11 december 2014

11/12 (Extra alert en een goedgekeurde baby)

Geplaatst in: zwanger

IMG_20141211_142638

Het is inmiddels alweer zaterdagochtend (heel heel vroeg hoor en op de grens met vrijdagavond, dus zo diehard blog ik nou ook wel weer niet) en omdat ik al 2 hele updates overgeslagen heb (als je deze update van een dag te laat meerekent) is het wel weer tijd voor een nieuwe. Ik moet jullie per slot van rekening natuurlijk niet in de waan laten dat ik in de tussentijd al stiekem bevallen ben zonder jullie daarvan op de hoogte te hebben gesteld! Dus bij dezen: er heeft zich nog niks plotseling aangediend :)

Van jurk naar past-nog-net-hemdje..

De donderdag:
Zoals jullie ‘m ongetwijfeld ook ervaren hebben, was de donderdag maar een koude en natte bedoening. Ik besloot daarom alleen de meest belangrijke dingen uit te voeren en zo lang mogelijk in mijn pyjama plus badjas rond te blijven lopen.

In de praktijk betekende dat dat ik tot uiterlijk 14:55 aan wat blogs zou gaan werken, snel wat make-up zou smeren en gewapend met een uitgeklapte paraplu naar de VK zou gaan wandelen. Een beetje regen kon geen kwaad en bij gebrek aan vervoer moest ik toch een plan B. opstellen. Maar je begrijpt: het mooie en niet zo regenachtige weer dat zich plotseling aandiende vertrok uiteraard net op het moment dat ik mijn mascara opsmeerde en van huis wilde vertrekken.

Er volgde een plan C. en gelukkig stond ik binnen een halfuur weer op de mat thuis en bleek alles rondom mini weer helemaal in orde. Deze ligt keurig met het hoofdje de goede kant op en is ook langzaam aan de grote afdaling begonnen.

Voor mij betekent dat dat ik extra alert ben geworden op veranderingen: “Lijkt dit schopje nog op een schopje of moet ik er meer achter zoeken? En wat nou als mijn vliezen breken terwijl ik plas en ik heb het helemaal niet door? En wat nou als ik tot de zeldzame gevallen behoor die pas iets doorhebben als ze al op 9 centimeter ontsluiting zitten en ik loop nog in de Albert Heijn?” Of nou ja, alert: je zou het ook tijdelijk paranoïde kunnen noemen.

Maar dat gaat allemaal wel weer over..

Ooit.

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Betty 15 december 2014 at 10:09

  Spannend he, die laatste periode! Ik heb laatst je blog ontdekt en ik ben nu iedere dag druk aan het kijken of je toevallig al bevallen bent.

  Als je vliezen breken tijdens het plassen, merk je het snel genoeg. Het vruchtwater blijft namelijk stromen totdat de baby eruit is ;-) valt niet met een wc-papiertje af te drogen, dus!

  Ik hoop voor je dat je met 9 cm nog gezellig in de supermarkt rondwandelt, maar in alle andere gevallen merk je vast dat de bevalling begonnen is. Het klinkt gek, maar geniet ervan. Mijn bevalling is één van de mooiste dagen van mijn leven geweest, ondanks dat ik halverwege regelmatig dacht: dit doe ik noooooit meer!

 • Reply Alexandra 13 december 2014 at 21:15

  Ik zou het gewoon houden op alert! Zo spannend allemaal, kan me goed voorstellen dat je er “alert” van wordt haha

 • Reply Jennifer 13 december 2014 at 20:53

  Kan jouw mini mijn mini dinsdag even leren hoe die grote afdaling gaat? Ik ben d’r ook wel aan toe!

 • Reply Paul 13 december 2014 at 09:48

  Als je het zo beschrijft snap ik de paranoia. Sterkte met de laatste dagen… er komt iets heel moois voor terug.

 • Laat een reactie achter