25 februari 2016

Plog #29

Geplaatst in: foto's

Het heeft weer even geduurd, maar hier ben ik weer met een kersverse plog! Vandaag neem ik jullie mee tijdens een shopping trip naar de kringloop, laat jullie een blik in de speelgoedkist van m’n Hobbit werpen en maak ik de resultaten van een paaseitjestest bekend. ;)

Op dinsdagavond besluiten m’n moeder en ik om deze film te gaan kijken. Als ‘ie afgelopen is laten we de boel de boel en de volgende dag is het hoesje van de DVD gelijk tot nieuw speelgoed bestempeld. Terwijl ik deze foto maak, is zoonlief de keuken met kattenbrokjes aan het versieren. Gevalletje van oeps-de-brokjes-stonden-er-nog.

25 februari 2016 - Plog 16

Als I. slaapt ruim ik het speelgoed op. Het is een mix van eigen, oud speelgoed en spulletjes die we bij de kringloop gescoord hebben. Da’s trouwens niet zielig hoor, want hoewel ik best wat kan missen vind ik het veel leuker om spullen een tweede of derde kans te geven. I. speelt zelfs met speelgoed dat al meer dan 35 jaar oud is!

25 februari 2016 - Plog 18

Ik ga even aan het werk en probeer ondertussen de foto’s van mijn telefoon op mijn laptop over te zetten. (Ik maak deze foto met de telefoon van mijn moeder, voor de oplettende lezer. ;)) Mijn telefoon en laptop blijken helaas geen vrienden te zijn en na een uur geef ik het op. Toevallig staat m’n vader net met loempia’s voor de deur en daarom neem ik even een pauze.

Het tempo zit er bij mij niet zo goed in. Ik douche laat en besluit pas ver in de middag dat ik toch nog op pad wil gaan. Ik wil namelijk mijn ‘nieuwe’ fiets even uitproberen waarop sinds kort een moederstuur zit. Dat scheelt me namelijk heel wat doodsmakken en een zere rug, omdat ik I. niet goed op mijn oude fiets in het zitje kan zitten. Samen met m’n moeder en de oma van I. rijden we naar de kringloop toe. I. vindt ’t allemaal prima en geniet van het ritje op de fiets. En dan zijn wij natuurlijk ook blij.

Eenmaal weer thuis zijn we koud en nat en zit mijn haar verrassend slecht. Maar hee: het ritje op de fiets was wel heel fijn en de kringloopbuit is weer binnen. Ook dit keer hebben we weer een paar fijne boeken gescoord, voor zowel I. als mijzelf.

Oorbellen gekocht bij de kringloop. Leuke tweedehands aankoop!

Ik kocht onder andere deze oorbellen voor €1-, en nog een vest van een onbekend merk. Dat moet ik nog even uitwassen en ik ben even vergeten om er nu al een foto van te maken. Foto volgt, en waarschijnlijk op Instagram. Deze oorbellen gaan mijn toekomstige zomer-outfits vergezellen. Laat die zon maar komen dus.

En de boekenbuit met op de achtergrond een Peter Rabbit-knuffel en rammelaar. Die horen namelijk ook bij de aanwinsten. Uiteraard heeft I. meer dan genoeg knuffels, maar soms loopt je tegen een exemplaar aan dat je te leuk vindt om te laten liggen. En wij vinden Peter Rabbit toch wel erg leuk. En natuurlijk de (kinder)boeken met o.a. Sesamstraat en Kinderen van de Grote Beer.

Ontdooien met thee en een appelflap. Die van de Lidl vind ik wel ’t lekkerst.

Geheel toevallig ontdekte ik dat m’n moeder een zak paaseitjes gekocht had. De zak is inmiddels leeg en ik kan uit ervaring zeggen dat puur-sinaasappel lekkerder smaakt dan melk-aardbei. Maar da’s heel persoonlijk natuurlijk.

Ik ben vooral erg blij met dit boekje, omdat ik deze serie nog van vroeger ken en dat betekent dat ze al best oud zijn. Wie is er nou niet met Carry Slee en co opgegroeid?

Het is etenstijd voor I. en er staat pasta op het menu. Met tomatensaus.

Maar het heeft niet zo mogen zijn. De pasta die gisteren in twee maaltijden in mijn kleine zoon verdween, wordt nu vrolijk uitgespuugd. De mozzarella en olijven zijn dan weer wel welkom.

Terwijl I. olijven eet en z’n vork op de grond smijt, maak ik deze salade klaar. Of nou ja, klaarmaken is eigenlijk een groot woord, want ik kieper gewoon een kant-en-klare salade in een schaal. Dit er is eentje van de Jumbo.

En dat doe ik, omdat er ook frietjes op het menu staan. Frietjes die I. een stuk smakelijker vindt zijn dan de pasta.

Research voor het blog van morgenochtend. I. slaapt en m’n moeder en ik hangen op de bank en kijken met een scheef oog naar de tv.

Ondertussen begin ik alvast met het schrijven van het nieuwe stuk. Iets over boeken.

En van de chocola blijft eigenlijk niet veel meer over. Fijne avond nog allemaal, en tot m’n volgende plog!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Plog #30 - Toerist in eigen stad & pakjes • daarwaseens.nl 15 november 2017 at 21:52

  […] na maanden van afwezigheid heb ik er gisteren toch maar weer eentje geschoten: een plog met daarin foto’s van afgelopen […]

 • Reply Janneke 26 februari 2016 at 12:27

  Wat een leuke aankopen heb je gescoord bij de kringloop! En ik heb van de week ook zo’n test gedaan met paaseitjes. Ik denk dat ik er nog wel wat meer moet testen om tot een goed oordeel te komen… ;-)

 • Reply Richard van H 26 februari 2016 at 11:33

  Nom nom nom en scores!!!.. goed bezig..

  Blijft leuk de verassingen van de kringloophuntress.. ..
  Hoop je er ook weer eens te treffen…yargghh.. on to new advetures.. .and treasures..

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.