2 maart 2016

Pretzels uit een pakje

Geplaatst in: hartig

Pretzels, aan dit mooi gevlochten broodje koester ik goede herinneringen. M’n ouders namen er namelijk altijd een paar voor me mee als zij hun boodschappen weer eens in Duitsland hadden gedaan. En wie de Duitse supermarkten een beetje kent weet dat je er onder andere ook heel lekker gebak en brood kunt kopen.

Nu mijn ouders al een paar jaar niet meer samenzijn en Duitsland niet meer op de agenda staat, was ik mijn geliefde brood eigenlijk alweer vergeten. Tot ik eerder vandaag een pak met pretzel-mix in de keuken vond. En nu moeten jullie eens raden wat ik straks klaar ga maken.. Pretzels uit een pakje ja. ;)

Ingrediënten: 

 • 400 gram bloem
 • 1 zakje droge gist (= 7 gram)
 • 1 tl suiker
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl zout
 • 1 ei
 • 1 el grof zeezout

Dit moet je doen:

 • Meng bloem, gist, suiker zout en bakpoeder in een kom en maak in het midden een kuiltje.
 • Voeg hier 250 ml warm water aan toe en kneed het deeg (met mixer + deeghaken) tot een soepele bal. Laat dit na het mixen ongeveer 30 minuten rijzen.
 • Verwarm de over voor op 225 graden en kneed het deeg nog een keer door. Je kunt er nu kleine balletjes van maken en uitrollen tot een lange sliert.
 • Hoe je de slierten precies moet vlechten, lees je bijvoorbeeld op AH.nl, waar ik ook de korte beschrijving van dit recept gevonden heb. (Dit omdat ik een kant-en-klare mix gebruikt heb en dus niet weet hoe je alles from scratch zou moeten maken.)
 • Bestrijk de pretzels met eigeel voor ze in de oven gaan. Je kunt hier naar keuze grof zeezout of suiker aan toevoegen. Ik vind zelf de zoute versie altijd erg lekker, maar denk dat ook de zoete variant er prima in zal gaan.

En je ziet: een kind kan de was doen. Ik hoop dat jullie net zo van de pretzels kunnen genieten als ik dat doe, mmm! 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.