29 maart 2016

Dit was week 12

Geplaatst in: persoonlijk

Vorige week plaatste ik voor het eerst sinds lange tijd een weekoverzicht op dit blog. En in het kader van goede voornemens vast proberen te houden, hield ik ook voor de week daarop een dagboekje bij. Vandaag lees je daarom meer over de Action, thuiswerken en brakke nachten.

Maandag
Om het leven spannend te houden, staan we deze maandag al om half twee ’s ochtends naast ons bed. I. krijgt namelijk een stel kiezen door en kan dit – begrijpelijkerwijs – absoluut niet waarderen. Onder het mom nood breekt weet, til ik hem mee naar de logeerkamer en word ik uiteindelijk na een kort nachtje wakker van een zoon die naast me op de muur staat te bonken. Goedemorgen Nederland, how are you?

Die dag komt er vrijwel niks uit mijn handen en val ik ’s middags onder een stapel wasgoed in slaap. Of nou ja, gedeeltelijk dan. Ik deed namelijk een dappere poging tot het sorteren van de schone was, toen ik het logeerbed ineens lief naar me zag lachen. De poging tot lezen valt in het water en als ik wakker word, staat er niets spannends meer op het programma. Terwijl I. door zijn oma vermaakt wordt, verricht ik wat huishoudelijke klusjes en begin ik met het corrigeren van wat werk. (Vorige week ontving ik een reactie van iemand die zich afvroeg of ik wel werk: ja, ik werk, maar omdat ’t niet heel spannend te noemen is, schrijf ik er eigenlijk nooit over.)

Dinsdag
Net als de dag ervoor word ik ook deze ochtend met mijn hoofd buiten het bed wakker. Het is namelijk pas vijf uur ’s ochtends als I. besluit dat het tijd is om te gaan keten. Dat vind ik zelf natuurlijk niet zo’n strak plan, gezien het kleine beetje slaap dat ik gekregen heb, maar wat moet dat moet. Wanneer ik een paar uur later alsnog in bed terug kruip en mijn rondje sociale media wil doen, lees ik vol ongeloof het ene na het andere vreselijke bericht op Twitter. Het maakt me bang. Bang voor wat er nog komen gaat, maar ook bang voor mijn eigen geplande tripje. Wat als… Ik kan het nog steeds niet geloven.

De rest van de dag breng ik al werkend en schrijvend achter mijn laptop door, terwijl ik het nieuws in de gaten houd. Ik laat m’n logeeradres weten dat ik het ineens vreselijk eng vind om over een week naar Londen toe te vliegen en dus praten we wat bij. Ik weet namelijk nog dat ik tijdens het boeken van mijn vlucht dacht “Wat als er straks iets misgaat” en vind het nu des te enger om op pad te gaan.

Woensdag
Slapen we godzijdank allemaal uit en stap ik rond 8 uur ’s ochtends uit bed. En dan te bedenken dat ik dit twee jaar geleden zonder meer veel te vroeg had gevonden om op te moeten staan.. Ik werk vrijwel de hele dag mijn correctiewerk door en moet eerlijk bekennen dat ik de rest van die dag niet meer zo goed voor de geest kan halen.

Donderdag
Na één van de brakste nachten sinds tijden, stap ik om half twaalf toch maar op de fiets om mijn nieuwe rijbewijs en reisdocument bij het gemeentehuis op te halen. De korte, heftige nachten beginnen er een beetje in te hakken, maar omdat het gemeentehuis de komende dagen niet geopend zal zijn, moet ik er vandaag echt door om mijn nieuwe pasjes op te halen. Met moeite weet ik me uit bed te slepen en ga ik op pad. Gelukkig is de rij wachtenden niet lang en sta ik al snel weer buiten. Met twee nieuwe pasjes, dus Londen: ik kom naar je toe!

Omdat ik toch al in het centrum ben, besluit ik om even langs de Action te lopen. Ik ben er namelijk al een tijd niet geweest en zo vlak voor mijn verjaardag vind ik het toch wel leuk om even voor wat kleine cadeautips rond te kijken. Twintig jaar geleden had ik het me niet kunnen voorstellen, maar hoe ouder ik word, hoe minder ik cadeau wil krijgen. Ik houd het na een verzameling badschuim en boekenbonnen ook wel voor gezien.

Met niets minder dan twee sport-bh’s (en een bus vissenvoer, ha!) verlaat ik de winkel en sjees ik weer naar huis toe, waar I. onder het toeziend oog van mijn moeder de woonkamer aan het afbreken is. Met de bh’s ben ik erg tevreden. Dus mocht je je sportgarderobe nog uit willen breiden, dan kan ik je deze items aanbevelen. (Maar heb je net als ik maat XS/S, dan is het wel even zoeken geblazen. Vooral de wat grotere maten zijn rijk vertegenwoordigd.) Eenmaal thuis ga ik weer aan het werk.

