15 januari 2013

Verse pestosaus

Geplaatst in: hartig, warme gerechten

Verse pestosaus

Toen ik afgelopen week bezig was met het maken van de spaghettimuffins maakte ik toevallig ook één van mijn favoriete sauzen klaar: pestosaus! En natuurlijk leg ik je met liefde uit hoe jij deze verse pestosaus ook in een handomdraai kunt maken.

N.B. Omdat ik niet bewust pestosaus aan het maken was, heb ik hier geen ‘echte’ kaas, maar kaas in poedervorm aan toegevoegd. Wanneer je zelf verse pestsaus wilt maken, kun je natuurlijk beter een stuk (Parmezaanse of Pecorino) kaas gebruiken.

Ingrediënten: 

 • 50 gram basilicumblaadjes
 • Teentje knoflook, gepeld
 • 30 gram geroosterde pijnboompitten
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas OF 50 gram Pecorino OF 25 gram van de beide kaassoorten (afhankelijk van welke site je raadpleegt om het recept te achterhalen)
 • 1 deciliter olijfolie, extra vergine

Wat te doen?

 • Simpeler kan het bijna niet, want je hoeft in principe alles alleen nog maar in een keukenmachine te gooien om ‘zelf’ de pestosaus te kunnen maken. Je kunt natuurlijk ook voor de wat traditionelere manier van voorbereiden kiezen en alles met de hand pletten met behulp van een vijzel. Zoals je op de afbeelding kunt zien, heb ik dit laatste keukengereedschap ter hand genomen. Het duurt even, maar dan heb je ook wat!
 • Je serveert de saus over de pasta, spaghetti of als extraatje bij je kipfilet.

Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Renate 17 januari 2013 at 14:25

  Het is eigenlijk heel simpel, en zóveel lekkerder dan uit een potje!

 • Reply LAURA 17 januari 2013 at 08:45

  Als het pesto bevat is het sowieso lekker <3_<3

 • Reply Angelina 16 januari 2013 at 20:09

  Ohh heerlijk, ik moet het nog steeds een keer proberen om zelf te maken! Bedankt voor jouw versie ;)

 • Reply Laura 15 januari 2013 at 20:56

  Voordat ik op kamers woonde vond ik pesto echt niet lekker, maar deze week heb ik drie keer pasta pesto gegeten, zo lekker! Nog nooit zelfgemaakte gehad, overigens, iedereen zegt wel dat dat echt veel lekkerder is.

 • Reply SanneWierda 15 januari 2013 at 17:06

  Mmmm, superlekker!

 • Laat een reactie achter