2 mei 2016

Energie opdoen in de tuin

Geplaatst in: interieur, persoonlijk

Als ik dit blog schrijf, schijnt de zon op m’n bol en zit ik met-zonder-jas aan buiten in de tuin. De tuin ligt er perfect bij, I. slaapt en dat betekent dat ik een moment heerlijk van de rust en het groen om me heen kan genieten. Klinkt geweldig, toch?

Ja, dat klinkt inderdaad geweldig en smaakt naar het spreekwoordelijke meer. Helaas kwam er vanmorgen alleen net even een pak sneeuw (?) uit de lucht vallen en was het plaatselijk glad op de weg. Niet helemaal de perfecte bijdrage aan het voorjaar, maar goed. Prince zong het al: “Sometimes it snows in april”, en daar moeten we het maar mee doen.

(Al vind ik dit wel een beetje zuur hoor. Ik begon er namelijk net weer aan te wennen dat ik mijn tuindeur lekker open kan zetten en de kachel niet meer permanent op twintig graden hoeft te laten broeien. Want al is het wonen in een hoekhuis ruimtetechnisch echt fantastisch, in de winter heb ik het zoals vele vrouwen altijd super koud en dan is het toch wel jammer dat ik geen extra buren heb om wat warmte van te kunnen pikken. Toen ik na een halfjaar mijn eerste jaarafrekening opende, schrok ik me dan ook goed te pletter. Maar of het alleen aan mijn hoekwoning met kieren tussen de plinten en koukleumerij gelegen heeft, weet ik natuurlijk niet voor honderd procent zeker. Ik ben destijds namelijk vrij snel met de eerste aanbieder in zee gegaan en weet eigenlijk helemaal niet of dat voor mij de beste partij geweest is. Dus heel misschien wordt het veranderen van energieleverancier, na het vele tuinieren, nog wel een agendapuntje dit jaar.)

Maar sneeuw of niet, voor ik me daadwerkelijk zo ontspannen in mijn achtertuin kan wanen, moet ik het oerwoud (nou ja, oerwoud.. zeg maar gerust steppe) dat zich mijn tuin noemt eerst flink aanpakken. Want die tuin waarover ik schrijf, is echt een vijfjarenplan. Gelukkig heb ik er al twee jaar opzitten en is het met mijn vingers in de aarde wroeten stiekem een guilty pleasure. Ik vind het namelijk super om lekker in de tuin te prutsen en planten van het ene naar het andere perk te verplaatsen. En die AH-moestuintjes? Die vind ik natuurlijk ook fantastisch. En de drie jaar die ik nog uit moet zingen, raken vast ook wel snel gevuld.

You shall not pass! Kijk ‘m eens helpen. ;)

Toen het eerder deze week dus wél een paar ochtenden flink zonnig was, hees ik I. in zijn berenpakje en plaatste ik hem op het grasveld in de achtertuin. Ik loop namelijk al een paar weken met het idee rond een stuk van mijn tuin om te ploegen en te (laten) betegelen. Want zoals jullie misschien wel weten heb ik behalve een zoon (in een berenpakje – meer foto’s via Instagram) ook drie konijnen. En al wonen die op dit moment prima ergens anders in de tuin; ik vind het zonde om daar zo’n groot stuk van mijn (enige) terras voor op te offeren. Nu I. natuurlijk ouder wordt en het in de tuin spelen leuker gaat vinden, vind ik het eigenlijk veel leuker om ergens een zandbak voor hem neer te zetten. Op naar de zandtaartjes!

Maar om een lang verhaal kort te houden; ik had dus iets bedacht en wie mij een beetje kent, weet dat ik niet van wachten houd. Gelukkig wist ik I. met een klein schepje en emmer vol blubber net zo lang te vermaken tot ik alle tegels opzij van mijn huis uit de grond had gebikt. Om het daar ook maar meteen bij te laten, want behalve alles op elkaar te stapelen, heb ik niet veel meer kunnen doen. Die schep en blubber bleven natuurlijk ook maar tijdelijk leuk. En omdat middagslaapjes en slecht weer niet kunnen wachten, heb ik me maar aan de modderpoel in de tuin overgegeven.

Dit weekend ga ik er weer vol tegenaan. Met mijn berenkind en Prince op de achtergrond. Maar dan mag het sneeuwen best tot de decembermaand uitgesteld worden. En hoe staat het met jullie (tuin)plannen?

Sometimes it snows in april, maar aankomend weekend even niet.

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Annouska 14 mei 2016 at 06:49

  Gelukkig kwam ineens het mooie weer in Nexerland. Jammer want dit geeft goed weer hoe slecht het klimaat veranderd!!

  Ik ben benieuwd hoe jouw tuin word, je bent wel een bikkel hoor door het allemaal zelf te doen!!

  • Reply Olga 9 juni 2016 at 23:53

   In mijn hoofd doe ik vooral veel zelf, maar het grote en grove werk besteed ik gewoon uit hoor. Want ik ben dus echt niet iemand die een halve tuin gaat lopen betegelen. ;) (Er zitten mij daar ook net iets te veel van die grote en dikke wolfsspinnen, dus nee bedankt!) X

 • Reply Lenneke 7 mei 2016 at 11:51

  Dat kind van jou. <333

  • Reply Olga 9 juni 2016 at 23:51

   Een poppetje hè? :’)

 • Reply Dina 5 mei 2016 at 07:27

  Ik vind dat berenpakje echt zo ontzettend leuk!

  • Reply Olga 9 juni 2016 at 23:52

   Hoi Dina! Dat is een jasje dat ze bij de H&M verkochten, wel een oude collectie. Ik weet dus niet of ze er nog steeds hangen, maar gok dat ze in het najaar wel weer soortgelijke jasjes in hun collectie op gaan nemen. Het is hier in ieder geval een groot succes! :) X

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.