8 juni 2016

Mijn huis, drie jaar later

Geplaatst in: interieur, persoonlijk

Huiskonijn

Deze maand is het alweer drie jaar geleden dat ik op dit huis reageerde en ‘m toegewezen kreeg. Veel over het verbouwen, verhuizen en dat hele proces op zich heb ik toen niet geschreven, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. En elke keer als ik die weer bekijk, kan ik niet geloven dat dit ooit een heel louche en donker hok is geweest. Kijken jullie mee?

Bruine muurverf

De kennismaking met ‘mijn’ huis. Toen nog een donker, bruingeverfd hol met kapotte ramen. Je ziet de (bak)steen die hier door het raam gegooid is nog op de vloer liggen. Gelukkig kon ik wel door het donkere karakter van het huis heen kijken en besloot ik de woning te nemen. Op de muren zat trouwens elke tint bruine verf die je je maar kunt voorstellen. (Waardoor het witten van de muren echt een %$#@!! klus werd.)

8 juni 2016 - Verhuizing 3

Slaapkamer, maar niet die ene waar de magic happens.

Verhuizing officieel maken

En toen was het officieel, ergens in juni of juli 2013. Het donkere hok was mine en ik zou er iets moois van gaan maken. Dat ik na drie jaar nog steeds niet alle plinten geverfd heb, vergeet ik maar gewoon. Een huis is nooit af, toch?

Plinten schuren

De eerste weken was ik vooral met twee kennissen/vrienden in mijn huis aan het werk. Mijn haar stond elke dag stijf van het stof en mijn benen hebben minimaal twee maanden onder de witte verfstrepen gezeten, maar zonder mijn hulpjes had ik het nooit gered.

Klussen met plamuur en redbull

Tijdens de zoektocht naar foto’s vond ik ook dit stilleven terug. Het waren vaak lange dagen, omdat ik ’s ochtends eerst moest werken, dan ging klussen en soms rond twee uur ’s nachts eens naar huis toe ging. Die blikken redbull hebben mijn leven dus ook een klein beetje gered.

Deurposten schuren

Schuren, plamuren, grondverf, schuren, opnieuw lakken: ik weet er inmiddels alles van. (Ben overigens ook in een blik verf gaan staan en later in de plas verf gaan zitten, dus ik ben écht van alle markten thuis.)

Muren witten

Ik weet nog dat ik deze foto maakte; het was ongeveer twee uur ’s nachts en mijn (destijds vriend) gezelschap en ik waren nog vol goede moed aan een paar verfklussen begonnen. Het enige licht dat het nog deed was van een bouwlamp afkomstig en omdat we – zo bleek later – nergens voorstrijk hadden gebruikt, bleek het verven van de bruine muren echt een hels karwei te zijn. Maar liefst vier lagen kostte het voor de muren ook echt wit waren. (Wel een les voor de volgende keer trouwens, poe!)

Verven

Gelukkig was er altijd even tijd om te ouwehoeren. (En check m’n blonde koppie!)

Vloer leggen

Hier begon het al meer op een woonkamer te lijken. Als ik dit over had mogen doen, had ik alleen wel meteen voor andere overzetplinten gekozen en had ik de verwarming een lik verf gegeven. Toen vond ik dat niet zo heel belangrijk, maar na drie jaar is het wel een doorn in mijn oog.

De woonkamer

Vanuit een andere hoek bekeken. Ook hier geldt dat ik de vloer nu had doorgetrokken, in plaats van in het kleine halletje vloerbedekking neer te leggen. Staat achteraf toch net wat mooier en maakt de kamer nog groter. Maar voor een eerste huis vind ik het geen ramp.

Schutting plaatsen

Ondertussen werd er ook in mijn achtertuin druk gewerkt, want daar moest snel een schutting worden geplaatst. Het heeft trouwens tot het tweede jaar geduurd voordat ik hier eindelijk een terras had liggen. Ik begrijp niet waarom ik dat zo lang aan kon zien.. Er werd namelijk zó ontzettend veel in mijn tuin gepoept en dat stonk!

Lessen voorbereiden

September 2013 en hard aan het werk. Ik was net weer met een nieuwe master begonnen en moest ’s avonds vaak mijn lessen voor de volgende dag voorbereiden.

De woonkamer, cavia's

Meubels en huisdieren!

En aan het eind van het jaar had ik er ook een konijn bij. Dit is Moos!

Kringloopvondst

Ik scoorde vaak meubels bij de kringloop.

Salontafel

De salontafel.

De trap was inmiddels wit en na een halfjaar lag er ook een vloer in de hal. Of nee, dat was het behang dat eindelijk op de muren zat.

Terras aanleggen

Mei 2014, eindelijk waren er genoeg tegels om een terras mee aan te kunnen leggen en zoals je kunt zien werd dat klusje door een behulpzame vader geklaard. (Nu de rest nog, maar dat doen we pas dit jaar.)

8 juni 2016 - Verhuizing 18

De tafel stond inmiddels gedraaid en de rest van de meubels stonden in huis. Dit moet ergens in 2014 zijn geweest en aan de bloembollen op tafel gok ik dat dit in het voorjaar was.

De slaapkamer, ergens in 2014.

Kast verslepen

Er moest in 2014 van alles versleept worden, omdat I. natuurlijk een kamer nodig had. Daar ging mijn inloopkast(kamer)!

Nesteldrang

Er moest geverfd worden, want ik had last van nesteldrang.

