24 augustus 2015

Leuke hoekbanken & Geen gebrek aan ruimte

Geplaatst in: interieur

24 augustus 2015 - Home 2

Toen ik twee jaar geleden naar mijn huidige woning verhuisde, stonden mijn kamers niet bepaald snel vol met spullen. Sterker nog: de eerste weken bestond het interieur van mijn woonkamer uit campingbedden en een caviakooi, stonden mijn boeken boven tegen een muur aan en duurde het ook nog eens een eeuwigheid eer er overal een vloer lag. Hoewel alles nu wel zijn plek gevonden heeft, blijft het een leuke sport om her en der met meubels te slepen en andere combinaties te vormen.

Iets dat ik altijd al graag wilde hebben (of realiseren), is een eigen bibliotheek. Voor een boekenwurm als ik geen vreemde droom, aangezien boeken al heel lang een deel van mijn leven uitmaken en ik er mettertijd een heleboel verzameld heb. Het liefst had ik mijn verzameling in zo’n grote witte kast met ladder geparkeerd, maar omdat die mij toch wel erg prijzig leek, bood de Ikea gelukkig een uitkomst. Zodoende staan de meeste werken nu in echte Billy’s en voor nu volstaat dat prima.

24 augustus 2015 - Home

Toch, twee jaar later, begin ik het jammer te vinden dat er geen boekenkasten in mijn woonkamer staan. Dit is namelijk een erg witte en open ruimte die ik om de één of andere reden maar niet voller lijk te krijgen. De kamer, die jullie wellicht van foto’s als deze kennen, grenst aan een groot raam gevolgd door het eet-kookgedeelte. Onder het mom ‘Niet geschoten is altijd mis’, loop ik al een tijd rond met het idee om de planken stuk voor stuk te ontruimen en de inhoud en kasten in gedeeltes naar beneden te (laten) dragen. Want boeken mogen gezien worden, toch?

Ik zie het namelijk wel zitten om straks in mijn rieten stoel een boekje weg te lezen of anders op mijn nieuwe hoekbank bij het raam. Dat laatste belooft trouwens ook nog een heel project te worden, omdat ik nog steeds niet besloten heb voor welke bank ik nou wil gaan. Zo heb ik bijvoorbeeld al een paar leuke hoekbanken bij OTTO gevonden, maar een keuze maken blijft lastig. Om over het herinrichten van mijn kasten nog maar te zwijgen, want na ze al die tijd op alfabet gesorteerd te hebben, lijkt iets als kleur me ook wel weer verfrissend. Iemand een idee?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reply Sas 31 juli 2016 at 06:47

  Och zo’n fijne boekenkast<3 Ook een droom voor in een nieuwe woning.. Net als een bank, die hebben we weggedaan en zitten nu al tijden op 2 stoelen… Ik mis een bank. En zo'n fijne grote boekenkast<3 Maar dat komt helemaal goed in de toekomst!

 • Reply daarwaseens.nl 18 september 2015 at 17:40

  […] het blog van vorige week (of de week ervoor?) deed ik mijn beklag over de grote leegte in mijn huis. Een wand vol […]

 • Reply Jenn 11 september 2015 at 10:03

  Ik wil ook een boekenkast in de woonkamer! Maar krijg vriendlief niet overtuigd. Snap ik op zich ook wel, heb ook nog niet echt een geschikte plaats gevonden…

 • Reply annouska 31 augustus 2015 at 20:03

  Ik ga over anderhalve week verhuizen en ook dan komt er eindelijk een hele mooie boekenkast. Alleen heb ik nog geen idee welke, ik vind dat ook zo moeilijke keuze!

 • Reply Bibiane 26 augustus 2015 at 19:11

  Mijn boekenkasten mogen als enige rommeltjes bevatten en allerlei andere soorten dingen buiten boeken (en natuurlijk ook boeken). Voor de rest geen rommel die ik moet opheffen als ik stofzuig :p

 • Reply Saar 25 augustus 2015 at 17:58

  Een wand met allemaal boeken, een soort mini-bibliotheek zou ik erg graag willen hebben! Met allerlei boeken maar vooral veel jeugdboeken.

 • Reply iooon 25 augustus 2015 at 15:40

  Het is allemaal laag in die hoek dus een mooie boekenkast zou wel wat zijn. Ik zag laatst een mooie in een huis dat ik via Funda bekeek, eentje die precies in de hoek past. Vond ik erg mooi. Ook omdat je niet tegen zijkanten aan kijkt (en die niet hoeft te stoffen).

