5 december 2014

Baby: Babyhuys Webshop

Geplaatst in: voor je kind

Of je het op de wereld zetten van nageslacht nou wel of niet op je agenda hebt staan, dat er een (behoorlijk) prijskaartje aan vastzit is een ding waar je niet omheen kunt. Om tijdens die eerste maanden van een zwangerschap, maar ook zeker in de weken/maanden/jaren die nog zullen volgen daarom niet volledig bankroet verklaard te hoeven worden, kun je ervoor kiezen een deel van de uitzet tweedehands aan te schaffen. Kleding, maar ook bedden- en speelgoed overleven een schoonmaakbeurt probleemloos en kunnen vaak nog jaren mee. En ook boxen, bedjes en andere benodigdheden worden tegenwoordig massaal tweedehands aangeboden. Vaak is het een kwestie van even afnemen met een doekje, opschuren en opnieuw in de (kindvriendelijke) verf zetten of even een middagje in bad laten weken.

Ik merk dat ik het behalve leuk (want: nostalgie) ook ontzettend praktisch vind dat mijn eigen spullen zo massaal bewaard zijn gebleven. Over het kopen van eerste setjes kleding, maar ook beddengoed voor in de wieg en het ledikant, de luiers en andere doeken heb ik me namelijk niet druk hoeven maken. Ook mijn oude wieg heeft ruim 25 jaar in een hoek van de zolder opgeslagen gestaan en wonder boven wonder bleken er zelfs nog (kraam)matrasbeschermers in hun oude verpakking bewaard te zijn gebleven. Dat betekent natuurlijk niet dat ik de afgelopen maanden geen enkele verse euro aan nieuwe spullen heb uitgegeven, maar het blijft uiteraard leuker om ze aan zachte pakjes te kunnen spenden dan er ± 30 witte, saaie hydrofielen van te moeten kopen.

Toch zijn er een aantal zaken die ik liever ‘schoon’ in huis wilde halen, zoals de befaamde kinderwagencombinatie die ik afgelopen dinsdag na veel wikken en wegen eindelijk aangeschaft heb. En ook zijn er een paar producten geweest die ik wat minder hoog op mijn prioriteitenlijst geplaatst had en waar ik me pas de laatste weken in ben gaan verdiepen (tips m.b.t. draagdoeken zijn van harte welkom!). Omdat ik, zoals ik eerder bekend maakte, van plan ben om flesvoeding aan mini te gaan geven, ben/was ik natuurlijk genoodzaakt verder te kijken dan mijn neus voorgevel lang is. Flesjes, ragers, opwarmers en sterilisators blijken er dan ineens in allemaal soorten, maten en prijsklassen te zijn en ‘zomaar even wat kopen’ doe je natuurlijk ook weer niet, dus: dilemma, dilemma! Gelukkig komen de meeste geschenkdozen je als verse moeder wel met een (merk)flesje tegemoet, maar ja dan de rest nog..

Daarom zal ik niet ontkennen dat ik sommige mailtjes wel eens met een dankbaar ‘Het lijkt me leuk om (…)’ beantwoord en vervolgens uitkijk naar het moment waarop de PTT zijn busje voorgereden heeft. Zo plaatste ik een tijd geleden een bestelling op Babyhuys Wesbhop, welke ik afgelopen dinsdag eindelijk in ontvangst mocht nemen. Behalve de met zorg uitgekozen flessensterilisator (Avent, Philips), bevatte het pakje ook een badcape (Koeka) en set hydrofiele washandjes.

Omdat ik al flesjes en een opwarmer (1,50 – kringloop!) van het merk Philips in huis had liggen, leek me het een slimme keus om ook een sterilisator van dit merk aan te schaffen. Voor wie zich (nog) niet helemaal voor kan stellen over welk voorwerp ik het eigenlijk heb, heb ik daarom een paar foto’s gemaakt. Naar wat ik begrepen heb hoef je alleen water toe te voegen en je gebruikte flesjes of borstkolven op een rooster te plaatsen, waarna de magnetron in 2 minuten het bacteriedodende werk voor je verricht. In gesloten toestand blijft de inhoud zo’n 24 uur steriel en gezien het formaat kun je ‘m als flesgevende moeder gemakkelijk meenemen. Of ik me dat laatste ook echt zie doen weet ik niet, maar hee: ik houd de optie open!

