9 december 2014

9/12 (Kattennieuws en leesvoer voor de baby)

Geplaatst in: zwanger

Zwangerschap

Goed, om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik geloof niet dat het me gaat lukken om elke dag op een vast moment een update het wijde web op te sturen. Tussen het begrip ‘tijd’ en mijzelf heeft het namelijk nooit echt geboterd en daarom zullen jullie het dus moeten doen met de zorgvuldig uitgekozen momenten waarop ik mijn digitale pen – het toetsenbord – ter hand neem.

De dinsdag
Waar op de ene dag het slecht nieuws kan regenen, schijnt op de volgende dag de zon. Voor de kattenpatiënt zag het er na 24 uur goede zorg gelukkig een stuk beter uit en net op het moment dat ik het overzicht van de afgelopen maandag aan het uitwerken was, kreeg ik dan ook te horen dat er geen tumor maar een ontsteking in de kaak van de kat huisgehouden heeft. Vooralsnog niet lekker, maar wel een stuk minder erg! Ook met het project ‘huis’ gaat het de goede kant op. Naar verwachting kan ik over een paar dagen mijn huis weer betrekken en zal ik ‘m behalve stofvrij ook kerstproof proberen te maken.

Buiten dit kleine beetje sensatie om verschilt de ene dag eigenlijk niet wezenlijk van de andere. Wanneer ik na mijn beperkte aantal uur slaap weer wakker word, maak ik allereerst een ronde langs mijn favoriete apps en laat ik hier en daar een berichtje achter. Na zo’n 45 minuten sta ik dan op en wandel (niet waggel!) ik naar de keuken toe om mijn ontbijt samen te stellen.  Dit ontbijt bestaat tegenwoordig uit een fles drinkontbijt (Hero), thee en wat crackers en een moment waarin ik de krant probeer te lezen, dit vergeet en me op de folders of andere leeswaar stort. En omdat ik stiekem best een social media junk genoemd mag worden, verlies ik mijn telefoon ook niet vaak uit het oog.

Vandaag verdiepte ik me in de aanschaf van een voetenzak en opende ik heel wat keren de tuindeur voor het schreeuwende kattenvolk. Ook werkte ik aan m’n plog en besloot ik om het kopen van de eerdergenoemde zal nog maar even uit te stellen. Want: duur en uiteraard weer een aanbod waar je u tegen zegt. En laat ik nou net even klaar zijn met alles dat een groot aanbod kent..

Om nog een beetje het gevoel te krijgen iets van de wereld om me heen mee te maken, dook ik een uur voor sluitingstijd nog even een kringloopwinkel in en vond ik daar een paar kartonnen voorleesboekjes die met me mee naar huis mochten gaan. Je kunt als Neerlandica-met-bijna-kind het aspect leesvoer natuurlijk moeilijk NIET op de agenda hebben staan..

Na een kort bezoek aan mijn (stoffige) woning was het tijd om aan één van mijn nieuwste voedselbehoeften gehoor te geven: soep! Of mini nou wel of geen ‘goede eter’ wordt: ik heb in ieder geval ruim mijn best gedaan om het de afgelopen maanden met een zo divers mogelijke keuken kennis te laten maken.

En last but not least heb ik vandaag officieel afscheid genomen van mijn schadevrije buikvel, dat nu toch wel wat overeenkomsten met het voorhoofd van Harry Potter begint te vertonen. Ik smeer getrouw door hoor, maar toch jammer van die toverkunst..

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reply Barbara 14 december 2014 at 10:15

  Wauw wat een flinke toeter op zo’n slank figuurtje. Mooi dat je verder zo slank bent gebleven. Gek om te voor te stellen, hè, dat de buik straks weg is en je een klein humpie in je armen hebt…

 • Reply iooon 11 december 2014 at 23:12

  Ha fijn wat goed nieuws! Afgezien van het geen updates en zo maar kom op, je bent hoogzwanger. Ik hooooop dat je op mijn verjaardag gaat bevallen.

  • Reply Olga 14 december 2014 at 18:32

   Wanneer moet ik beginnen met werpen?

 • Reply Lieke 11 december 2014 at 15:57

  Die Harry Potter is een held, dus jij ook!
  In ieder geval; mijn held. Ik vind het supergoed hoe je het allemaal doet!
  ❤️ Kusje!

 • Reply sigrid 11 december 2014 at 12:32

  tis ook echt een knoepert he! geen wonder dat je er van uit je vel springt ;). maar mooi hoor.
  leuk ook, die boekjes kopen… je krijgt er vast ook heel veel cadeau als het straks zover is! fijn dat je weer bijna in je huis kan, wat een timing van de schilders en klussers…

 • Reply Alexandra 11 december 2014 at 11:32

  Ik volg je sinds een paar weekjes en vind je schrijfstijl helemaal leuk!
  En man, wat een mooie buik heb je, dat wil ik ook.

  Wat betreft het tijgervelletje.. Je hoort erbij, je krijgt er iets moois voor terug blabla, het blijft rot!
  Ik hoop dat het mij overslaat, maar dat zal vast niet..

 • Reply Jennifer 11 december 2014 at 11:05

  Oh balen van je buik, ik ben ook nog scheurvrij maar durf iedere ochtend als ik opsta bijna niet te kijken of er al iets gebeurd is. Ik raak al in paniek als ik de afdrukken van de dekens aanzie voor iets anders.
  Fijn trouwens dat de poes geen tumor heeft, ontsteking is ook niet fijn maar beter dan een tumor. Beterschap voor de patiënt!

 • Reply Lianne 11 december 2014 at 09:39

  Wat een prachtige buik!

 • Reply Gwen 11 december 2014 at 06:05

  Balen idd van die toverkunst idd, maar (lekker cliché haha) het is voor een goed doel ;)

 • Reply Dina 11 december 2014 at 05:55

  Ik geloof er niks van, dat jij niet waggelt.:’)

 • Laat een reactie achter