22 maart 2016

Dit was week 11

Geplaatst in: persoonlijk

Weekoverzichten, in een grijs en ver verleden schreef ik ze regelmatig voor dit blog. Een tijd geleden ben ik ermee gestopt, maar vandaag heb ik er weer eentje vers van de pers. Een beetje afwisseling op zijn tijd moet kunnen, vind ik. En daarom neem ik jullie mee naar vorige week. Een week waarin het zonnetje veel scheen en ik op de enige grauwe dag naar Zwolle treinde om daar met Nikki een #tourdekringloop af te leggen.

Maandag
Na een rustig weekend zonder wilde uitgaansplannen, haal ik van zondag op maandag alsnog een avond door. Niet omdat ik alsnog besluit om ’s avonds alsnog de bloemetjes buiten te zetten, maar omdat ik (samen met mijn moeder) vanaf een uur of drie noodgedwongen wakker blijf. Iets met doorkomende kiezen, veel huilen en verdriet, meh. En voor ons dus met slapeloze nachten en veel door het huis sjokken met een kind op je arm. Een beetje jammer dus. Van mijn prachtige plan om ’s ochtends vroeg naar de politie en het gemeentehuis te fietsen om mijn reisdocumenten in orde te maken kwam vandaag dan ook niet veel terecht. Wel lukt het me om in alle vroegte mijn blog voor die dag af te ronden, maar qua activiteiten ondernemen is daar dan ook alles mee gezegd. ;)

Dinsdag
Wat de zon betreft scoorde het weer vandaag geen hoge punten. Toch kijk ik al wel een tijdje naar vandaag uit en dat komt omdat ik met Nikki in Zwolle heb afgesproken om te gaan winkelen. Een paar weken geleden is namelijk het plan ontstaan om in Zwolle een tour langs (een deel van) alle kringloopwinkels te doen en dat is prima gelukt. Om elf uur stapte ik in de trein en om twaalf uur zat ik met een kater op de mooie gele bank van Nikki en vriend J.

Op een kanariegele en mintgroene fiets maakten we een tour langs vier kringloopwinkels die Nikki voor vandaag uitgekozen had. Nou telt Zwolle er nog wel veel meer hoor, maar deze vier sprongen er net wat meer uit. Speciaal voor de nieuwsgierige Aagjes onder jullie heb ik het blog dat Nikki hier al eens eerder over schreef bijgehaald om jullie een idee te geven van het Zwolse aanbod. Mocht je als niet-Zwollenaar nou ook eens het plan willen vatten om aan de #tourdekringloop deel te nemen, raad ik je wel aan even een fiets te huren. Twee van de vier winkels vind je namelijk niet op loopafstand vanaf het station.

In de kringloop aan de Nieuwe Veeralee (nummer 12) bleven we wat langer hangen en plakken, omdat er in deze kringloop ook een heus restaurant te vinden is. Het leuke aan dit restaurant is wel dat alle meubels en accessoires gewoon te koop zijn, dus als je tijdens het eten ineens smoorverliefd wordt op de houten stoel waarop je je billen hebt laten rusten, mag ‘ie gewoon met je mee naar huis. Dat vind ik nou een leuk concept! Enne, ook van de vegetarische maaltijd heb ik prima kunnen genieten.

Huisgemaakte friet met een dikke vegaburger (ook huisgemaakt, gok ik). En mensen: dit was lekker! Als ik Nikki mag geloven was ook de pannenkoek met kaas (en stroop) een aanrader. Dus mocht je tijdens je rondje winkelen nou trek krijgen en een goed doel/project willen steunen, strijk dan eens hier neer en kijk je ogen uit.

Met een stapeltje kinderboeken, vintage laarzen en een goudkleurig vestje van Mango vertrek ik later die dag weer naar huis. Maar natuurlijk niet voordat de gastvrouw me op het huis van Miss Lipgloss heeft gewezen ;) en we in het hippe Brasserie Janssen van een drankje hebben genoten. Waar we nog even bijkletsen over van alles en nog wat en mijn bijzondere herinneringen aan een stapavontuur in Zwolle overpeinzen. Of nou ja, ik overpeins ze en Nikki luistert braaf.

Woensdag
Gezien mijn eerdere faal voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs en nieuwe identiteitskaart, doe ik op deze woensdagmorgen maar weer een poging. Een beetje verlept stap ik daarom ’s ochtends op de fiets om mijn aangifte officieel te maken. Ook deze nacht was er niet eentje om over naar huis te schrijven, maar gelukkig trek ik slapen om half vier ’s ochtends nog altijd beter dan op dit tijdstip alweer op te moeten staan. Maar goed, dat heb je niet altijd voor het zeggen natuurlijk.

Van het politbureau fiets ik naar het gemeentehuis en weer terug naar de politie en om daarna wéér op een bankje in het gemeentehuis plaats te mogen nemen tot de aanvraag voor mijn nieuwe documenten afgerond is. Een beetje zuur is het dan wel dat mijn pasfoto’s afgekeurd worden en ik na twee uur nog geen steek verder ben. Ik houd het daarom maar voor gezien en sjees weer naar huis terug. Maar niet voordat ik een halve kilo paaseieren bij de Hema heb ingeslagen. Want dat had ik wel verdiend, vond ik.

