24 mei 2016

Dit ben ik, in het kort!

Geplaatst in: blogs en tags, persoonlijk

Hallo allemaal! Na een paar dagen stilte is het weer eens tijd om wat van me te laten horen. Geïnspireerd door het blog van de kleurrijke Debby ga ik vandaag even op de persoonlijke tour door wat korte vragen – steekwoorden – te beantwoorden. Let wel: ’t wordt kort maar krachtig!

Stom: douchen in het donker, omdat de lamp niet meewerkt, ruzie, aangebrande aardappels, dat je huis na het bakken van een ei zo vreselijk lang vies blijft ruiken, dierproeven.

Allerstomst: huiselijk geweld, oorlog, het gevoel in je vingers als je een (half)uur in de vrieskou hebt rondgelopen/gefietst en je eindelijk weer de warmte op mag zoeken; AU! Oh, en dat zowel mijn zoon als ik zonder ouders-met-relatie op moeten groeien.

Dag met een gouden randje: 16 december 2014, de geboortedag van I.

Leukste liedje: dat is er niet één, helaas.

Een heel fijn oud en leuk liedje.

Leukste liedje van dit moment. 

Houd van: m’n kind en dat beetje familie dat ik heb, bloggen en boeken lezen, zon, kennis vergaren, fotografie, een goede film, Grolsch, zwoele zomeravonden, pizza, meebrullen met muziek tijdens het autorijden, mensen met een doel, reizen, vriendschap, goede gesprekken en mannen.

Nooit gedacht: dat ik als alleenstaande moeder zou eindigen en studievertraging op zou lopen.

Genieten: samen met I. in de tuin gras plukken en zandtaartjes maken.

Bang voor: clowns (!!!!), vuur, dikke spinnen, het misschien missen van een stopteken van de politie, het plotselinge verlies van een dierbare.

Hekel aan: mensen die op de markt met hun fiets aan de hand stilstaan, omdat ze met Bep, Truus of Henk van de overkant in gesprek zijn geraakt.

Lekkerste weer: zomer; warmte, zon.

Leukste leeftijd: voorlopig 26, omdat dit jaar mijn jaar gaat worden. En ik voel me voor het eerst geen broekie meer, of zo. Voelt ook wel eens fijn. Dus dat passeren van de magische 25-grens heeft ook z’n voordelen.

Spijt van: de lerarenopleiding Nederlands en m’n tijdelijke stop. Dubbel hè?

Lekkerste eten: iets met garnalen, een goede saus, kruiden. Maar ook pizza (zelfgemaakt), versgebakken brood, sushi of een ordinair bord patat.

Fijnste vakantieland: qua zon vond ik Italië toch wel mooi, Barcelona en Londen zijn verder m’n fijnste steden.

Vreselijk goor: mijn doucheputje.

Mezelf een duwtje geven: om m’n studie af te maken, meer te lachen en te lezen en dit blog (de site zelf) iets zakelijker te maken.

Wil nog: heel veel van de wereld zien, een leuke man treffen en ooit een normale zwangerschap meemaken. Oh, en succesvol worden.

Mis een beetje: familie in de buurt en een dikke kat om mee te knuffelen.

Dansen: deed ik vroeger voornamelijk op de bar en tegenwoordig ’t liefst tijdens het afwassen met I. aan mijn voeten. Of erop.

P.S. De tag die ik hier net ingevuld heb is door Ysanne uit Utrecht bedacht. Ik kon het origineel helaas niet meer vinden, maar een eervolle vermelding is natuurlijk wel op zijn plek. 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reply Dit ben ik 8 maart 2017 at 06:33

  […] klein jaar geleden vulde ik een soort tag in waarbij je aan de hand van steekwoorden iets meer over jezelf […]

 • Reply Read: Dit was mei '16 • daarwaseens.nl 10 juni 2016 at 07:33

  […] Wie ik ben, in het kort? Ook daar schreef ik een blogje over. […]

 • Reply Ilse van Kreanimo 30 mei 2016 at 09:47

  Mooie tag deze!

  Ik ben ook bang van spinnen…
  Jammer dat de lerarenopleiding niet je ding bleek!

 • Reply Nesrin 30 mei 2016 at 08:59

  Ik vind clowns ook creepy. Heerlijk nummer van The Police trouwens. Leuk om te lezen.

 • Reply Annouska 28 mei 2016 at 07:56

  Wat een heerlijk lijstje om te lezen. Ik herken het van die eierlucht, ik word er na een tijdje altijd mega misselijk van die geur. Daar zouden ze echt eens iets op moeten bedenken!

  Die mensen die met hun fiets op de markt stil gaan staan om te praten dat herken ik meer van de supermarkt.lekker met je karretje midden in het pad stil staan en uitgebreid staan beppen. Mensen ga lekker ergens een bakkie doen ofzo, maar laat mij nou eens in een versneld tempo boodschappen doen.

