17 juni 2016

Mijn dag in eten

Geplaatst in: persoonlijk

Food, ontbijt, breakfast

Oké ik beken: zodra het buiten ook maar een beetje tropisch lijkt te worden en de bikini’s weer uit de kast getrokken mogen worden, ben ik toch wat meer geneigd op mijn voeding te letten. Maar helemaal goed lukken wil dat niet. En dát bracht me op het idee om deze week een (soort) eetdagboek bij te houden. Kijken jullie mee? 

Food, ontbijt, breakfast

De dinsdagmorgen: een goed begin met muesli, yoghurt en chiazaad. Ik drink een glas zuivel in de vorm van drinkontbijt.

De rest van de dag maak ik nog een foto van mijn glas groene ijsthee en bord patat met vegetarische kipsaté. Niet heel erg gezond, maar ik heb gelukkig geen ruimte voor andere snacks meer over.

Op woensdag begint met een kom muesli met roeryoghurt, banaan en zonnebloempitten. Het voordeel van zo’n bak  granen is dat ik de hele ochtend en middag zo vol zit dat ik niet(s) hoef te snacken. Weer drink ik een glas zuivel gevolgd door een glas limonade.

Brood met salade

In de namiddag vertrek ik met I. naar mijn moeder, waar ik dit broodje met fruitsalade eet.

Snack

En welgeteld één chipje uit dit bakje pik. (I. kon het trouwens allerminst waarderen dat ik een foto van z’n eten wilde maken en wierp zich snikkend in de armen van mijn moeder.)

Pasta puttanesca

’s Avonds eet ik dan leftovers in de vorm van spaghetti met een eigengemaakte pastasaus en spinazie. Het recept voor de pastasaus verschijnt binnenkort nog in een apart blog!

Niet op de foto: de noodles en eierkoek die ik later deze avond nog naar binnen werk. Ook de slavink en het glas rosé hebben het fotomoment niet gered.

Op donderdag is het tijd voor muesli met roeryoghurt, banaan en aardbei. Daarbij drink ik, heel saai, weer een glas met drinkontbijt.

Ik werk de hele middag en drink verder alleen een kop thee, tot ik rond vier uur toch wel trek begin te krijgen. Ik maak daarom deze vegetarische noodles klaar en die zijn best te pruimen. (Xenos, ±49 cent.) Ook werk ik nog even twee fruitrepen van AH eigen merk naar binnen. Ongezond, vol suikers, maar.. ik vind ze dus wel heel lekker.

’s Avonds haal ik I. op bij z’n oma en eet daar met de pot mee. Het worden gebakken, gekruide aardappels met vis, broccoli en sperziebonen. Met appelmoes, want bij zo’n redelijk Nederlandse maaltijd kan de pot appelmoes op tafel niet ontbreken.

Ontbijt melk en honeypops

De vrijdag sluit ik af met deze eenzame foto van mijn ontbijt: honeypops met melk. Omdat er al genoeg melk in mijn kom zit, sla ik het zuiveldrankje even over deze ochtend. Wel is er het glas limonade om de dorst mee te lessen. Eet-technisch gezien is de vrijdag een heel saaie dag. Ik eet een fruitreep en pluk samen met I. aardbeien in de tuin, die we samen opeten.

Brood met jam

Eenmaal thuis na het boodschappen doen, lunch ik met vier boterhammen met zwarte bessenjam. (Normaal gesproken lukt mij dat nooit, maar omdat dit echt heel klein Aldi brood is, gaat het dit keer wel.) Vers brood met jam; dat is zó lekker!

De gebakken aardappels en vegetarische burger vond ik niet het fotograferen waard. Dat geldt ook voor de huismerk sultanarepen van de Albert Heijn, chips en de kop thee.

Sap met aardbei

Ter afsluiting nog een foto van mijn drinken. Dat bestaat trouwens vaak uit thee, water of aanmaaklimonade, omdat ik in m’n up wijn of bier drinken niet zo gezellig vind.

En ben jij al klaar voor het strand en de zomer?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Dit was week 24 • daarwaseens.nl 2 mei 2017 at 20:12

  […] nee, ik schrijf natuurlijk ook nog een blog over mijn dagen in eten en bewerk foto’s voor de foodblog van […]

 • Reply Read: Dit was juli '16 • daarwaseens.nl 14 augustus 2016 at 11:45

  […] even een boekje over mijn food confessions open en vulde ik de keukenprinses-tag in. En wat er op mijn bordje lag, staat ook nog in dit blog […]

 • Reply Janneke 22 juni 2016 at 11:43

  Leuk die afwisseling in je ontbijtjes! Dat is bij mij altijd maar saai, haha. Ik heb toevallig maandag noodles gegeten in het vliegtuig (geen vegetarische though) Soms heb ik daar ineens zooooooooooo’n trek in. Ik heb de afgelopen twee weken op vakantie zoveel gegeten (en daarvoor ook niet echt opgelet), dus ben alles behalve bikini proof. Maar ik dacht – lees hier een scheldwoord met de F eindigend op IT – … Gisteren nog even he-le-maal losgegaan met sushi en vanaf vandaag op rantsoen. Hopelijk ben ik dan van de winter bikini proof ;’)

 • Reply Nesrin 19 juni 2016 at 14:54

  Vers brood en jam is inderdaad erg lekker. Of ik klaar ben voor het strand en de zomer? Nèh nog niet, ben nog altijd niet op mijn streefgewicht.

 • Reply Margo 19 juni 2016 at 11:32

  Wat een toffe tafel zie ik elke keer op de achtergrond. Dat ik verder honger krijg van je foto’s negeer ik maar even.

 • Reply Sas 18 juni 2016 at 13:39

  Ziet er allemaal heerlijk uit. Alleen die noodles … BAH. Dat vind ik dus zó vies.

 • Laat een reactie achter