16 april 2016

Dit was week 14

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Zoals jullie in het blog van vorige week hebben kunnen lezen, bevond ik me een aantal dagen op Engelse bodem, waar ik het een vijftal dagen prima naar m’n zin heb gehad. Natuurlijk had ik al veel eerder met het schrijven van een terugblik op deze mooie week willen beginnen, maar omdat ik bij thuiskomst al snel met een koortsig kind kwam te zitten en het gewone leven rustig verder ging, kon het even niet anders. Maar vanavond komt ‘ie dan online hoor! 

Maandag
Het is pas kwart over vier ’s ochtends als ik slaapdronken naast mijn bed sta. Een beetje jammer als je bedenkt dat ik pas om negen uur in de trein hoef te stappen en I. uitgerekend nu besluit dat het een perfect moment is om een feestje te gaan bouwen. Au. Gelukkig staan m’n ouders al vroeg op de stoep en kan ik me alsnog in alle rust omkleden. We zijn wel wat gewend, zeg maar.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen wacht ik op een trouwe lezer en tevens digitale vriend waarmee ik de tijd tot het boarden zal overbruggen. We strijken neer op een overdekt terras en hebben heel wat bij te praten. Toch handig, zo’n gemeenschappelijke hobby en geschiedenis die al ruim tien jaar terug gaat. Waar het hebben van een weblog al niet goed voor is.

Als het twee uur is stappen we op. Het is namelijk tijd om de juiste gate te gaan opzoeken en ik vind het echt enorm spannend. Om drie uur is het zover en omdat ik natuurlijk terug in de tijd vlieg (ha ha) stap ik ook rond datzelfde tijdstip uit het vliegtuig op Heathrow Airport. De vriend bij wie ik deze week logeer, staat al op me te wachten en hoewel er een gat van zo’n acht jaar ‘niet zien’ overbrugt moet worden, voelt het alles behalve gek en verloopt de reis naar het appartement best prima.

Eenmaal ‘thuis’ parkeer ik mijn koffer in de slaapkamer en gaan we vrij snel weer op pad. Het is namelijk mooi weer buiten en de omgeving roept om bekeken te worden. Het duurt dan ook niet lang of de eerste pub (of bar?) wordt van een bezoek voorzien. Enne, daar heb ik er deze week nog heel wat van mogen bezoeken.

’s Avonds gaan we uiteten in de wijk Angel en belanden we in een bar waar je naar verluidt niks voor je drinken hoeft te betalen als je je BH aan het plafond knoopt. Het scheelt dat ik er deze week maar eentje meegenomen heb.. Maar verder een prima concept natuurlijk. ;)

Dinsdag
Ik begin de dag met een Engels ontbijt en de mededeling dat er voor vandaag een verrassing op het programma staat. Omdat we weer voor een bepaalde tijd terug moeten zijn, besluit m’n host/vriend om vandaag alleen Camden (Town? Market?) te bezoeken. Ik vind het er erg hip en zonnig en daarom duurt het dan ook niet lang voor we ergens met een drankje op een (dak)terras neerploffen. Om vervolgens in sneltreinvaart langs hippe kramen, eettentjes, het water en andere bezienswaardigheden te sjezen.

Niet op de foto, maar wel gespot: het kraampje met de Dutch pancakes.

De verrassing van vandaag is het bezoek aan Sky Garden, waar we niet alleen van een heel goed uitzicht, maar ook van een goede maaltijd genieten. Dit is zonder meer de beste date ever en dat ik daar helemaal voor naar Londen heb moeten reizen, vind ik natuurlijk helemaal niet erg. ;) Na de maaltijd – waarvoor een dikke duim omhoog – wandelen we met een cocktail in onze hand naar beneden. M’n host heeft namelijk precies uitgedokterd wanneer de zon onder begint te gaan en dat levert natuurlijk heel wat mooie plaatjes op. Nu lijkt het voor jullie misschien alsof ik hier alleen heel luchtig over kan praten, maar geloof me: ik was behoorlijk onder de indruk van deze avond en het uitzicht. Want hallo: een diner 35 hoog in de lucht, in een super restaurant, met een man die je een maaltijd aanbeveelt én een cocktail voor je uitkiest.. dat willen we allemaal wel een keertje meemaken volgens mij. ;)

Kijk dat uitzicht eens geweldig zijn..