  • Reply Olga 28 mei 2016 at 20:36

   Ja en het stomme met die eieren is nog wel dat zelfs als je de afzuigkap gebruikt, je huis alsnog blijft stinken. Zo heftig is die geur!
   Mensen die in gangpaden van supermarkten gaan beppen is een ding, maar wat dacht je van mensen die zich allemaal bij de ingang van de Action ophopen, omdat daar net alle spullen staan die iedereen nodig lijkt te hebben? Probeer daar maar eens snel doorheen te lopen (met of zonder kinderwagen bij de hand). Dramatisch! X

 • Reply Janneke 27 mei 2016 at 12:48

  Haha, jij lijkt mij nu echt iemand die ik ook in het ‘eggie’ (om terug te komen op je eieren) leuk zou vinden! Doucheputjes zijn super goor en ik ben ook altijd bang dat ik een stopsein van de politie zou missen…

  • Reply Olga 28 mei 2016 at 20:33

   Ik heb echt een politietrauma, omdat ik toen ik mijn rijbewijs net had meteen twee keer ben aangehouden. (Ik was verdwaald en de tweede keer stonden mijn lampen niet aan – WIST IK VEEL!) En toen zag ik dus niet dat er politie achter me reed en sindsdien raak ik dus altijd compleet in paniek als ik ergens politie op zie duiken. Ik ga meteen in zo’n modus van: ‘Rijd ik te snel of te langzaam, staan mijn lampen uit, de muziek te hard? WAT DOE IK FOUT!’
   En wat lief dat je dat zegt, ik denk (vind?) dat ik in ‘het echt’ ook best een leuk mens ben hoor. Ik bijt niet, blaf evenmin en doe me niet anders voor dan ik ben. Wie weet komt ’t wel eens tot een ontmoeting! :) X

 • Reply Saar 25 mei 2016 at 17:56

  Ik wil nu wel weten waarom je spijt heb van de lerarenopleiding…

  • Reply Olga 25 mei 2016 at 20:24

   Hoi Saar, ik zal je wel even een berichtje over Messenger sturen. ;)

 • Reply Sas 25 mei 2016 at 17:50

  Wat een super tof lijstje. Heel kort maar toch inhoudelijk hele fijne antwoorden! Ik wil hem, met credits richting jou graag overnemen op mijn blog :-) Mocht je hier bezwaar tegen hebben hoor ik het graag.

  • Reply Olga 25 mei 2016 at 20:11

   Je mag ‘m overnemen hoor, het is een tag die ik ook via-via ontdekt heb. (Dus volgens mij moet ik de credits hier zelf ook nog even invullen, oeps!) Voel je dus vrij om ‘m ook te gebruiken. X

 • Reply sammie 25 mei 2016 at 11:25

  Kort maar krachtig en leuk om te lezen. Douchen in het donker lijkt me best lastig :) Zomer warmte en zon, helemaal mee eens. Kan niet wachten tot het weer zover is, tot nu toe vind ik het maar een sombere natte lente.

 • Reply Lonneke 25 mei 2016 at 10:11

  Aaaaargh doucehputjes.. jak!
  Je bent inderdaad geen broekie meer, maar zit nog wel lekker in de twenties. Ik vind 30 worden echt even pijnlijk haha.

  • Reply Olga 25 mei 2016 at 20:15

   Ik voelde me altijd wel iemand ‘van mijn eigen leeftijd’, maar omdat ik vaak veel jonger word ingeschat ‘doet’ dat ook wel iets met me. Net alsof 26 en dat gevoel nu eindelijk kloppen of zo. Snap je wat ik bedoel? :’)
   X

 • Reply Chris 25 mei 2016 at 09:52

  Hoi Olga,

  Op een aantal punten heb je helemaal gelijk; eieren zijn gewoon smerig. Ze glibberen maar over je tong en ze stinken een uur in de wind. Gewoon niet meer maken, of alleen in de tuin, haha.

  Reizen moet je absoluut doen. De wereld is vaak een lelijke plek maar er zijn zoveel mooie culturen, mooie en lieve mensen! Dat wil je gewoon absoluut mee maken. Denk aan de binnenlanden van Centraal Amerika of Afrika. Er zijn daar dorpen waar ze blanken niet echt gewend zijn en dat kan een geweldige ervaring zijn.

  En die man, die gaat wel komen. Een man die echt van jou en I. houdt en jullie nooit in de steek zal laten. Misschien iemand met wie je al dat reizen samen kunt doen. Het is je gegund.

  Je schrijft leuk, ook ik blijf je volgen.

  Groetjes

  • Reply Olga 25 mei 2016 at 20:22

   Hoi Chris!
   Bedankt voor je uitgebreide reactie. Eieren kan ik tot op zekere hoogte wel aan, behalve als het om een eiersalade of gevuld ei gaat. Daar maak je me echt heel ongelukkig mee, brr.
   Reizen wil en ga ik (denk ik) vast nog wel meer doen. Afrika staat al wel een tijd op mijn lijst, ik wilde er ook wel les gaan geven etc. Maar omdat ik ook wel een mietje ben wat betreft dieren en verzorging durf ik ook niet zo goed. Ik word bijvoorbeeld heel verdrietig van het idee dat er in landen elders zo slecht voor huisdieren en vee wordt gezorgd en dat er honden en katten in gerechten verwerkt worden. Menselijk leed trek ik wel, maar dieren (of dat van kinderen) vind ik erg lastig.
   Die man komt er ook wel. Het zit ‘m alleen niet in het aandienen of ontmoeten van iemand (of meerdere iemanden), maar in het hebben van vertrouwen. Of het creëren ervan. Want als dat er niet is (bij mij, in de gemiddelde man), dan kost iets tijd en je moet net iemand treffen die daar doorheen prikt en denkt: ‘Wauw Olga, wat ben jij een verrijking van mijn leven. Ik ga voor je met heel je pakket aan mooie en minder mooie momenten en samen kunnen we de wereld aan.’ Maar dat komt wel goed hoor, daar twijfel ik niet aan. :)

 • Reply Sam 25 mei 2016 at 07:03

  Leuk om te lezen :) Ik ben fan van je!

  • Reply Olga 25 mei 2016 at 08:04

   Hoi Sam, bedankt voor je reactie. Altijd leuk om te weten dat ik er (weer) een fan bij heb! :) X

  Laat een reactie achter