2 februari 2015

Miss (We)Etam

Geplaatst in: mode, shoppen en wishlist

Miss (We)etam

Een kast vol kleding, maar he-le-maal niks om aan te trekken. Behalve dat de gemiddelde vrouw deze gedachte vast wekelijks de revue laat passeren, heb ik ‘m ook tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap regelmatig hardop denkend uitgesproken. Want ja, ik mocht dan wel lang in mijn oude kloffie hebben kunnen rondlopen, die laatste paar weken nam mijn omvang echt wel exponentieel toe hoor! En hoe je het dan ook wendt of keert: op een gegeven moment is de tijd aangebroken dat lange shirts je buik niet meer bedekken en de knopen van je laatste broek in maatje 36 weigeren om dicht te gaan.

Omdat ik de laatste dagen in zwangere toestand alles behalve in trainingspak of pyjama wilde doorbrengen, ik in geval van nood niet in een aftandse outfit in het ziekenhuis wilde belanden én ik mezelf datzelfde ziekenhuis niet in een skinny jeans zag verlaten, leek het me een wijs besluit een geschikte zwangerschapsoutfit bij elkaar te zoeken. En dan het liefst een outfit waarin ik me (dan al niet weeën opvangende) zowel thuis als in het ziekenhuis op mijn gemak zou (blijven) voelen.

Ironisch genoeg begon het grote avontuur nog net niet tijdens mijn laatste shopping trip in hartje centrum Assen: het had namelijk niet veel gescheeld of mijn vliezen waren in het pashokje van de Miss Etam gebroken. Daar stond ik me namelijk, hoogzwanger en al, nog even vrolijk van de ene outfit in de andere te hijsen, omdat ik per se van de vooruitverkoop wilde profiteren en vond dat ik nog wel een extra, net uitziende jogger kon gebruiken.

Een paar dagen voordat ik van I. beviel, bracht de postbode namelijk een groot pakket langs met daarin een deel van de kleding die in de bovenstaande collage staat afgebeeld. In navolging van een paar weken eerder mocht ik weer een aantal artikelen uit de webshop van Miss Etam uitkiezen, en gezien mijn eerdere, positieve ervaring maakte ik daar natuurlijk dankbaar gebruik van. Op goed geluk koos ik voor een groene jogger (grijs + zwangerschapsmode linksonder in de collage), die ik na het unboxing-moment meteen tot lievelingsbroek uitriep, een legging/tregging die ik eerder al in het zwart bestelde, een gestreept shirt behorend tot de positiemode en een sjaal, handschoenen en trui (niet op de foto).

En als ik zeg dat ik die jogger destijds tot lievelingsbroek uitgroepen heb, dan bedoel ik ook echt lievelingsbroek. Zodra het even kon trok ik dit exemplaar uit de kast en combineerde ‘m met het resterende aantal shirts waarin ik mijn e-nor-me buik nog kon wurmen en droeg daaroverheen vaak een zwart colbert om de boel wat op te krikken. Maar zoals dat wel vaker gaat met kleding die je vrijwel dagelijks draagt, had ik ‘ineens’ niks meer om aan te trekken op de momenten dat ik mijn broek eens met een was liet meedraaien. Want behalve ‘modieus’ wilde ik uiteraard ook graag schoon voor de dag komen. Toen ik ontdekte dat er veel sale in de fysieke Miss Etamwinkel te behalen viel, moest ik daar op 15 december tijdens mijn uitstapje dan ook even gebruik van maken.

Ik ploegde de rekken door en liep met mijn armen vol kledingstukken richting de paskamers, waar ik me zoals eerder gezegd in diverse outfits stond te hijsen voordat uiteindelijk met een verse lievelingsbroek de winkel verliet. En alsof ik het ergens diep vanbinnen aangevoeld heb, maakte ik nog snel een paar paskamerfoto’s, niet wetende dat de volgende foto er een van mij in een ziekenhuisbed zou gaan worden. Inderdaad: ik heb daar, terwijl ik aan allerhande slangen en banden vastgesnoerd lag, uiteraard nog even een selfie geschoten. Bij nader inzien minder modieus verantwoord gekleed dan ik gehoopt had, maar wel in mijn groene jogger gekleed (en mijn voeten in felroze sokken gestoken).

En die andere broek?

Die heeft het meisje van de kraamzorg tussen 2 en half 3 ’s ochtends uit de plastic tas met aankopen moeten vissen, zodat er ten minste nog iets aan kleding in mijn (toen nog lege) vluchtkoffer gestopt zou worden. Maar één ding is zeker: dit zijn kledingstukken die nooit weggegooid zullen gaan worden.

