10 augustus 2015

Skinny Taste

Geplaatst in: boek, film en muziek

4 augustus 2015 - Food Skinny Taste (PM)

Boeken: ik steek niet onder stoelen of banken dat ik ze in overvloed in mijn huis heb staan en liggen. Hoewel de meeste exemplaren (literaire) verhalen bevatten, vind je her en der ook diverse kookboeken terug. Naast lezen houd ik namelijk ook ontzettend van koken en laten die twee nou perfect in een kookboek samenkomen. Toen ik vorige week bovenstaand exemplaar als perspakket mocht ontvangen was ik dan ook aangenaam verrast, omdat ik normaal gesproken zelf geen kookboeken aanschaf die op de slanke lijn gericht zijn. In ‘Skinny Taste’ draait het echter allemaal om lekker, gemakkelijk én slank en dat klinkt natuurlijk best aantrekkelijk.

Gina Homolka, foodblogster, home cook en moeder-van-twee, neemt je in Skinny Taste mee op een tour door de wereld van het gezonde en caloriearme koken. In de uitgebreide inleiding word je als lezer van diverse tips voorzien en legt Homolka uit wat voor haar de aanleiding tot het vormen van dit kookboek is geweest. Na haar tweede zwangerschap is het tijdperk van alles onbeperkt kunnen eten namelijk voorbij en om toch van alles te kunnen blijven genieten, gooit Homolka het roer om. Toch is Skinny Taste niet alleen bedoeld voor de moeders die de strijd met overtollige zwangerschapskilo’s aan willen gaan, maar bevat het kookboek tips voor iedereen die bewuster en gezonder wil koken.

Hoewel het boek niet het meest originele idee uitdraagt – kookboeken over gezond en calorie-arm koken zijn er natuurlijk in overvloed – bladert ’t wel prettig door en vind ik de toon die Homolka in haar boek aanslaat, erg fijn. Ze wijst je als lezer namelijk precies op de struikelblokken van gezond koken en motiveert je om door te zetten. We vinden het namelijk niet erg om gezond(er) te eten, maar noemen we het wel vaak te ingewikkeld of te duur en haken dan snel af. In de praktijk blijkt dit echter best mee te vallen: goed nieuws!

Ook fijn is de indeling van het boek: behalve de vlees- en visgerechten wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de vegetarische tak van het koken en vind je niet alleen hoofd- maar ook bijgerechten in het kookboek terug. Voor mij als flexitariër is dat heel handig, omdat daar in andere boeken nog wel eens aan voorbij gegaan wordt. Ik ben vooral erg benieuwd naar de curry van kikkererwten en aardappel, waarvan het recept op pagina 260 staat beschreven. Ik sta overigens open voor nieuwe vegetarische recepten, dus als iemand een goede tip heeft, vergeet dan niet om ‘m met me te delen.

‘Skinny Taste’, een kookboek dat binnenkort ook in jouw keuken op het aanrecht ligt? Voor 25-, kun je ‘m bij o.a. bol.com en de boekhandel kopen. (Daar word ik overigens niet voor betaald hoor, ik ben gewoon fan van de gemakken van online boeken bestellen.) Tast(e) toe!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply 10x Gezonde recepten (+ mijn favoriet) • daarwaseens.nl 15 november 2016 at 13:08

  […] jaar schreef ik een review over het boek Skinny taste dat boordevol gezonde tips staat. Extra fijn is dat het boek niet […]

 • Reply daarwaseens.nl 15 augustus 2015 at 15:50

  […] Echt super leuk! Hoi nieuwe volgers, welkom op dit blog! ♥ Recepten uitproberen uit m’n nieuwe kookboek. ♥ Stokrozen, en dan vooral als ze in de tuinen van oude, schattige huisjes staan. Ik krijg daar […]

 • Reply annouska 14 augustus 2015 at 10:26

  Ik zag dit boek toevallig al liggen in de winkel afgelopen week. Nu ik dit lees lijkt het mij een erg fijn boek om te hebben, toch maar eens aanschaffen.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.