Donderdag
Omdat ik over een paar weken toch wel graag probleemloos op vakantie wil kunnen gaan, stapte ik vandaag toch maar weer op mijn fiets om richting het winkelcentrum te crossen. Eerst voor een nieuwe set pasfoto’s en dan natuurlijk voor die verrekte aanvraag. Gelukkig krijg ik dit keer wel een go en dat betekent dat ik in april veilig het land mag verlaten. Dat doet een mens goed, na al die moeite. ;)

Vrijdag
Op vrijdag ga ik niet op pad en werk ik thuis aan dit blog. Ik werk flink vooruit, iets dat ik normaal nooit kan doen omdat ik me vaak slecht kan concentreren. Maar dit keer gaat alles dus geweldig.

Zaterdag
Pyjamadag, what else? ;)

Zondag
Zondag passen I. en ik op het huis en de huisdieren van mijn moeder, waar zoonlief besluit dat hij naast het op kleur sorteren van de cd-collectie ook best hele stukken los kan gaan lopen. En ik vind dat zó gaaf jongens! Want als je bedenkt dat wij mensen  er eeuwen over gedaan hebben om van kruipende aap naar rechtopstaande mens te transformeren, is het toch wel heel bijzonder dat een kind deze ontwikkeling in een jaar doormaakt.

Hoewel het weer-technisch echt ruk is buiten gaan we nog wel even op pad. Het is namelijk niet koud en ik heb zin om voorjaarsfoto’s te maken. Ik parkeer I. daarom in de buggy en duik de bosrijke omgeving rondom het huis in. Toch wel lekker en ik begrijp ineens waarom mensen er graag met hun hond op uit gaan, zelfs als het slecht weer is. Zo’n wandeling doet een mens gewoon goed.

Als blijkt dat mijn ochtendje fotograferen nogal slaapverwekkend is, leg ik I. thuis op bed. Ik FaceTime wat met mijn logeeradres in Londen, waarna ik I. per ongeluk wakker maak. Mijn drie uur vrije tijd kan ik dus wel vergeten en daarom gaan we onder toeziend oog van het buurmeisje maar een lading koekjes bakken. Vier bakblikken later is het deeg op en I. dusdanig vrolijk dat ik snel aan het avondeten begin. En dan is het weekend bijna voorbij.

En dan breekt er weer een nieuwe week aan met – cliché cliché – nieuwe kansen, slaaprijke en slapeloze nachten, een vermoedelijk lege koekjestrommel, nieuw(e) rijbewijs en identiteitskaart en verjaardag in het verre Friesland in het vooruitzicht. Oh, en als het meezit ploft er binnenkort ook een grote H&M-bestelling op de mat. 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Dit was week 12 • daarwaseens.nl 3 mei 2016 at 11:15

  […] week plaatste ik voor het eerst sinds lange tijd een weekoverzicht op dit blog. En in het kader van goede voornemens vast proberen te houden, hield ik ook voor de […]

 • Reply Nikki 22 maart 2016 at 20:20

  Ik vond het echt een leuke dag! :D Binnenkort maar eens een datum voor een daggie Assen prikken. Fijn hè, al die bloesem die voorzichtig weer opkomt. Mooie foto’s!

 • Reply Anne 22 maart 2016 at 12:00

  Aaah, wat leuk dat je met Nikki ging kringlopen :) Jullie behoren toch wel tot twee van m’n favoriete bloggers!

  • Reply Olga 23 maart 2016 at 13:30

   Dat vind ik leuk om te horen! Dankjewel X

 • Reply Dina 22 maart 2016 at 11:07

  Wat leeeeuk, zo’n kringlooptour! :D

 • Reply Lotte 22 maart 2016 at 08:56

  Wat een gedoe zeg met die pasfoto’s etc!
  En Hoop dat je snel weer goede nachten krijgt.

  Enige wat ik me aanvraag: studeer en werk je niet? Hoe kan je jezelf en de kleine dan onderhouden?
  Niet naar bedoeld trouwens, maar ik verbaas me elke keer dat je niet naar werk gaat! Lijkt me ook goed om wat meer onderdeel Vd maatschappij te zijn!

  • Reply Olga 23 maart 2016 at 13:29

   Hoi Lotte, ik snap je vraag goed hoor en zal ‘m even voor je beantwoorden. (Ik denk dat je mijn blog nog niet zo heel lang volgt, anders had je bepaalde dingen wel geweten.) Ik werk en studeer allebei. Werken doe ik vanuit huis en studeren staat even op een laag pitje. Ik heb al 2 studies afgerond en was bijna klaar met mijn tweede master toen I. geboren werd. Daarna is het best wel aanpoten geweest en ging het op een gegeven moment even niet meer. Om goed te kunnen studeren, en zeker als je in een afrondende fase zit, heb je wel een helder koppie nodig en dat had ik even niet. Overigens krijg ik verder geen uitkering, maar qua onderhouden gaat het best. Daarnaast vind ik trouwens niet dat je geen onderdeel van de maatschappij uitmaakt als je niet (buitenshuis) werkt. Ik heb een sociaal leven, maar dat speelt zich alleen niet op de werkvloer van een bedrijf af. :) X

  Laat een reactie achter