23 mei 2016

Maak je telefoon kind-proof

Geplaatst in: moederschap

Net als veel andere kinderen beneden de twee jaar, weet ook mijn zoon prima hoe hij een smartphone moet gebruiken. Niet omdat ik hem dat zelf heb aangeleerd, maar omdat hij blijkbaar slim genoeg is om dit gedrag van mij te kopiëren. En oké, eerlijk toegegeven: ik heb mijn telefoon ook wel eens ter afleiding in zijn knuisten gedrukt. De rest is geschiedenis.. 

Toen I. nog een klein (slaperig) frummeltje mens was, wist ik het zeker: die zou tot zijn achttiende niet met de moderne technologie in aanraking komen. Niks smartphone op je vijfde, omdat je klasgenoten met de nieuwste iPhone rondlopen; geen iPad binnen handbereik, omdat je anders niet door wil eten en gamen op een Xbox kun je met mijn prehistorische tv al helemaal op je buik schrijven. Een huishouden vol blokken, boeken, Duplo en videobanden leek me een nobel streven.

Maar zoals dat wel vaker met mijn plannen gaat: faal. Ik ontdekte namelijk dat het bekijken van Peppa Pig of beluisteren van Bruce Springsteen/The Beatles/Mooi Wark (ja, ik houd van uitersten) ook zijn voordelen heeft en wel tijdens het verschonen van een luier bijvoorbeeld.

I. keek zijn ogen uit, drukte hier en daar op wat knopjes, leerde swypen (ja, echt) en dankzij mijn zoon weet ik nu (eindelijk) hoe ik twee schermen tegelijk kan openen. Een kwestie van geluk, maar toch.

Nu I. en ik min of meer gedeeld smartphonegebruiker zijn – hij kan bijvoorbeeld met gemak tien keer naar Penny Lane luisteren en ik leg alles met liefde vast – begint dat zijn tol te eisen. Mijn telefoon, welke ik eind vorig jaar in gebruik heb genomen, vertoont namelijk wat butsen en krasjes die niet meer weg te poetsen zijn en dat vind ik toch wel zonde. Tijd om dat exemplaar van mij meer kind-proof te maken!

Dat je al jaren overal telefoonhoesjes kunt kopen weet ik natuurlijk ook wel, maar noem mij maar even naïef. Ik dacht dat ’t niet zo’n vaart zou lopen. Nog leuker is het trouwens om zelf een hoesje te ontwerpen en dat is wat ik deze week dan ook maar eens gedaan heb. Niet met zo’n cheesy foto van I. hoor, maar eentje van dit mooie Engelse uitzicht. Want ja, ik mis Londen nog steeds wel een beetje.

Via een website als Go Customized kun je heel makkelijk een Samsung Galaxy hoesje ontwerpen. Omdat mijn telefoon hier dus wel eens op de grond stuitert, koos ik ervoor om een tough case te laten bedrukken. En deze zit inmiddels als gegoten om mijn Samsung en dat betekent dat er geen buts of krasje meer te zien is. Ik blij, telefoon blij en I. natuurlijk ook, want die mag nu weer zonder problemen naar z’n favoriete artiesten kijken.

Kinderen en smartphones, hoe los jij dat op?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply De inhoud van mijn tas • daarwaseens.nl 1 mei 2017 at 00:00

  […] Galaxy S5 neo koos ik vorig jaar uit toen m’n abonnement weer eens aan vervanging toe was, het hoesje ontwierp ik eerder dit jaar in samenwerking met Go Customized. Het hoesje is lekker stevig en […]

 • Reply Happy list #21 • daarwaseens.nl 2 juni 2016 at 10:05

  […] vriezen. ♥ Boeken mogen lenen. Uitlenen en er iemand blij mee maken idem dito. ♥ Mijn nieuwe telefoonhoes. ♥ Ed Sheeran. (En z’n muziek.) ♥ Het herontdekken van heel veel oldies op YouTube. […]

 • Reply Lonneke 24 mei 2016 at 13:57

  Haha hier is het zandkasteel favoriet… vreselijk. Hoe dan ook, ze snapt de telefoon al redelijk, maar eigenlijk mag ze er van mij niet aankomen.

 • Reply Debby 23 mei 2016 at 19:40

  Hetgeen me allemaal te wachten staat :’D goed idee. Peppa pig, luiers verschonen. Gaat in de ideeënbox XD

  • Reply Olga 24 mei 2016 at 08:12

   Probeer Peppa Pig in ieder geval zo lang mogelijk uit je huis te bannen, want je wordt knettergek van dat pratende varken. Ga voor Nijntje, echt. :’)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.