6 oktober 2015

Personal: 10x de zomer

Geplaatst in: persoonlijk

Een blik op het weer buiten leert mij dat het gedaan is met de zomer van 2015. De herfst heeft officieel zijn intrede gedaan en dat betekent dat het weer tijd is voor het ontsteken van vele kaarsjes, het drinken van koppen thee of warme chocolademelk en dat we het jaar met een aantal (familie)feesten zullen afsluiten. Ik ga ‘m missen hoor, de zomer. Maar ach, de herfst en winter hebben ook hun leuke momenten. De zomer in een notendop, ik schreef ‘m voor je uit.

♥ Lang leve de maxi rokken en jurken! Zijn je benen iets te rood of heb je je niet geschoren? Geen probleem, want niemand die het ziet. Overdag zijn ze heerlijk luchtig te dragen en ’s avonds ben je eigenlijk ook nog prima tegen de kou beschut. Een  prima uitvinding, die lange kledingstukken.♥ Tuinieren, in feite begin ik er al mee zodra het voorjaarsweer het toestaat, maar tuinieren in de zomer vind ik echt heel fijn om te doen. Ik kweek vaak eigen groente op, zorg dat er overal bloeiende planten staan en ook het tuinmeubilair wordt niet vergeten. Dit jaar heb ik heel wat uurtjes in de tuin doorgebracht en ook studeren ging er dit jaar best goed. Een drankje op de tafel, de parasol open en voetjes op de stoel voor me. Met mijn moestuin is het dit jaar minder goed afgelopen, maar volgend jaar weer een kans!♥ Bij een goed opgeruimde en aangevulde tuin hoort natuurlijk ook het houden van een barbecue. Stokbroodjes, smeersels en natuurlijk de homemade pastasalade mochten ook dit jaar niet ontbreken. Ik houd van die lange nachten (zonder muggen) buiten: eten, drinken en veel praten, goede muziek bij de hand. Tip: Mediterraans koken. ♥  Het was ook de zomer waarin ik met I. op een kleed in de tuin speelde, hem voor het eerst om zag rollen en uiteindelijk ook zag gaan kruipen. Een zomer vol ontwikkelingen dus. ♥ Het is zo lang mogelijk licht! Voor mensen als ik die het niet zo op korte, donkere dagen hebben, is de zomer natuurlijk heel fijn. Ik kan er heel blij van worden ’s ochtends om vijf uur te ontwaken en het buiten al volop ochtend te zien zijn. (Goed, met een klein kind dat nog niet echt doorheeft wanneer het vijf of acht uur ’s ochtends is en een dag dus vroeg of HEEL vroeg kan beginnen, wil ik daar nog wel even op terugkomen. Een verduisterend rolgordijn had me deze zomer dus wat extra uur slaap kunnen opleveren, maar helaas. Dat wordt deze herfst eerst maar wat online inspiratie opdoen en o.a. de webshop van VELUX doorspitten voordat ik tot een aankoop overga.) ♥ IJsmarsen, ik heb er de afgelopen maanden weer pakken vol van naar binnen gewerkt. Dit is echt mijn grote zomerfavoriet. ♥ Een bliksembezoek brengen aan m’n familie. De omstandigheden waren iets minder fijn, maar ik ben wel heel blij dat mijn oudste oma I. nog heeft kunnen zien. En ook de rest heeft nog even met ‘m kunnen knuffelen voordat we de lange terugreis naar het noorden maakten. ♥ Ik vond na wat pauzes weer de tijd om een paar boeken uit te lezen. ♥ Uitverkoop, wat is dat? Dit moet de eerste zomer zijn geweest waarin ik niet kledingrek na kledingrek moet hebben doorgespit op zoek naar koopjes. Ik had er gewoon geen zin in en tijd voor. Dat het alweer tijd is om oversized truien te gaan dragen vind ik meer dan prima. ♥ War, Policeman, Lean on, Cheerleader waren dé nummers die ik tot vervelens toe in YouTube intikte om (desnoods in mijn uppie) mee uit mijn dak te gaan.

Wat was volgens jou de ultieme zomerhit dit jaar?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Jenn 8 oktober 2015 at 10:46

  Leuk om te lezen! Mijn favoriete zomerhit was denk ik toch cheerleader :)

 • Reply Marieke 8 oktober 2015 at 09:25

  Mijn grootste zomerhit was de positieve test <3
  En als het om liedjes gaat: alles van My Baby
  (oh god dat klinkt gecombineerd dus alsof ik het twee keer over mijn eigen baby heb, maar die band heet dus zo en is heel gaaf en zomers)

 • Reply Joycerdt 6 oktober 2015 at 20:37

  Heerlijk, ik hou van de herfst en de winter! Lekker opt bankje onder de dekens en inderdaad heel veel kaarsjes aan :)).

  Lfs.x

 • Reply Daenelia 6 oktober 2015 at 18:35

  Ik heb niet zo heel erg naar muziek geluisterd dit jaar. Ik denk dat het toch Uptown Funk is voor mij. Het was een rare zomer, voor ons dan. Blij dat het voorbij is, en hopelijk volgend jaar een rustigere, leuke zomer.
  Nu eerst aftellen naar Kerst!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.