  • Reply Olga 25 augustus 2015 at 17:51

   Die hele wand is nu puur opvulling. Als ik mijn kasten ooit naar beneden verplaats, verdwijnen al die spullen naar een andere uithoek van de kamer. Nu staat het zo ‘blah’. Ik heb gelukkig nog een muur waar een stuk behang van ontbreekt, omdat mijn (toen) huiskonijn ook muren opat. Beetje schuiven en niemand die het nog ziet. ;)

 • Reply Leoni 25 augustus 2015 at 11:01

  Keuzes, keuzes. Ik vind het ook altijd erg moeilijk om een meubel te kiezen, ergens kan ik het me wel in mijn hoofd voorstellen, maar het blijft toch altijd een beetje een gok. En die gok kost dan gelijk ook wat geld!

  Ik hou van boekenkasten, maar ik vind ze geweldig als alles door elkaar staat, geen kleur, geen alfabet, gewoon erin en dan lekker neuzen! Het heeft iets spontaans, iets natuurlijks en het ziet er tenminste uit alsof het gebruikt wordt!

 • Reply sammie 25 augustus 2015 at 09:41

  Boeken mogen zeker gezien worden en ik ben nog steeds super blij met de boekenkast die Tommy voor me maakte in de woonkamer. Ik heb mijn boeken in groepjes van schrijvers / genre gesorteerd staan :) Je hebt trouwens wel een heerlijke lichte woonkamer, je vloer.. zo mooi!

 • Reply Sas 25 augustus 2015 at 07:11

  Wat een fijn huisje :-)
  Wij hadden juist een té grote boekenkast voor ons ‘kleine’ huisje. We hebben er nu dus eentje van de Ikea die beter past. Nog steeds heel blij en trots op mijn volle kast. De andere kast staat uit elkaar te wachten in de schuur, als we ooit gaan verhuizen.

 • Reply Nikki 25 augustus 2015 at 06:04

  Wat is jouw huis lekker licht! Boekenkasten zouden er wel heel mooi staan denk ik. Ik heb mijn boeken op soort (non-fictie in diverse thema’s, kinderboeken, Nederlandse literatuur, vertaalde werken, etc) staan en dan alfabetisch of op grootte, als dat beter uitkomt :’) Had het een tijdje op kleur staan, maar dan stonden alle formaten door elkaar en daar word ik zenuwachtig van.

  • Reply Olga 25 augustus 2015 at 07:33

   Het is ook een vrij licht huis, omdat ik best grote ramen heb. Maar in combinatie met die witte muren en niet heel veel meubels oogt het allemaal wel wat kaal. Ik moet alleen nog even een goed moment vinden om alles rustig uit te zoeken en te verplaatsen, omdat ik anders SOG pleeg en dat niet zo mogen doen ;) X

 • Reply Saskia 24 augustus 2015 at 21:56

  Na 1,5 jaar in onze woning moeten er nog steeds lampen aan het plafond worden gehangen. Er hangen nu gewoon alleen peertjes. En ik blijf ook slepen met meubels om t gezelliger maar toch ruimtelijk te houden in huis.

  Ik wil binnenkort aan de slag met de slaapkamer. Dat blijft altijd een zooi.

  Succes iig met inspiratie opdoen ?.

  • Reply Olga 25 augustus 2015 at 07:31

   Hoi Saskia, voor ik het vergeet: je bent de -s in je link vergeten, nu staat er verrassing.nl in plaats van versassing.nl. Ik weet niet of je al op veel blogs gereageerd hebt, maar anders kan niemand je nieuwe domein bereiken ;)

   Ik zal binnenkort eens wat slaapkamerinspiratie delen, die kamer van mij kan ook wel een kleine upgrade gebruiken. Ik wil namelijk heel graag een nieuw bed, omdat ik die 1.20 meter breedte nu te smal vind worden. Misschien wat kleur op de meur, een ‘romantische’ stoel (om kleding op te dumpen). Ideeën genoeg! X

 • Reply Lenneke 24 augustus 2015 at 19:43

  Ik ben een maandje geleden verhuisd en heb eindelijk boekenkasten in mijn woonkamer. Eén plank gesorteerd op kleur (wit) en de rest heb ik gesorteerd op grootte. Helemaal blij!

  • Reply Olga 24 augustus 2015 at 19:51

   Ik had ze vroeger altijd op kleur in zo’n witte Expeditkast staan, daarna dus op auteur in mijn Billy’s. Ik denk dat ik weer voor het sorteren op kleur ga, maar dan niet over de hele breedte van de plank, maar afgewisseld met iets kunstzinnigs tussen twee stapels in. Het hoeft ook weer geen regenboog te worden :’)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.