In tegenstelling tot het merk Avent/Philips, kende ik Koeka alleen van de spuugdoekjes die ik soms op foto’s voorbij zag komen. Dat, maar ook de prijs waarvan de tranen me soms in de ogen sprongen (al heb ik het dan wel over het pre-pregnancy tijdperk). Toch is mijn nieuwsgierigheid met de maanden wel gegroeid en besloot ik het merk het voordeel van de twijfel te gunnen. Mijn bestelling bevatte daarom ook een mooie, donkere badcape (kleur Rome), die ik straks na het baden van mini in gebruik kan nemen. Officieel kan ik de cape nog niet gebruiken, maar ik denk dat ik nu wel begrijp waarom ouders (vrouwen) voor bepaalde items van dit merk kiezen. De stof van de cape voelt zacht en stevig tegelijk en ik zie hier over een paar weken zeker een klein baby’tje in gewikkeld worden. 20 euro voor een badcape blijft in mijn ogen wel aan de hoge kant, maar in de sale ga ik zeker opties openhouden.

Ten slotte de hydrofiele washandjes. Daar had ik er al een stapeltje van klaarliggen, maar extra aanvulling leek me geen overbodige luxe gezien het feit dat je met een pasgeboren baby bijzonder snel door je schone voorraad heen bent. Hierover dus alleen de opmerking dat ze niet onderdoen voor de exemplaren die al in de kast liggen.

Zijn er hier meer (bijna-) moeders die al eens iets via deze webshop besteld hebben of wil je iets kwijt over de besproken producten, laat dan vooral een berichtje achter. 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reply Jennifer 11 december 2014 at 20:50

  Wow, deze blogpost was dankzij mijn fantastische adblocker even aan mij voorbijgegaan. Die flessen enzo zijn inderdaad een ding waar ik nog niet echt rekening mee gehouden heb. Ik wil natuurlijk borstvoeding proberen, maar mocht dat niet lukken dan moeten er hier ook flesjes komen en weet ik wat voor apparatuur nog meer. Maar goed, wie weet moet er ook wel zo’n melkmachine komen .. haha. Maar dat zie ik dan wel weer…

 • Reply anouk 8 december 2014 at 20:57

  De sterilisator die jij hebt, hebben wij ook. fijn ding! onze mini dronk niet goed uit aventflessen en uiteindelijk zijn we overgegaan op dr brown. Die passen niet echt lekker in de sterilisator en stond daarom nog vaak met een pannetje met kokend water. moet wel bekennen dat ik helemaal niet zo braaf was met het dagelijks steriliseren… fleswarmer hebben wij niet, ook niet nodig gehad, wij gebruiken gewoon de magnetron

 • Reply Sarah 7 december 2014 at 22:20

  Hey!

  Gewoon wat dingen die me te binnen schieten, zonder bepaalde volgorde:

  voor draagdoeken moet je vooral eens lezen bij desdraagt.nl van Des van desschrijft. Was ik jou, ik koos voor een ‘ergonomische’ draagzak/wikkeldoek (google maar eens en verwelkom jezelf in een nieuwe battle of moms, al vind ik hier echt wel dat er feitelijk een duidelijke winnaar is). In die categorie is eigenlijk alles goed, al zou ik je uit persoonlijke ervaring een draagzak met banden en gesp aanraden, tenzij je natuurlijk echt een doek wilt (geen ervaring mee).

  Voor sterilisator had ik er een van de kringloopwinkel, gewoon op gevallen dus geen zorgen. Na zes maanden (als ik me goed herinner) ben ik er ook nogal rigoureus mee gestopt, het was nou niet echt een hobby.

  Koeka is DUUR maar heerlijk.

  En tot slot: ja hoor, parkjes vind je wel. Ook in de kringloopwinkel vind je die soms. ’t Is dat je zo ver woont, anders kwam ik ons oude brengen.

 • Reply Sanne 7 december 2014 at 12:00

  Ik lees je blog met bewondering en begin ook heel nieuwsgierig te worden naar mini! Wanneer ben je uitgerekend?
  Mooie cape trouwens, ik krijg er bijna rammelende eierstokken van ;-).

