17 juni 2015

Baby: In een wagentje. (Of kinderwagencombinatie 2.0)

Geplaatst in: voor je kind

Kinderwagencombinatie

In de afgelopen jaren ben ik in totaal 4 keer bevallen: 2 keer van een scriptie, 1 keer van een zoon en ten slotte ook nog van een kinderwagen. De eerstgenoemde bevallingen waren zwaar en kostten me nachten slaap en inspanning; de derde bleek een eitje, maar nummer 4 viel toch wel even tegen. Uiteindelijk koos ik 2 weken voor de geboorte van I. voor een Mutsy Igo kinderwagencombinatie, welke ik nog steeds met veel plezier gebruik. Omdat ik inmiddels als geen ander weet hoe vreselijk (ja echt!) het kan zijn om de knoop van het kopen door te hakken, heb ik de voors en tegens van de Igo eens op een rijtje gezet. Want als je ervan uitgaat dat er ten minste één bevalling zal zijn die je wat leed op gaat leveren, kun je de rest maar beter in zo goed mogelijke banen leiden.  

Geloof het of niet, maar tijdens mijn zwangerschap groeide ik uit tot de liefste en zachtaardigste vrouw die mijn omgeving ooit ontmoet had. Een prima versie dus, al was het maar omdat ik niet tot nauwelijks ruzie maakte en op een gegeven moment elk weekend voor mijn naasten stond te koken. Toch is er wel degelijk een moment geweest waarop ik het bloed onder de nagels van mijn gezelschap wist te halen en dat vond plaats op het moment dat ik medio november naar een kinderwagen op zoek wilde gaan.

Nou moet ik eerlijk bekennen dat het van mijn kant niet slim was om ervan uit te gaan dat een beetje babywinkel de nodige wagens wel op voorraad had liggen. Dat geluk heb je namelijk alleen mee op het moment dat je kiest voor een wagen in een ernstig afwijkende kleur als paars of oranje en het personeel van de Babydump of Babyplanet al lang weet dat daar niemand  om staat te springen.

Ikzelf twijfelde al maanden tussen een grijze uitvoering van de Mutsy Igo of Mutsy Evo en vond de Quinny ook wel wat hebben. Die laatste viel trouwens af toen ik ontdekte dat er geen maxicosi op bevestigd kon worden: iets dat ik bij de aanschaf van een wagen wel hoog op mijn prioriteitenlijst had geplaatst. Wel vind ik het allemaal erg mooie modellen en moet ik eerlijk bekennen dat ik niet weet waar mijn voorkeur nu naar uit zou gaan als ik nu voor het eerst zwanger zou zijn. Wat de modellen/merken ook met elkaar gemeen hebben is de prijsklasse: hoewel je je daar zeker niet op moet verkijken, vind ik een nieuwprijs van 400 tot 800 euro net kunnen. Goed, dat is nog steeds een beetje leuke smartphone of een halve Macbook Pro uit het jaar 2009, maar als je ‘m net als ik met het oog op de vruchtbare toekomst koopt, haal je dat geld er wel uit. Uiteindelijk koos ik voor de Mutsy Igo, omdat ik de reiswieg ervan net iets mooier vond en zodoende stond deze 2 weken voordat I. geboren werd keurig en wel in de woonkamer te pronken.

Kinderwagencombinatie

Bron afbeelding: Babypark.nl

Fijn aan de Mutsy Igo:

♥ De wagen kan maar liefst 3 keer verbouwd worden: als combinatie met reiswieg, maxicosi of buggy waarvan laatstgenoemde ook met het zicht naar voren of achteren geplaatst kan worden. Dat betekent dat je er zo lang je kind in de buggy plaats kan nemen plezier van hebt.
♥ De wagen kan helemaal gedemonteerd worden en dus in de kleinste kofferbak vervoerd worden.
♥ Een uitschuifbaar handvat, dus lange mensen beleven er ook nog plezier aan.
♥ Voldoende ruimte om boodschappen mee te vervoeren.
♥ Harde, stevige reiswieg.
♥ Voldoende extra’s om de wagen mee uit te bouwen (zakken, tassen, houders etc.)
♥ Geschikt om lange afstanden mee te lopen. De wielen kunnen bovendien ook vervangen worden door speciale outdoor exemplaren. Dit is vooral handig wanneer je in de buurt van strand of bos woont en je daar regelmatig een hond moet uitlaten.

