22 januari 2016

10x Mijn zoon (met een knipoog ;))

Geplaatst in: persoonlijk

22 januari 2016 - 10x mijn zoon

Als je de status van ‘mamma blogster’ dan toch een beetje verworven hebt, moet je zo nu en dan eens aan de wensen van dit lezerspubliek tegemoet komen. En dan niet in de vorm van (eindeloze) voedingsmonologen of shoplogs voor mijn kind, nee; ik doe jullie gewoon even tien feitjes over I. cadeau.

Oké, komt ‘ie dan!

 1. Mijn zoon heeft ’t niet zo op de Ikea. Dat blijkt namelijk wel uit het feit dat hij de beide Billy’s beneden flink met banaan heeft onder gesmeerd, één lamp van het tv-meubel getrokken heeft, mijn enige nachtlamp kapotgeslagen heeft en net zo lang aan een knop van zijn commode getrokken heeft tot de achterkant ervan door het geboorde gat naar buiten getrokken kon worden. Talentje hoor.
 2. Net als elke ouder ontdek ik ook vele andere talenten bij m’n spruit. Zo vind ik hem aardig muzikaal en vertel ik altijd met gepaste trots dat hij met hulp van een gitaar heeft leren staan. En dat staat allemaal op film!
 3. Over staan gesproken? Dat kunstje voert hij alleen uit als het qua ondergrond ultiem gevaarlijk is. Op de bank bijvoorbeeld, of in zijn badje. En of ik daar grijze haren van krijg? Wat denk je zelf..
 4. Zoonlief houdt wel van een flinke borrel. De glazen badwater kunnen hem namelijk niet vol genoeg zijn. En Manneke Pis is er na afloop niks bij vergeleken, want na het badderen wordt de vloer vaak op een paar stralen getrakteerd. Tja, je moet het toch kwijtraken.
 5. Qua volume zit je met I. wel goed. Zoonlief kent namelijk maar twee standen en die zijn mute en 100%. Na zijn logeerpartijtje bij oma verdenk ik hem er trouwens wel van dit gewoon nog even een paar procent opgehoogd te hebben. Au.
 6. I. is heel ongeduldig. Ik denk dat hij dat van mij heeft, want als ik iets in mijn hoofd heb zitten, moet ’t eigenlijk ook zo snel mogelijk gerealiseerd worden. Dat brengt me trouwens meteen weer terug naar punt 5, want zo komen we aan de 100% volume. HET! MOET! NU!
 7. Ook dat technische is zonder meer een familietrek. Een paar dagen geleden zaten er namelijk ineens schroeven van het traphek los en is menig handvat al lam gedraaid. Ikzelf draaide eigenhandig de spijlen van mijn ledikant los en toevallig heeft de opa van I. (mijn vader dus) aan de TU in Delft gestudeerd. Dat moet je er natuurlijk wel inhouden.
 8. Tegenwoordig bestaat er geen veiligere plek dan mamma’s bed om in te slapen. En dan wel zo dat ik met een stel voeten in mijn nek slaap of ’s ochtends niet kan bewegen omdat er iemand op mijn haar ligt. We slapen nu tijdelijk zo omdat I. namelijk heel veel in zijn slaap/dromen verwerkt en dit resulteert in slapend huilen en een heel onrustige slaap/nacht voor ons beiden. Het vervelende is dus dat hij niet echt wakker is of wordt, maar wel zo reageert. Overigens is hij geen slechte slaper, want overdag slaapt hij diep én in zijn ledikant.
 9. En over dat slapen hè? Nou die zoon van mij zit ook gewoon rechtop in bed als hij slaapt. Maar dat heeft hij niet van een vreemde.
 10. Broccoli. Zei er iemand broccoli? Dat is dus echt met stipt het favoriete eten van mijn telg. Kleine roosjes blieft hij niet, ze gaan er gewoon met hompen tegelijk in. Dus deze moeder staat daarom met liefde een paar keer per week zo’n groene vriend in de pan te hakken. Lekker gezond toch?

Een fijne avond nog allemaal en geniet van jullie weekend. Wij liggen inmiddels samen in het grote bed en zeggen welterusten!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reply sammie 25 januari 2016 at 11:09

  Ik kan niet zittend slapen hoor :) Klein Ikea hatertje dus haha, bij ons is bijna alles Ikea dat zou gevaarlijk worden haha.

  • Reply Olga 26 januari 2016 at 18:49

   Een paar dagen geleden zette hij ineens zijn tanden in het Expedit-meubel waar de tv op staat. Knagen joh, net een bever. Kleine Ikea-hater dus. Maar dat trekt vast wel bij tegen de tijd dat hij ergens op kamers moet en de Ikea de enige goedkope meubelgigant blijkt te zijn ;)

 • Reply annouska 25 januari 2016 at 10:45

  Ik zie dagelijks fb berichtjes en twitter berichtjes over I voorbij komen waar ik stiekem toch om moet lachen. Maar soms is het echt niet fijn als je kind zo tegenstrijdig is en alles doet wat niet mag en je uit je slaapt houd. Ik hoop dat je later met een grote lach toch terug kijkt op deze fase ;)

  • Reply Olga 26 januari 2016 at 18:50

   Het went allemaal ook wel. En als hij zo nu en dan maar even uit logeren gaat en iemand anders wat taken en zorg overneemt kom ik wel een heel eind met alles. Ja, het is zwaar en niet altijd even leuk om in je eentje voor zo’n druktemaker en kind überhaupt verantwoordelijk te zijn, maar hij groeit heus wel op tot een lief en behulpzaam kind. En een beetje drukte mag. Straks kan hij fijn in de tuin spelen en wordt het vast ook wel minder ;)

 • Reply Madelon 25 januari 2016 at 09:50

  Hahaha leuk geschreven dit! Misschien als ie wat ouder is dat hij de wereld van Smalland in Ikea leert ontdekken en dan de Zweedse woongigant wel gaat waarderen haha. En wel handig, een kleine die van broccoli houdt. Hoor je niet vaak :)

  • Reply Olga 28 januari 2016 at 21:41

   Ik gok dat hij het eten bij Ikea op zijn minst wel zal waarderen. Hij vond de kipballetjes er in ieder geval wel te pruimen. :)

 • Reply Sheila 24 januari 2016 at 07:23

  Hahaha… wat leuk geschreven!! In dat opzicht blog ik eigenlijk te weinig over zoonlief. Ik IG er over des te meer ;)

  • Reply Olga 28 januari 2016 at 21:42

   Ik denk dat je ook heel mooi en wijs over je zoon kunt schrijven. Probeer het eens, ik ben benieuwd. Hoe is het huiselijk leven bij Sheila thuis? En wat ik eigenlijk ook wel wil weten: hoe pakt kleine O. het nou op dat er nog een tweede vader is? (Ik noem hem maar zo hoor, hij is het niet, maar ik gok dat jouw vriend ook behoorlijk veel van deze bonuszoon houdt.) X

 • Reply Jenn 23 januari 2016 at 22:43

  Leuk om te lezen!

 • Reply Bibiane 23 januari 2016 at 14:07

  :) :) Hier ook iemand die zittend in slaap valt en dan letterlijk dubbelgeklapt in bed ligt. Leuke lijst met feitjes, ik heb medelijden met je Billy ;)

  • Reply Olga 26 januari 2016 at 18:52

   En dan af en toe een voet vol in je gezicht of iemand die ’s ochtends met een lamp op je hoofd slaat.. Hoorde dat er nou ook allemaal bij, bij dat moederschap? Stond zeker in de kleine lettertjes die ik niet gelezen heb. :’) X

  Laat een reactie achter