Kledingstukken met een speciale herinnering, heb jij ze (nog) bewaard?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reply daarwaseens.nl 10 juni 2015 at 23:53

  […] vaak meteen weer retour gestuurd kon worden. Maar gelukkig was er ook nog de webshop van mijn lievelingsbroek die uitkomst bood, omdat ik weer een fijne bestelling mocht plaatsen. Wat ik persoonlijk erg leuk […]

 • Reply daarwaseens.nl 17 februari 2015 at 01:52

  […] de geboorte van een kind én die van een moeder niet in een paar zinnen beschreven kan worden. In het blog van 2 februari lichtte ik al een tipje van de sluier op door het een en ander over dit bijzondere […]

 • Reply Milou 5 februari 2015 at 14:58

  Wat een leuke kleding hebben ze bij miss etam! Daar zou ik niet aan denken als ik die naam zou horen. Ik vind streepjes helemaal geweldig. Als ik ooit zwanger ben ga ik dat zeker dragen!

 • Reply Channah 4 februari 2015 at 15:28

  Ik zit dus nu in het gevreesde laatste trimester, haha, en doe iedere dag m’n best om er nog een beetje fashionable uit te blijven zien. Niet dat het echt lukt hoor, maar goed, ik heb het in ieder geval geprobeerd. Shirtjes die te kort worden aan de onderkant, broeken die toch niet meer zo mooi zitten als aan het begin van mijn zwangerschap (kilo’s zitten dus niet alleen bij mijn buik, fijn) dus mijn dagen als ik de deur niet uit moet breng ik dus fijn door in leggings en trainingsbroeken, niet erg charmant, maar het zit wel het fijnst! Ik denk niet dat ik echt iets specifiek ga bewaren, maar wie weet ben ik straks ineens super sentimenteel en mag het allemaal niet weg haha!

 • Reply sammie 4 februari 2015 at 11:06

  Hihi, ik snap wel dat je die nooit weg gooit :) Ik bewaar eigenlijk geen kleding om die reden, wat ik niet meer draag of niet meer pas of gewoon versleten is gaat weg. Ik heb ook geen ruimte meer om het te bewaren nu ik de kast moet delen met vriendlief :)

 • Reply Jennifer 3 februari 2015 at 13:50

  Ik wilde mijn complete outfit die ik aantrok nadat ik gedoucht had en even dacht mijn essay af te gaan typen, maar niet langer dan een uur heb aangehad omdat ik ging bevallen in een herinneringenbox doen, maar ik ben te gehecht aan die kleding om het nu al weg te stoppen, want het was eigenlijk niet eens zwangerschapskleding. Ik heb verder wel wat van die akelige broeken uit mijn kast getrokken om te verkopen (of door te geven), want die dingen droeg ik nauwelijks omdat het achteraf helemaal niet zo fijn was als in het begin. Die ga ik waarschijnlijk niet nog een keer dragen en tegen de tijd dat er een tweede zou kunnen komen zijn die dingen toch allang uit de mode. :’)

  • Reply Olga 3 februari 2015 at 13:52

   Ah, heb je geen zin om lekker in zo’n ouderwetse tuinbroek zwanger te zijn? ;)

 • Reply Lindsay | lindsayvallen.nl 3 februari 2015 at 08:57

  Whut, Miss Etam?! Wist helemaal niet dat ze daar zulke (leuke) positiekleding verkopen! Ieder nadeel hep ze voordeel: 10 weken in bed en niemand die mijn outfits ziet, dus ik heb gewoon alleen maar nachthemden en joggers aan momenteel.

  Ik heb wel nog een aantal kledingstukken bewaard met herinneringen, maar mijn trouwjurk bv wel verkocht haha. 1300 foto’s van mij in The Dress dus die vergeet ik niet ;-)

  • Reply Olga 3 februari 2015 at 10:32

   Ik denk dat jij er best goed kunt slagen, want de kleding valt er best ruim en groot. Het klopt dat de winkels zelf niet overal positiekleding verkopen omdat het niet heel goed liep (heb ik me laten vertellen die dag), maar online is het aanbod wel groot. Ik verzoop alleen zelf wel in de kleinste shirts, dus als je van plan bent iets te kopen zou ik misschien wel voor een kleinere maat gaan dan je normaal gesproken hebt. (Ik bestelde de kleinste maat S en die zat met 6 a 7 maanden nog flubber om mijn buik heen.) Je kunt er ook speciale lange mode kopen, misschien ook wel handig en prettig voor jou :)

 • Reply iooon 3 februari 2015 at 07:55

  Ik heb nog nooit een kledingstuk bewaard om een herinnering. Maar ik denk dat ik mijn trouwjurk (gewone zwangerschapsjurk) wel bewaar.

 • Laat een reactie achter