8 november 2015

Shopping: Budget voor je buik

Geplaatst in: mode, shoppen en wishlist

Budget voor je buik

Als je net als ik tot één van de eerste moeders binnen je vrienden- en kennissenkring behoort, kun je er donder op zeggen dat je ineens heel veel vragen over zwangerschappen en baby’s moet beantwoorden. Logisch natuurlijk, want voor velen ben je namelijk die ene rots in de branding die het klappen van de zweep al kent. Bepaalde keuzes heb je lang geleden moeten maken en dus weet je precies waar je de leuke kleding, goede voeding en praktische aanvullingen voor jou en je kind kunt scoren. 

Afbeeldingen via H&M.

Gelukkig ben ik verre van perfect en dat betekent dat ik lang niet alle vragen kan beantwoorden. Waar je bijvoorbeeld de beste positiekleding kunt kopen weet ik niet, omdat ik tot het eind in mijn gewone kleding rond bleef lopen. Ik kwam namelijk niet veel aan en met een knoop los bleken de meeste broeken prima draagbaar. En hoewel ik er aan de voorkant uitzag alsof ik een extra large skippybal ingeslikt had, bleek ik nog steeds te smal voor echte positieshirts. Jammer, maar volgende keer beter. (In mijn berging liggen namelijk twee van die shirts keurig opgevouwen in een doos, je weet maar nooit!)

Waar je kleding kunt kopen die je prima als positiekleding kunt gebruiken weet ik echter wel en daarom deel ik in dit blog mijn (low) budgettips met jullie.

Budget voor je buik

 • Omdat ik destijds met Miss Etam samenwerkte kon ik twee shirts met lange mouwen uit hun zwangerschapscollectie bestellen. Mij viel maat 36 nog te groot, maar als je wat meer aankomt of gewoon wat breder bent zijn dit echt goede kledingstukken. Andere shirts had ik nog gewoon in de kast liggen, deze kwamen allemaal bij de H&M vandaan.
 • Hemdjes, tanktops om precies te zijn, kocht ik bij C&A. Omdat ze tot de vaste collectie behoren kun je ze er het hele jaar door vinden. Heel handig, omdat ze net wat langer vallen dan een gemiddelde top. Strikje om je middel heen en klaar is je sexy look.
 • Broeken in een maat groter kocht ik uiteindelijk bij de welbekende H&M. Ik koos voor twee broeken uit de gewone collectie en lette alleen op de rekbaarheid. H&M verkoopt namelijk van die ‘fits all’ broeken en die kan ik echt aanraden. Ik liep dus gewoon in deze skinny jeans rond, terwijl het aanbod aan zwangerschapsbroeken bij de H&M juist heel groot (en betaalbaar) is.
 • Ook heel fijn zijn dikke leggings. Mijn exemplaren kwamen uit een limited edition van Miss Etam, welke ik in dit blog liet zien. De wat dikkere legging kun je namelijk prima als broek dragen. Een leuke top en (lang) vest maken de outfit af.
 • En ten slotte veel liefde voor deze blouse. Gewoon een blouse in maat 36, meer basic kan ’t niet. Ook dit exemplaar bestelde ik vorig jaar bij Miss Etam en ik heb er tot het eind in rondgelopen.

Het duurste item dat ik vorig jaar gekocht heb is een zwarte jeans van H&M. Ik kon ‘m helaas niet meer in het overzicht terugvinden, maar het gaat hierbij om een broek van € 20-,. In totaal heeft het aanpassen van m’n garderobe me niet meer dan € 50-, gekost. Ik weet dat ik daar natuurlijk veel mazzel mee gehad heb en dat dit niet voor elke vrouw geldt – je zal maar meteen een tweeling verwachten! Toch hoop ik jullie met een paar budgettips gesterkt te hebben. ;)

En natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie tips. Ging je voor de speciale mode of kon je in je oude kloffie rond blijven lopen. (Of jatte je gewoon de overhemden en pyjamabroeken van je vriend toen je het niet meer zag zitten om nieuwe kleding aan te schaffen.. )

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Veronica 10 november 2015 at 06:52

  Wahaha je zal maar meteen een tweeling verwachten, lol. Daar voel ik me even aangesproken hihi. Een vriendin van mij heeft precies hetzelfde als jij, gewoon haar eigen kleding kunnen dragen. Heerlijk lijkt me dat want ik draag al vanaf 8 weken positiebroeken en die beginnen met m’n tweelingbump alweer te klein te worden dus ik moet voor de laatste 3 maandjes gewoon weer gaan shoppen. Voor 50 euro ben ik dan helaas niet klaar haha.

  • Reply Olga 10 november 2015 at 09:39

   Ik moest ook aan jou denken toen ik dat schreef. Ik denk dat ik het met een tweeling ook niet zo makkelijk vanaf gebracht zou hebben hoor. Maar als ik zo vrij mag zijn je tips te geven: koop dan shirts in een grotere maat bij Miss Etam. Ik was aan het eind van mijn zwangerschap echt wel heel bol, maar ik paste die kleding gewoon niet. Veel te ruim en dat terwijl ik alles in maat 36 besteld had. Misschien kun jij daar nog wel een tijdje mee uit de voeten als je iets in maat 38 of 40 besteld. Ze vallen wel ruim en rekken ook mee. Misschien een idee? :) Hoe gaat het nu met jou en de baby’s? Ik vind het zo leuk voor je dat je een zoon en een dochter krijgt. (Ben je volgens mij meteen van het gezeur van mensen af of je nou niet liever zoons in plaats van dochters wilde of andersom..) Droomkoppel! :) X

 • Reply Jolien 9 november 2015 at 20:06

  Ik heb ook veel van marktplaats gehaald… En gewone shirts in een maatje groter..

  • Reply Olga 10 november 2015 at 09:31

   Precies, net zo handig. Ik vond nadat ik bevallen was trouwens ook leuke positiekleding in kringloopwinkels. Kleding van merken die in een winkel nog best duur zijn, lagen daar voor nog geen vier euro. Ook handig!

  Laat een reactie achter