Vrijdag
Brakke nacht? Check. Maar gelukkig werd vandaag ook mijn H&M-bestelling afgeleverd, dus dat maakte een boel goed. (Wel jammer dat ik een groot deel van de items niet pas, maar zo blijft er voor een tweede bestelling gewoon extra plezier over!)

In tegenstelling tot tout V&D plunderend Nederland blijven wij vandaag lekker thuis. Of nou ja: we besluiten gedrieën dat deze vrij letterlijke prijzenoorlog niet aan ons besteed is en daarom stappen we rond het middaguur op de fiets om de lokale kinderboerderij van een bezoek te voorzien. I. vind het namelijk prachtig om de kippen en konijnen brood te mogen voeren en dat is natuurlijk iets dat ik als moeder (of mijn moeder als oma, want zij was ook van de partij) ontzettend leuk vind om te zien. (En aaaaaah, mijn baby is gewoon geen baby meer!)

Zaterdag
Zei er iemand uitslapen? Wel, ik mocht ’t vandaag doen en dat voelde goed. Even geen kiezenleed, maar gewoon een nachtje zen. En omdat ik later vandaag nog naar Leeuwarden toe moest rijden, vond ik het ook zeker geen straf om dit uitgerust te mogen doen.

Deze middag brachten I. en ik namelijk door in het verre Friesland, omdat één van m’n oud-studiegenootjes vandaag haar verjaardag vierde. En daarmee ging ik eigenlijk ook op een heel verlaat kraambezoek, want ik had het dochtertje van S. nog helemaal niet ‘in het echt’ gezien. (Tijd vliegt, echt waar!)

Terwijl wij een beetje aan het kletsen en snacken sloegen en af en toe wat foto’s van de kruipende en spelende kinderen maakten, kon het jonge stel alvast met elkaar kennismaken. I.’s toekomstige vrouw deed vooral enorm haar best om de ogen van haar toekomstige vriend uit te steken en de niet-eetbare onderdelen van de camera’s op te eten, maar buiten dat om voelden we wel dat er heel wat liefde tussen deze twee aan het opbloeien was. En eerlijk toegegeven: ik heb veel schattige meisjes gezien, maar I. (die van S. dus) staat wel op nummer één. Dus het mag. Ik heb mijn eventuele schoondochter al geaccepteerd. (En dat van die ogen uitsteken waait wel weer over, over een jaartje of zeventien.. )

Na een gezellige middag (zo’n lekker Nederlands woord) reed ik de tientallen kilometers terug naar huis met een slapende I. naast me en muziek van Bløf op de achtergrond. Ik vond het echt een heel fijne middag, zowel onderweg als op locatie en heb me voorgenomen dit echt vaker te doen.

Zondag
De eerste paasdag brak aan en dus zaten we gedrieën al vroeg aan de paastafel. Nou ben ik er na een jaar eten-met-klein-kind-aan-tafel wel achter dat je een stukje ongestoord eten wel op je buik kunt schrijven, want in negen van de tien gevallen vliegen de etensresten je hier om de oren. Niet dat mijn kind weigert om te eten of alles ‘bah’ vindt, hoor. Maar smijten met olijven en stukjes paasbrood kent soms meer prioriteit.

Terwijl zoonlief het eten over de tafel uitsmeert, geniet ik alvast van mijn glaasje wijn (met bubbels). En proost op de Pasen!

Na een kleine vijf minuten zag de vrolijke ontbijttafel er dan ook een stuk minder vrolijk uit en waren alle plastic kippen en houten stokjes van eieren en brood voorzien. Want wat Jezus kan, kan mijn kind natuurlijk ook. De rest van de dag brengen we thuis door en zingen daar het weekend uit.

Deze week komt onze logeerpartij weer ten einde en tel ik de dagen af tot mijn verjaardag en (hopelijk fijne) reis naar Londen. Ik heb er zin in!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply evecee.x 3 april 2016 at 21:06

  Leuk dat je naar London gaat. Ik begrijp dat je het nu wat eng vind. Ik woon in london en als er zo een enge dingen op de wereld gebeuren durf ik ook vaker niet met de metro te gaan of kom ik liever niet in centraal London. Uiteindelijk is het het beste om er niet te veel bij na te denken, je kan morgen ook onder een bus terecht komen. Geniet lekker van je reis naar London xx

 • Reply Daisy 31 maart 2016 at 22:24

  Wat een hectische en vermoeiende week! Kan me voorstellen dat je blij was dat je zaterdag kon uitslapen… Ennuh… naar London! Supercool… Ga je blog in de gaten houden want je gaat je trip wel delen toch? :)

  • Reply Olga 1 april 2016 at 06:24

   Ja ik ben wel van plan om stukjes bij te houden. Weet alleen nog niet zeker of ik dit ook ter plekke kan en ga publiceren, maar erna sowieso :) X

  Laat een reactie achter