27 mei 2013

Pastasalade met avocado

Geplaatst in: koude gerechten

Pastasalades, ik ben er dol op. Elke zomer is het hier raak; ’t eet lekker weg tijdens een barbecue, maar natuurlijk ook als het veel te warm is om uitgebreid te koken. In dit blog leg ik je uit hoe je een super gezonde pastasalade met avocado kunt maken. Eet smakelijk alvast!

De avocado

De avocado is een fruitsoort die het – helaas – niet van zijn smaak, maar van zijn goede bestanddelen moet hebben. Een avocado bevat namelijk veel kalium, een stof die goed is voor je hart en bloedvaten, en een stof die je slechte cholesterol verlaagt en het goede niet aantast. Daarnaast zorgt het vezelrijke gehalte voor een bescherming van de darmen en bevat de avocado natuurlijk ook een aantal gewone goede vitamines. (Omdat ik verder geen expert ben, verwijs ik je voor meer informatie even door naar deze website waarop meer over de voedingswaarde van een avocado wordt uitgelegd.)

Ik vind dat de avocado vooral in combinatie met andere producten goed tot zijn recht komt. Op brood of een cracker, gecombineerd met grof zeezout bijvoorbeeld, of in een simpele maar lekkere salade. Met pasta, zoals mijn moeder en ik hem (elke zomer) maken. En hoe wij dat doen, dat lees je hieronder.

Wat te doen?

Omdat de ingrediënten al genoemd zijn start ik meteen met de uitleg. 

 • Kook voldoende pasta volgens de beschrijving op het pak. Ik heb zelf altijd geleerd om de droge hoeveelheid pasta die je in een diep bord kunt leggen, voldoende is voor een portie voor één persoon, dus afhankelijk van het feit voor hoeveel mensen je van plan bent je gerecht te maken, kun je zo een beetje passen en meten. Gelukkig maak je een salade vaak om er meerdere dagen van te kunnen eten, dus wanneer je wat ruim hebt gemeten is dit natuurlijk helemaal geen probleem.
 • Snijd en ontpit de ingrediënten die jij door de pasta wilt mengen (raadpleeg eventueel het internet om te kijken hoe je een avocado van z’n pit ontdoet zonder de boel tot moes te knijpen).
 • Wanneer de pasta klaar is, giet je het af en laat je alles afkoelen. Meng wat olijfolie door de pasta om te voorkomen dat alles aan elkaar blijft plakken en schep dan naar voorkeur avocado, tomaten etc. door de pasta heen.

Klaar is Kees en eet smakelijk!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reply Zomerse dilemma's (TAG) • daarwaseens.nl 26 juli 2016 at 22:03

  […] nog maar uit barbecueën? O, dit vind ik eigenlijk best een lastige! Ik ben namelijk fan van homemade (pasta)salades, maar als je bedenkt dat je veel meer dan vlees op een barbecue kunt gooien, wordt dit een […]

 • Reply dionne 30 mei 2013 at 20:53

  ziet er heerlijk uit!

 • Reply Kiss & Make-up 29 mei 2013 at 14:43

  Hmm lekker! Alleen de avocado zou ik er uit laten, dat lust ik niet echt graag.

 • Reply Laura 29 mei 2013 at 13:32

  Ahhh lekker!!!

 • Reply Lois Lorinde 29 mei 2013 at 10:16

  Ooh, dat ziet er heerlijk uit! Hmm!

 • Reply Jorien 28 mei 2013 at 21:29

  Eazy maar wel super lekker volgens mij. Yum!

 • Reply Eva 28 mei 2013 at 17:08

  Oh mijn god, wat ziet dat er lekker uit! Doet me echt verlangen naar de zomer ;)

 • Reply Aline 28 mei 2013 at 17:06

  Ik vind avocado superlekker juist! Op een vers afgebakken pistoletje met wat peper en zout. Nomnomnom. Jouw receptje ziet er ook lekker uit!

 • Reply Cuisine Céline 28 mei 2013 at 16:34

  Ziet er lekker uit!

 • Reply Saskia 28 mei 2013 at 09:28

  Avocado is heerlijk om een dip van te maken. Met creme freche en een zuurtje (limoen of cintroen sap). Wat peper en zout, en klaar ben je om je tortilla shipjes in te dippen. Erg lekker! Ook erg lekker door de chili con carne.

 • Reply Josianne 28 mei 2013 at 07:55

  Supermakkelijk maar wel heel lekker inderdaad! Heerlijk als het zo’n lekker weer is.

 • Reply Kimberly 28 mei 2013 at 06:19

  Ik ben echt gek op pasta salade! Dit lijkt me ook erg lekker

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.