 • Reply Bibiane 7 december 2014 at 11:24

  Heb die sterilisator ook gekregen van collega van mijn moeder. Flesverwarmer van Avent is nergens meer te krijgen (buiten aan dubbele van de prijs), dus heb zo’n combi ding op mijn lijst gezet (kan flessen verwarmen, eten stomen en mixen).
  Meer dan de helft van de noodzakelijke spullen krijg ik hier en daar toegestopt. Net als jij hoef ik het niet allemaal nieuw en kan ik het al helemaal niet betalen :) Alleen jammer dat wij nooit in een box hebben gelegen en dat veel kleertjes hopeloos verouderd/versleten waren….

  • Reply Olga 7 december 2014 at 11:49

   Ik heb vroeger wel in een box gelegen, maar deze hebben mijn ouders op een gegeven moment naar de kringloop gebracht. Omdat ik eerst niet zo’n groot ding in mijn woonkamer wil(de) neerzetten, heb ik nog een ouderwetse wieg bij de kringloop vandaan gehaald (lees: kado gekregen van mijn moeder). Deze heb je misschien wel eens in wat plogs/op wat foto’s voorbij zien komen. Mijn plan is om mijn kindje daar de eerste maanden ‘ook’ in te laten slapen, zodat het boven en beneden een eigen plekje heeft. Het neemt minder plek in beslag en ik vind het er bovendien heel leuk uitzien.

   Wat betreft een box kun je die denk ik ook wel tweedehands aanschaffen. En ik denk dat het ook niet vreselijk moeilijk moet zijn om er (uiteindelijk) 1 van kennissen of vrienden over te nemen. Je hebt nog wat langer te gaan geloof ik, maar je gaat (nog) wel merken dat je nog heel veel toegestopt gaat krijgen. (Vooral van mensen die aan de laatste babyronde zijn begonnen en hun spullen toch niet meer gaan gebruiken.)

   Jammer van de kleding, ik vond dat zelf namelijk heel erg leuk en speciaal om te kunnen en mogen hergebruiken. En ook voor kleding geldt dat je dat ook goed tweedehands kunt kopen of waarschijnlijk kado krijgt van mensen in je omgeving. En vergeet niet dat je kraambezoek je straks ook van alles toe zal stoppen en dat goede vrienden/vriendinnen/je familie zich in het begin ook niet in zal houden wat betreft het kopen van nieuwe kleertjes voor je kindje. Als ik namelijk naar mijn eigen moeder kijk, vrees ik dat ik straks mijn inloopkast weer terug moet bouwen en er een extra afdeling voor ‘mini’ bij moet plaatsen, want dat gaat hard!

   Ik hoop dat alles verder goed met je gaat, als je weer/nog vragen hebt of weer een keertje wilt mailen moet je dat vooral doen :) X

 • Reply Madelon 7 december 2014 at 11:20

  Die badhanddoek is ook handig als wikkeldoek :D

  • Reply Olga 7 december 2014 at 11:52

   Voor dragen, wikkelen en knopen reserveer ik jouw aandacht binnenkort een keer, is dat goed? ;)

 • Reply annouska 6 december 2014 at 10:27

  Ondanks mijn blogje over kinderen krijgen he (gisteren) wil ik dol graag kinderen. EN als ik dan weer zo een leuk blogje van jou voorbij zie komen dan smelt ik echt. Ik hou echt van baby spulletjes kopen.

  Ik ben het trouwens helemaal met je eens over tweedehands spulletjes. Sommige dingen zijn ook gewoon leuker om je eigen stijl aan te geven. Maar bepaalde dingen moet je ook echt wel gewoon nieuw kopen inderdaad, daar ontkomt je bankrekening niet aan. ;)

 • Reply Joyce 6 december 2014 at 09:15

  Aah die badcape s mooi! Ik bestelde afgelopen week via die webshop een babyfoon. Wij hadden al eentje maar die is niet zo handig voor oppas e.d.

 • Reply Odile 6 december 2014 at 00:56

  Ik had ook de flesjes en magnetron sterilisator van PhilipPhilips en vond hem super in gebruik!

  • Reply Olga 6 december 2014 at 22:17

   Ik kom er alleen net achter dat de flessenwarmer niet voor elk flesje dat ik heb geschikt is, mijn zoektocht is nog niet ten einde merk ik! :’)

 • Reply Saar 5 december 2014 at 23:50

  Die sterilisator is echt heel fijn. Daar ga je. Og veel ‘plezier’ aan beleven.

  • Reply Saar 5 december 2014 at 23:51

   En ik moet geen reacties achterlaten met de iPad *zucht* dat blijkt maar weer.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.