17 november 2015

Home: 10x je eerste woning

Geplaatst in: interieur, persoonlijk

17 november 2015 - 10x een eigen huis

Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik in mijn woning trok. Een eerste eigen huis en oh, wat was ik blij (en vond ik dat verhuizen spannend). Mijn uitzet had ik al voor elkaar, de wijze lessen volgden nog. Want op jezelf wonen doe je namelijk niet zomaar.

 Want wist je dat…

 • het heel normaal is om van klussen emotioneel te worden? Huilen dat ik deed toen iemand me erop wees dat ik twee tinten witte verf gekocht had. (En deze verf allebei al ergens op de plinten, kozijnen en de deurposten was gesmeerd. Met huilen bedoel ik overigens ingestort op een stoepje blijven tot de tranen op zijn.)
 • het onvermijdelijk is om niet in een blik met verf te gaan staan of ergens op te zitten of tegenaan te leunen? Been there, done that.
 • iedereen met een complete bordenset begint, maar er nooit mee eindigt?
 • ook je handdoeken in de eerste maanden in keurige stapels in je kast liggen, maar er daarna ineens overal bleekvlekken op gaan zitten.
 • je zonder voorstrijk akelig lang bezig bent met het witten van donkere muren?
 • er een verschil bestaat tussen onkruid en heel erg veel onkruid?
 • je soms rustig twee jaar op zoek kunt zijn naar een nieuwe bank?
 • je in een mum van tijd je echte vrienden leert kennen? Dat zijn namelijk de mensen die hartje zomer in jouw huis je plinten staan op te schuren. Als het buiten dertig graden is, bijvoorbeeld.
 • het ook rustig twee jaar kan duren voordat je al je plinten in je woonkamer geverfd hebt?
 • je imperfecties op den duur gewoon bij je huis vindt horen? Die bank, die plinten: het hoort bij het proces. En vergeet niet: dit is waarschijnlijk niet het eerste huis dat je ooit zal bewonen, dus een nieuwe ronde zorgt voor nieuwe kansen!

En welke wijze les heb jij geleerd?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reply Van zolder naar kinderkamer in 3 tips • daarwaseens.nl 12 maart 2018 at 06:30

  […] worden. Als de dakkapel door een bedrijf laat plaatsen, is dit vaak dezelfde dag al klaar, geen wekenlange verbouwing dus. Een dakkapel is een goede investering voor je huis. Je creëert meer ruimte en licht, de […]

 • Reply Read: Dit was november ’15 – daarwaseens.nl 6 december 2015 at 21:22

  […] Ik vulde een tag in over mijn interieur, maar schreef ook over Oosterse sferen in je badkamer en deelde mijn ervaringen met klussen, verhuizen en – uiteindelijk- op jezelf wonen. […]

 • Reply Home: 10x je eerste woning (II) – daarwaseens.nl 30 november 2015 at 23:09

  […] weken geleden deelde ik een tiental wijze lessen die ik geleerd heb in de twee jaar dat ik op mezelf woon. Maar die tien wijze lessen vormen nog […]

 • Reply Eva 30 november 2015 at 10:26

  Weliswaar niet bij mijn eerste huis maar nu bij ons nieuwe appartement realiseer ik me pas dat het écht niet allemaal direct af hoeft en dat het best wel langer mag duren voordat alles helemaal naar wens is. Openbaring!

 • Reply annouska 27 november 2015 at 20:17

  Geweldig geschreven. Ik weet nog dat ik bij mijn eerste kamer dacht, kom laat ik de muur heel licht blauw doen en toen ik klaar was bleek dat vreselijk lelijk te zijn bij mijn vloer.

  En dan heb ik nog niet verteld over het 2 persoon hoogslaper drama, die bleek wel 10 cm van mijn plafond te staan toen ik hem in elkaar had gezet. Bedankt ikea!!!

  Je eerste huis, daar krijg je zoveel kluservaring door :’)

 • Reply Lonneke 22 november 2015 at 10:41

  Herkenbaar. Ik heb vooral geleerd dat een huis nooit af is en dat ik absoluut geen geduld heb om te schilderen. Oh en dat er hele lieve mensen zijn die elk vrij uurtje komen helpen.

 • Reply Milou 21 november 2015 at 13:43

  Haha herkenbaar! Ik heb vooral geleerd dat je nooit moet denken dat het niet meer erger kan worden, want dat kan het wel, maar het komt vervolgens ook wel weer goed. Geldt voor zowel ons bouwval dat we verbouwden, als voor de relatie die er op zijn zachtst gezegd even wat minder stabiel door werd.

 • Reply Vera 20 november 2015 at 22:39

  Dat er altijd wel iets is dat gedaan moet worden. (of je verbergt de vlekken op de muur in een compleet andere kleur dan de rest van de muur gewoon met je boekenkasten).
  En onderschat nooit de waarde van voldoende opbergruimte – een woonkamer die voor 80 % ramen bestaat klinkt leuk tot je erachter komt dat je gewoon geen kasten kwijt kan.

 • Reply Chantal 20 november 2015 at 21:36

  Dat je huis nooit af Is qua klussen. Die kleine dingetjes zoals het laatste stukje behang netjes afsnijden bij het plafond, die plinten die na 2 jaar nog steeds niet overal liggen.
  En dat het ook echt niet meer uitmaakt, want na een tijdje zie je het niet eens meer.

 • Reply Stylish Mom 18 november 2015 at 19:33

  Haha daarom lieten wij de muren ook verven ;-) Scheelt heel wat stress en gedoe haha.

 • Reply Saskia 18 november 2015 at 18:03

  Na 1,5 jaar hier moeten er nog steeds lampen worden opgehangen en moet er alsnog een kamer worden aangepakt. Maar dat komt wel. Rustig aan. Eerst maar eens een andere bank en de slaapkamer aanpakken ;). Jut en ik zijn niet zo van het klussen en stellen veel dingen uit. Gelukkig krijgen we soms hulp van lieve (schoon) ouders en broers enzo.

 • Reply Margo 18 november 2015 at 15:43

  Haha, dat huilen ja. Er soms zo klaar mee zijn!
  Ik dacht eerst dat lila muren een goed idee waren, en toen het af was, leerde ik dat dit toch niet het geval was. En dat een huis in 2 jaar goed kan aftakelen, zonder onderhoud..

 • Reply Sas 18 november 2015 at 08:33

  Bij ons heeft het dik 2 jaar geduurd eer alle plinten in het huis er op zaten haha. En dat, met een klusjesman in huis ;-)
  Leuke weetjes en fijn te horen dat je nog zo fijn woont.

 • Laat een reactie achter