6 maart 2014

Gekocht bij de kringloop

Geplaatst in: interieur

Zoals jullie inmiddels wel weten, vind ik het super leuk om in kringloopwinkels rond te neuzen. Dat struinen tussen rekken of grabbelen in bakken vind ik echt een lekkere bezigheid om zo eens in de zoveel tijd uit te voeren. En als ik dan met iets tofs thuiskom dat ik voor een prikkie heb kunnen scoren, is mijn dag gemaakt. In dit blog deel ik een paar aankopen met jullie.

Krukje voor € 3,50 bij Het Goed (Emmen) gescoord.

Een originele knijplamp met porseleinen fitting. Ook bij een kringloopwinkel gekocht, prijs onbekend.

Een paar weken geleden vertrokken vriendin R. en ik in een grote auto naar Duitsland. Dat is namelijk het land waar vriendin I – bekend van de webshop Liefs van Lotte – nu alweer een paar jaar woonachtig is en omdat we elkaar tegenwoordig niet meer zo vaak zien en spreken, planden we een speciaal dagje uit in. Dankzij deze twee vriendinnen (en met een beetje hulp van mijn moeder) heb ik het winkelen in kringloopwinkels onder de knie gekregen en dat was ook precies de reden waarom ik (met R. uiteraard) met een grote auto op pad ging.

Na al die jaren weten we precies wie welke kant opduikt: I. knapt veel meubels op, R. koopt graag schoenen, kleding, CD’s en ik sta vaak met een scheef hoofd de rijen met boeken te bekijken. Dit keer had ik een andere missie: ik wilde krukjes, kasten en nog veel meer. Het liefst een perfecte buffetkast met glas of deuren, maar die wens bleek niet haalbaar te zijn. En misschien maar goed ook, want waar ik I. de weg terug naar huis in had moeten (ver)stoppen weet ik nog steeds niet zo goed.

Wel kwam ik thuis met een mooie rok (geen foto) en een smoezelig krukje. En daar heb ik grote plannen mee. Bij gebrek aan veel meubels om op te zitten (ik heb een grote bank, maar daar houdt het ook wel bij op), heb ik het plan opgevat om een wand vol krukjes te vormen. Krukjes die ik tweedehands wil aanschaffen, en van een nieuwe print en verflaag wil voorzien.

En ach, wanneer mijn zoektocht(en) op niets uitdraaien en gulle gevers uitblijven, dan heb ik altijd nog een ideaal voetenbankje op de kop weten te tikken. 

De lamp maakt deel uit van het tweede opknapproject. Eerder schreef ik over deze lamp, die ik we-ken geleden voor een zacht prijsje aanschafte en nu dienst doet als bureaulamp. Het liefst knutsel (of ontwerp) ik binnenkort iets in elkaar om meerdere (oude) lampen aan te bevestigen, maar voor het echt zover is, ben ik ongetwijfeld een paar weken verder.

Heeft iemand toevallig nog een goede tip? Ik lees er graag over terug in de comments. 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Klusupdate: Early dew op de muren en meer.. 4 juni 2017 at 21:42

  […] opknappen. Het welbekende Ikea-keukentrapje, bijvoorbeeld, en nog een oude kringloopvondst. In 2014 tikte ik namelijk een tof krukje op de kop dat ik (toen al) van een nieuw printje en verf wilde […]

 • Reply Debbie Peteri 6 maart 2014 at 21:07

  Volgens mij ben jij een stuk handiger (en creatiever) hierin dan ik, dus ik denk dat jij er wel helemaal uit gaat komen! Heel erg benieuwd naar al je opknapprojectjes! Klusse! :-D

 • Reply Anne 6 maart 2014 at 18:00

  Dat krukje! Lijkt me een leuk projectje :)

 • Reply Roxanne 6 maart 2014 at 17:45

  Eigenlijk is het best grappig wat voor soort juweeltjes je kan vinden in kringloopwinkeltjes. Succes met je projectjes ;)

 • Reply Jennn 6 maart 2014 at 12:10

  Leuk!

 • Reply annouska 6 maart 2014 at 11:32

  Oeh i like!!!

 • Reply Dina 6 maart 2014 at 08:02

  Dat krukje! Geweldig!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.