8 december 2014

8/12 (Oma in het ziekenhuis + in een sleur)

Geplaatst in: zwanger

Zwangerschap

Toen ik gisteravond (laat) in de woonkamer aan mijn weekoverzicht zat te werken, bekroop me het gevoel van saaiheid: behalve nachtbraken, overdag slapen en schrijven – zo niet nadenken – over wat ik tegenwoordig nog wel of niet meer kan doen, lijken die updates nog maar weinig spannende details te bevatten. Ik leid dan wel niet het leven van een vol gas bloggende vrouw, maar wanneer je je op een zondagavond nog af zit te vragen wat je op de donderdag ervoor eigenlijk hebt beleefd, dan mag je je toch wel even achter je oren krabben.

Met niet zo heel veel kinderloze dagen in het vooruitzicht (althans, dat zou zo volgens de planning moeten gaan) en de behoefte om jullie als lezerspubliek nog een beetje te kunnen vermaken, heb ik daarom besloten om vanaf nu elke dag een stukje over het aftellen te schrijven. Op die manier heb ik straks niet alleen zelf een heel overzicht om nog eens op terug te blikken, maar blijft er voor de schare trouwe lezers ook nog wat over. ;) En gezien de huidige statistieken zijn dat er nogal wat!

Omdat ik het wel zo leuk vind om het ‘echte’ aftellen op de maandag te laten beginnen, plaats ik dit blog een dag terug in de tijd online. Maar hee: zo blijft er voor jullie des te meer te lezen over.

De maandag
Misschien heb je iemand wel eens horen zeggen dat het slechte (altijd) in drievoud komt: je stoot je teen, mist je bus en je avondeten is die dag ook niet bepaald je-van-het. Hoewel ik daar in het begin niet zo bij stilstond, ben ik daar inmiddels een beetje op teruggekomen, want na wat verbouwingsellende en een oma die haar enkel gebroken heeft en halsoverkop ‘in de verzorging’ ondergebracht moest worden (wel tijdelijk, maar toch), heeft ook mijn poezenmoederhart een deuk opgelopen nu de kans bestaat dat er in de kaak van één van de katten een tumor groeit. En dat is veel slecht nieuws in een korte tijd.

Wat het precies is weten we nog niet, maar ik hoop natuurlijk op het minst erge. Ik moet er namelijk niet aan denken om zo plotseling afscheid te moeten nemen van de kat waarvan ik altijd dacht dat zij er nog wel zou zijn op het moment dat ik mijn eerste kind zou krijgen. Gewoon, als een stukje overlevering van mijn jeugd. De patiënt en ik hebben de nacht samen op bed doorgebracht en het is wachten op het nieuws van dinsdag. Ik hoop op het beste, duimen jullie mee?

Met mini en mijzelf gaat het daarentegen prima. Hoewel doorslapen er voorlopig wel niet in zal zitten, ik aan de lopende band eten en drinken over mezelf mors, mijn heup donkerblauw gestoten heb en net als Harry Potter van een bliksemschicht-achtig litteken ben voorzien, kan ik het op deze manier nog wel een tijdje uitzitten. Mini’s schare fans groeit, evenals mijn ongeduld en het gebied rondom mijn navel. Dat laatste is een beetje jammer, gezien het feit dat ik mijn vel soms letterlijk voel scheuren. Maar alles voor het goede doel. 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply daarwaseens.nl 13 december 2014 at 02:47

  […] zag het er na 24 uur goede zorg gelukkig een stuk beter uit en net op het moment dat ik het overzicht van de afgelopen maandag aan het uitwerken was, kreeg ik dan ook te horen dat er geen tumor maar […]

 • Reply Madelon 11 december 2014 at 07:21

  Heel leuk! Ik lees je updates graag :D ben heel benieuwd naar je mini haha. Ik had tijdens mijn zwangerschap zelf graag veel willen bloggen daarover maar dat lukte me niet.

 • Reply Jennifer 9 december 2014 at 21:25

  Auw, van die laatste zinnen krijg ik bijna zelf het gevoel alsof ik aan het scheuren ben. Leuk dat je zo aan het aftellen bent geslagen op je blog, ik had ook zoiets gedachten voor The Final Countdown. Alleen dan valt het wel meteen heel erg op als er een dag niks online komt .. :P

  • Reply Olga 10 december 2014 at 00:16

   Ik heb de afgelopen week wel even een stap terug moeten doen, dus toen lukte het me ook niet om alles helemaal volgens mijn planning te doen. Ik heb nu op 10 december (want het is net na 12 uur) mijn blog ook nog niet afgerond, haha. Het zal wel een beetje een kwestie van smokkelen worden hoor ;)

  Laat een reactie achter