Woensdag
De woensdag belooft een productieve dag te worden met alweer een verrassing in het vooruitzicht. M’n gastheer neemt me mee naar de wijk waar de de dag ervoor gedineerd en gewandeld hebben. Ik bezoek de Tower of London, wandel over de Tower Bridge (en ook over die andere, maar ik ben even niet zo goed met al die namen) en eet fish and chips aan het water, waar ik ook het onderstaande fragment besluit te schrijven:

Wanneer ik dit typ bevind ik me in een restaurant met uitzicht op het water. Voor me staat een glas bier (zonder schuimkraag), terwijl er ergens in de keuken achter me aan mijn eerste bord fish & chips ooit wordt gewerkt. Buiten staat m’n gezelschap aan een sigaret te lurken en dus heb ik even tijd voor het updaten van mijn Londense weekoverzicht.

Het belooft een mooie dag te worden, waarbij er veel toeristische bezienswaardigheden op het programma staan.

Na de fish and chips en het bier is het tijd voor een bliksembezoek aan het Tate Modern, waarna we in een doolhof van kleine straatjes en eetkraampjes belanden. We laten de stad achter ons en wandelen naar Buckingham Palace, om vervolgens (voor mijn gevoel) kilometers door een park te lopen. (Ik heb aan het eind van de dag geen voeten meer over, au.) We drinken er wat en dan is het tijd om naar een cadeau voor I. op zoek te gaan. Dit doe ik in de vijf verdiepingen tellende speelgoedwinkel Hamleys. (Echt, wie denkt dat de Intertoys of Bart Smit rond de feestdagen in Nederland indrukwekkend zijn om te bezoeken, moet zeker eens naar Londen om een andere ervaring op te doen.)

Gewapend met een veel te dure Paddington in m’n tas verkennen we de rest van de stad. Of nou ja, ik verken de stad terwijl m’n host me zoveel mogelijk hotspots probeert te laten zien. Verrassend genoeg belanden we weer in een bar waar we de tijd doden tot verrassing twee aan de beurt is. Ik heb nog steeds geen flauw idee wat er op het programma staat en ben dan ook enorm verrast dat we ’s avonds naar een theatervoorstelling op West End gaan. M’n gezelschap heeft namelijk kaartjes voor de voorstelling Lion King gekocht. Want wie Londen bezoekt moet eigenlijk ook wel een theater van binnen bekeken hebben voor ‘ie weggaat. En echt, het was prachtig: de muziek, de beelden, de kostuums. Ik vond het echt een hele ervaring.

Donderdag
Op donderdag heb ik geen benen meer over. Alles doet pijn en de blaren staan op mijn hielen. Maar gelukkig belooft het vandaag een rustige dag te worden, dus hoef ik niet veel te lijden. ;) Die ochtend krijg ik eerst een rondleiding door de basisschool waar m’n gastheer werkt en ik ben onder de indruk. Het is een school vol kleur en de hallen hangen voor met projecten waar de leerlingen aan gewerkt hebben. Overal waar ik kijk hangt wel ‘iets’ van (of over) de leerlingen en dat maakt de inrichting en sfeer een stuk vrolijker dan die in de gemiddelde (moderne) Nederlandse basisschool.

’s Middags lunchen we en brengen we de rest van de middag met de vrienden ván in een bar door, omdat de regen met bakken uit de lucht komt vallen. (Iets met cats and dogs zeg maar..) En dat komt ’t moment van afscheid nemen steeds dichterbij. Iets waar ik na zo’n leuke week natuurlijk helemaal geen zin in heb. Maar wat moet dat moet.

Prima uitzicht, toch? 

Vrijdag
Rond het middaguur is het tijd om mijn grote roze koffer uit het appartement te slepen. Om 14:45 vertrek ik namelijk weer naar Nederland en dat betekent dat mijn avontuur hier ophoudt. De trein brengt me naar Heathrow Airport en nog geen twee uur later sta ik alweer op Nederlandse bodem. Ik sla wat avondeten bij de Albert Heijn in en als ik vrijwel direct op een trein met vertraging sta te wachten, weet ik dat ik weer letterlijk met mijn beide benen op de grond sta. Ha, daar is de realiteit als je ‘m nodig hebt. (Of toch nog even niet?)

Eenmaal thuis moet ik echt even van alles bijkomen. Niet alleen van de kramp in mijn benen (hallo overvolle trein in de spits op vrijdagavond), maar natuurlijk ook van alle toffe indrukken die ik heb opgedaan. Ik deed mezelf dit reisje namelijk cadeau om er een boost van te krijgen en dat is zonder meer gelukt. Na een lange, warme douche duik ik op bed (lees: knock-out) en als ik de volgende ochtend wakker word, voelt het toch wel heel vreemd om weer in mijn eigen huis te zijn.