Niet fijn aan de Mutsy Igo:

 Omdat het een kinderwagencombinatie betreft, heb je niet 1 maar wel 4 pakketen in huis gehaald. Dat vond ik persoonlijk wel even passen en meten.
 Het ontkoppelen is ronduit vreselijk en kost je dan ook regelmatig je nagels. Het is namelijk de bedoeling om ergens 2 blokjes naar beneden te drukken en daarna de wieg of buggy van het onderstel los te koppelen. Het maakt niet uit hoe vaak je je wagen demonteert: dit klusje ga je nooit soepel en zonder te vloeken uitvoeren. Heb je de linkerkant los, dan werkt rechts niet mee, en andersom. En gemiddeld kost je dat een vingernagel per in- en uitladen. Au.
 Ingeklapt kost het systeem je ook vingers of ander vlees dat in principe niet tussen scharnieren e.d. bevestigd hoort te worden. Je kunt het gevaarte onder geen beding voor een deel omhoog trekken, maar altijd in zijn geheel. Dit ontdekte ik zelf toen ik minstens 3 van mijn vingers tussen 2 stangen ingeklemd voelde zitten en ze niet los kon wrikken.
 Het materiaal van het onderstel is eigenlijk heel kwetsbaar en voor je het weet zit je met grove krassen op de lak die je niet meer weg kunt werken.
De bekleding ademt niet en dat betekent dat warmte niet afgevoerd kan worden. Toen I. net 2 weken oud was en hij overdag in de reiswieg sliep, hebben mijn moeder en ik ons een slag in de rondte gesnuffeld, omdat er een vreselijk rotte geur in de kamer hing. Het waren niet de katten, niet het overgebleven eten van de jaarwisseling, niet het nieuwe dekentje, maar mijn bloedeigen kind die in zijn eigen dampen lag te slapen.
 Ten slotte vond (vind) ik het matrasje van de reiswieg erg aan de harde kant. Het materiaal is namelijk hard, dun en niet buigbaar en zelfs met de nodige hoezen viel het me nog tegen. Nee, heel anders dan de matrasjes uit de wiegjes die ik toen in huis had staan.

Al gok ik dat de meeste plus- en minpunten voor vrijwel elke kinderwagen(combinatie) gelden, toch hoop ik de aanstaande en meelezende moeders zonder kinderwagen van nuttige informatie te hebben voorzien. Mijn gouden tip luidt absoluut: test uit en ga niet over één nacht ijs, maar houd er wel rekening mee dat elke wagen een gemiddelde levertijd van 6 weken kent. Ik kon mijn Mutsy Igo toevallig direct meenemen, omdat het model uit de winkel zou gaan, maar tijdens mijn shoptochten heb ik ook andere antwoorden moeten aanhoren. 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Review: Mutsy step-up board voor Igo, Evo & Exo • daarwaseens.nl 8 november 2017 at 21:04

  […] genoteerd. Ik viel namelijk als een blok voor het design en koos uiteindelijk voor een donkergrijze Mutsy Igo die ik op het nippertje bij Babyplanet kocht. Andere punten die ik toen bij de aanschaf van […]

 • Reply Mother Tips 6 januari 2016 at 23:04

  Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to read more of your
  useful info. Thanks for the post. I will definitely return.

 • Reply Anouk 20 juni 2015 at 13:21

  Mooie wagen! Ik twijfelde tussen deze en de joolz day. Die laatste is het geworden, was net wat makkelijker met meenemen in een auto

  • Reply Olga 24 juni 2015 at 19:35

   Ik denk dat ik nu ook voor een ander model of merk zou hebben gekozen, maar volgens mij is de Joolz wel duurder dan de Mutsy en dat bedrag had ik er niet voor over :’)

 • Reply Lonneke 20 juni 2015 at 08:05

  Oh ik was zo blij dat wij een kinderwagen goedkoop over mochten nemen van vrienden. Ik hoefde dus niet lang na te denken. Ik heb een Bugaboo Cameleon.. Echt een superwagen.
  Ik vind deze er ook erg mooi uitzien. Hopelijk heb je er lang plezier van!

  • Reply Olga 24 juni 2015 at 19:37

   Ik kreeg ook de optie aangeboden om een wagen over te nemen, maar wilde hem toch liever nieuw en zonder gebruikerssporen. De rest van mijn uitzet heb ik bewust tweedehands of goedkoop gekocht, maar die wagen vond ik zo mooi dat ik hem met liefde (uiteindelijk dan, hè hè) heb aangeschaft. Even kijken naar een plaatje van jouw wagen hoor, ik ken hem namelijk alleen maar van naam. X

  Laat een reactie achter