, gepeld*
 • 30 gram geroosterde pijnboompitten*
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas*
 • 3 eieren
 • 1,25 dl. slagroom

Keukengereedschap:

 • Pan, kom, mixer, cakevormen (bij voorkeur siliconen, omdat dit beslag erg nat is en aan je papieren vorm blijft kleven) vijzel of staafmixer.
 • Olijfolie om de vorm mee in te vetten.

Wat te doen?

 • Verwarm de oven op 180 graden voor en kook ondertussen in ± acht minuten de spaghetti beetgaar.
 • Pureer de basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte kaas met een vijzel. Heb geen vijzel, dan is een staafmixer natuurlijk ook een optie. (Tip: wist je dat je nu zelf pestosaus gemaakt hebt?)
 • Klop de eieren los en meng dit met de slagroom en pesto.
 • Vet de muffinvorm in met olijfolie (alleen noodzakelijk wanneer je GEEN papieren bakvormpjes gebruikt), of steek de papieren vormen in de plaat.
 • Verdeel de spaghetti over de vormen en schenk het mengsel over de pasta heen. Bak de muffins vervolgens in een kwartier klaar tot ze stevig genoeg zijn. Je kunt de muffins zowel warm als koud eten.

* De ingrediënten met het sterretje heb je nodig om zelf pestosaus te kunnen maken. Heb je hier geen zin in of écht geen tijd voor, dan kun je natuurlijk ook gewoon een kant en klaar potje bij de Albert Heijn of Xenos kopen.

Natuurlijk ook heel handig: via de site van het Boekenvoordeel kun je het kookboek(je) zelf bestellen. Klik hier om naar de site te gaan. Eet smakelijk!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

24 reacties

 • Reply Blue Band chocoladetaart 30 april 2017 at 23:14

  […] zoete cakejes op tafel staan. En voor de liefhebster van hartige baksels zijn er natuurlijk de spaghettimuffins of de muffins met gedroogde tomaat, feta en olijven om eens uit te […]

 • Reply daarwaseens.nl 2 april 2013 at 20:55

  […] voor mijn verjaardag (tweede paasdag!). Zo bakte ik een schaal cakejes, de welbekende spaghetti muffins en een hartige cake welke allemaal goed in de smaak vielen bij de gasten, dus het was de moeite […]

 • Reply daarwaseens.nl 31 januari 2013 at 08:02

  […] paar weken geleden deelde ik het muffinrecept al met jullie en dat werd redelijk positief ontvangen. De hartige cake met feta en zongedroogde […]

 • Reply Marike 30 januari 2013 at 14:32

  Dat ziet er echt zo leuk uit! Ik zag op Pinterest ook al pizza muffins, die lijken me ook zo tof!

 • Reply daarwaseens.nl 15 januari 2013 at 06:11

  […] ik afgelopen week bezig was met het maken van de spaghettimuffins maakte ik ook (zonder dat ik het wist) een van mijn favoriete pastasauzen klaar: de […]

 • Reply daarwaseens.nl 15 januari 2013 at 01:53

  […] 15. Omdat ik vaak tot diep in de nacht aan het werk ben en daardoor ‘s middags pas opsta, schiet het bewust ontbijten er nog wel eens bij in. Nu ik weer druk in de weer ben met het voorbereiden van eindopdrachten, sta ik (gelukkig) wel weer eerder op en wat is er dan fijner dan het nuttigen van je ontbijt met een verse krant binnen handbereik? Vroeger verslond ik de krant iedere dag, maar ook dat is er de laatste maanden een beetje bij ingeschoten. 16. Ik maakte voor de eerste keer iets dat door moest gaan voor pestosaus. Het recept waarvoor deze saus oorspronkelijk was bedoeld, kun je hier vinden. […]

 • Reply sonja 13 januari 2013 at 16:09

  Lijkt me ook lekker met blauwe kaas en (diepvries) spinazie ipv pesto!!

 • Reply Marieke 13 januari 2013 at 15:01

  HEUL apart dit, haha… Maar ik ben gek op spaghetti en op muffins, dus dan zou het toch een succes moeten zijn, nietwaar? :D

 • Reply Indira 11 januari 2013 at 15:56

  Leuk zeg, ziet er echt lekker uit!

 • Reply Angelina 11 januari 2013 at 11:24

  Ohh dit ziet er heerlijk uit!!

 • Reply Jennn 11 januari 2013 at 10:52

  OH dat ziet er echt heerlijk uit. Bedankt voor de tip, ik ga ook eens op zoek naar dat boek!

 • Reply Sas 11 januari 2013 at 08:18

  Lekkerrrrrrrrr

 • Reply Wendy 10 januari 2013 at 21:26

  Spaghetti en muffins. Die twee zou ik niet zo snel bij elkaar zoeken. Aan de andere kant. Ik heb ook wel eens hartige muffins gemaakt die naar pizza smaakten. Volgens mij kan ALLES met muffins.

 • Reply Kamelia 10 januari 2013 at 20:46

  Oe ze zien er goed uit Olg! Ben benieuwd hoe ze smaken, thanks voor het recept :)

  • Reply Olga 10 januari 2013 at 20:49

   Hoi Kammie! Ik zou er alleen nog wat (zee)zout aan toevoegen, want ik mis de ‘fijne’ smaak een beetje. En als je niet vegetarisch wilt eten kun je er bijvoorbeeld nog blokjes ham aan toevoegen. Ik denk dat dat ook wel lekker zal smaken :)

 • Reply Daan 10 januari 2013 at 20:05

  Hahaha grappig. Kun je ze ook versieren? :P

  • Reply Olga 10 januari 2013 at 20:48

   Ik zou de slagroomspuit wel een eindje uit de buurt leggen, maar de creatieveling weet zich vast wel uit te leven ;)

 • Reply SanneWierda 10 januari 2013 at 19:17

  Haha, dit verklaart de Instagramfoto! Lijkt me wel erg lekker!

 • Reply LAURA 10 januari 2013 at 18:43

  Ziet er heerlijk uit! Gisteren hadden ze bij koffietijd een heerlijk vegetarisch recept die mijn moeder direct uitprobeerde. :D

 • Reply Harmke 10 januari 2013 at 18:01

  Ziet er verrukkelijk uit! Hoe heet het boekje?

 • Reply Sanne 10 januari 2013 at 18:01

  Lijkt me lekker! Voor hoeveel personen/muffins zijn de ingrediënten die je noemt? :)

  • Reply Olga 10 januari 2013 at 18:03

   Dit is voor 12 personen, ben het vergeten erbij te zetten!

 • Reply Sylvia 10 januari 2013 at 17:58

  Wat leuk! Ik had nog nooit van spaghettimuffins gehoord, maar het ziet er goed uit ;)

 • Laat een reactie achter