17 maart 2013

My first smoothie

Geplaatst in: koude gerechten

Eén van de grote verschillen tussen mij en praktisch alle (ex-)vriendjes die de revue zijn gepasseerd, is de aanwezige sportieve basis. Hoewel ik er – al zeg ik het zelf – een vrij gezond leven op nahoud (niet roken, drinken, snoepen etc.) sport ik al jaren niet meer. De gymlessen op de middelbare school waren tot voor kort de enige sportieve en verplichte bezigheid, maar nu ik alweer bijna vier jaar studeer en nooit het nut van de Studenten Sportvereniging heb ingezien, is het met mijn sportieve kant bijzonder slecht gesteld. Goed, ik fiets en skeeler, maar daar is alles ook mee gezegd.

Met die vriend van mij is het een heel ander verhaal: die beoefent meerdere sporten en traint bovendien bloedfanatiek in de sportschool. Dat betekent ook dat hij maaltijden naar binnen werkt waar je Afrika een week mee tevreden kunt stellen en mij met shakes en andere voedingsmiddelen heeft laten kennismaken.  Hoewel ik op talloze blogs shakes (smoothies) voorbij heb zien komen, heb ik er in mijn naaste omgeving nooit één daadwerkelijk klaargemaakt zien worden. T. vormt hierop een uitzondering, want die leeft min of meer op eten dat je in een blender kunt stoppen.

Na een aantal keer een blender in huize Olga te logeren hebben gehad, besloot ik om de keukenmachine eens uit het stof te halen. Die stond namelijk al een geruimde tijd in een hoek van de keuken, omdat altijd meende dat ‘ie stuk was. Niet dus: ik moet er alleen geen winterpenen in willen pureren.

Ik keek het truukje om smoothies te maken af en stopte wat gesneden banaan, kiwi, roomijs en melk in de machine, liet de inhoud niet allemaal in mijn haar belanden en kreeg zowaar prachtig sapje in beeld. Nadeel van ‘mijn’ keukenmachine bleek wel het gebrek aan de ‘kan-vorm’: zo’n Cuisinier omkeren doe je vervolgens ook maar één keer in je leven.. (beetje onhandig, beetje kleverig zeg maar en Uggs zijn niet op het opvangen van smoothiedrab ingesteld.)

Nou heb ik dus besloten dat ik een Olga proof blender in mijn bezit wil hebben. Over precies twee weken ben ik jarig, dus wie biedt?

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Marlyssa 17 maart 2013 at 23:23

    Je smoothie klinkt lekker!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.