Zaterdag & zondag
Op zaterdag haal ik I. weer bij z’n oma op. Laatstgenoemde kan namelijk wel weer wat rust gebruiken en ik vind het na zes dagen afwezigheid natuurlijk weer fijn om mijn monster mee naar huis te mogen nemen. Laatstgenoemde heeft tijdens mijn vakantie besloten om los te leren lopen en sjeest voor mijn neus door het huis heen. Toch wel een fijn cadeautje. En gelukkig heb ik nog drie repen chocola in de kast liggen om het leed mee te verzachten. ;)

En dat was m’n weekje wel weer. Fijne zaterdagavond allemaal! Enne, vragen staat vrij! Laat dus gerust een reactie achter. X

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reply 10x Toffe boeken voor jou en je kind • daarwaseens.nl 2 mei 2017 at 22:56

  […] geleden ook begonnen met het voorlezen ervan aan I. Extra leuk natuurlijk dat juist dit boek zich in Londen afspeelt, waar ik eerder dit jaar ook zelf rondgelopen […]

 • Reply Survivaltips voor festivals • daarwaseens.nl 20 augustus 2016 at 11:45

  […] Lowlandsjaar) gebruikte ik daarom mijn ‘gewone’ koffer, waarmee ik bijvoorbeeld ook naar Engeland ben gegaan. Een life saver, kan ik je […]

 • Reply De zomer (TAG) • daarwaseens.nl 9 juli 2016 at 14:26

  […] verre buitenland gaat ‘m dit jaar niet worden. Ik ben dit jaar namelijk al een kleine week naar Londen geweest en na mijn laptop-ongeluk is het spaargeld ook wel een beetje op. Het echte vakantievieren doe ik […]

 • Reply Instagram #23 • daarwaseens.nl 25 april 2016 at 09:17

  […] Ook op de derde dag stond er een verrassing op het programma. In het blog van vorige week schreef ik daar al meer over, maar voor wie geen zin heeft om alles terug te lezen: een bezoek aan […]

 • Reply Vlienelien 23 april 2016 at 14:36

  Zo te horen heb je flink genoten in Londen. Door jouw leuke verslag krijg ik ook zin om weer daarheen te gaan. Al zal ik toch nog even moeten wachten…

  • Reply Olga 24 april 2016 at 22:19

   Ik heb het er echt enorm naar mijn zin gehad. Dit was echt een heel bijzondere en fijne week! :)

 • Reply Wanda 19 april 2016 at 18:36

  Echt lekker genoten van je tripje naar Londen dus! En ja, die uitzichten… echt genieten dan he?

 • Reply Lydia 18 april 2016 at 14:34

  Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar zo te zien mis ik een heleboel. :) Die boost die je hebt gekregen komt duidelijk over in je foto’s en verhaal. Leuk om te lezen!

  • Reply Olga 24 april 2016 at 22:20

   Ah wat een leuke comment, dankjewel. Ik hoop dat ik die boost in nog heel veel van mijn toekomstige blogs door kan laten voeren. :) X

 • Reply Daenelia 18 april 2016 at 09:38

  Aww, nu mis ik London helemaal. Overigens alleen om op bezoek te gaan. Ik ben er nu wel uit dat ik er niet zou willen wonen. Maar goed, dat zeg ik ook nu over Amsterdam. Soms.
  Niet in Waterstone’s geweest? Reden om nog eens terug te gaan :D
  Echt leuk verslag, en leuke foto’s. Dat restaurant ken ik alleen nog maar uit tv series :) (zie Hustle)

  • Reply Olga 24 april 2016 at 22:23

   Dat restaurant was tof hoor en het uitzicht was zo mooi. Ik wist echt even niet waar ik moest kijken toen ik dit zag. Vond het een heel leuke verrassing! Ik kan het je zeker aanraden ook eens te doen, het levert je zo’n gevoel van vrijheid op en het mogen zien van de zon die begint onder te gaan was ook heel bijzonder.
   Ik ben niet in Waterstones geweest, maar wie weet komt er nog een volgende keer dat ik Londen mag bezoeken. Ik heb een vriendin die helemaal wild is/wordt van Engeland, dus wie weet mag ik nog een keer met haar mee in de toekomst ;) X

 • Reply Elisa van Propvol 18 april 2016 at 08:14

  Ik vind dit soort overzichten toch altijd erg leuk!

 • Reply Saar 17 april 2016 at 18:55

  Heerlijk. Ik krijg meteen zin om ook weer naar Londen te gaan.

 • Reply Anne 17 april 2016 at 18:14

  Mooi geschreven, Olga! Klinkt als een paar hele fijne dagen – en nu krijg ik ook zin om weer naar Londen te gaan. :)

  • Reply Olga 24 april 2016 at 22:23

   Het was ook echt heel fijn! Londen is zeker een aanrader! :)

  Laat een reactie achter