De kat op bezoek.

Eind 2014. Ik was toen zwanger en vond dat mijn raamkozijnen geverfd moesten worden. De buurkat kwam graag een kijkje nemen. Op de achtergrond zie je trouwens een originele schoolplaat, een vet goede aankoop vind ik zelf!

Plintjes

September 2015, ik had een zoon en losse plinten.

8 juni 2016 - Verhuizing 16

Kerst 2015, met een kindeke op tafel onder de boom.

Woonkamer

De woonkamer in januari dit jaar. De boekenkasten staan beneden.

Woonkamer

Een stukje naar links.

Keuken

Dit gebeurde ook steeds vaker.

9 juni 2016 - Verhuizing 21-2

In 2016 vond ik het tijd om de berging beneden eindelijk eens te laten schilderen. Laten schilderen, ja. Want d’r was een zeker familielid in de buurt die dat klusje liever op zich wilde nemen en dan hoor je mij natuurlijk niet klagen. Beetje jammer was wel dat in de rol zeil allemaal kleine glassplinters zaten en het klussende familielid dit niet zo kon waarderen.

9 juni 2016 - Verhuizing 23-2

Midden in de nacht de woonkamer veranderen. Het heeft toen nog weken geduurd voor ik mijn televisie weer had aangesloten, want als je vrijwel geen tv kijkt, mis je dit blijkbaar ook niet.

9 juni 2016 - Verhuizing 24-2

De boekenkast, welke ik al van de ene naar de andere muur verplaats had om zo een grote vlek op deze wand te kunnen verbergen. Dit moet eigenlijk nog mijn leeshoek worden, maar omdat de lamp steeds kapot gaat, heb ik dit plan even opgegeven.

9 juni 2016 - Verhuizing 22-2

Mijn werkplek in de woonkamer waar ik het hele jaar door wel zit te werken. Ik vind het hier lekker ruim en bovendien kan ik I. zo goed in de gaten houden als hij tv kijkt of met zijn speelgoed aan het spelen is. Het liefst wil ik nog een nieuwe eettafel, maar nu ik net noodgedwongen een nieuwe laptop heb moeten kopen, doet mijn spaargeld een beetje pijn. (Dit model komt namelijk nog uit mijn ouderlijk huis en begint me stiekem een beetje te vervelen.) Maar als het er dus van komt, wil ik graag een houten tafel met van die metalen (gekruiste) poten. Die modellen zag ik namelijk net op Emob.eu  staan en nu ben ik verkocht.

9 juni 2016 - Verhuizing 25-2

En dit is alweer het laatste en meest recente kiekje van mijn woonkamer. De bloemen kreeg ik vorige week cadeau en staan er nu natuurlijk niet meer zo mooi bij als toen. Op de achtergrond zie je weer m’n schoolplaat en een aantal LP’s die ik uit mijn ouderlijk huis heb meegenomen. Ik draai dan wel amper platen, ik vind het wél sfeervol om ze zo in het zicht neer te zetten.

Af is mijn huis nog steeds niet en ik denk ook niet dat ik dat punt hier ooit ga bereiken. Maar voor nu ben ik eigenlijk best tevreden met wat ik heb. En die plinten? Die worden dit jaar heus wel van een lik verf voorzien. En de woestenij in mijn achtertuin? Met de grote stapel stoeptegels die ik gescoord heb zal ook dat project eindelijk eens afgerond worden. Wat mij nu rest is het ophangen van een natte was en schoonmaken van een grote vaat. Want ook dat gaat door, al drie jaar lang. ;)

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reply Dit was week 23 • daarwaseens.nl 2 mei 2017 at 22:58

  […] Terwijl I. tv kijkt en zijn ontbijt naar binnen werkt, start ik met het schrijven van een blog over mijn huis. Ik woon hier deze zomer namelijk alweer drie jaar en dat betekent dat het tijd is om eens op het […]

 • Reply annouska 12 juni 2016 at 09:55

  Een huis is inderdaad nooit af. Beetje voor beetje doe je elke keer wat. Maar ik vind jou huis er echt wel heel erg tof uitzien na al die jaren! :)

 • Reply Lottes Anekdotes 9 juni 2016 at 19:46

  Wauw, wat een verandering! Je herkent het huis bijna niet meer :) Heel mooi werk geleverd!

  • Reply Olga 9 juni 2016 at 23:13

   Dankjewel! Ja, dit is wel écht een gevalletje ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’, want anders zou niemand mij geloven, denk ik. X

 • Reply Lydia 9 juni 2016 at 17:51

  Wat een hoop werk en liefde zit er in je huis gestopt, en ook dat vertrouwen van jou dat het heus wel een mooi thuis kan worden. Het ziet er prachtig uit.
  En als ik iets aan inspiratie uit je foto’s kan halen, dan is het wel die heerlijke leeshoek in de woonkamer. Zo’n plekje wil ik ook hebben als we weer verhuisd zijn.

  • Reply Olga 9 juni 2016 at 23:15

   Ik wilde al heel lang zo’n leeshoek ergens in huis en snap eigenlijk niet waarom ik die kasten niet meteen beneden heb neergezet. Dit staat echt gezellig en als ik naar de foto’s van twee of drie jaar geleden kijk, denk ik: ‘Wauw Ol, wat is je huis leeg!’ Dus beste verandering tot nu toe :) X

 • Reply rachel 9 juni 2016 at 10:50

  je hebt echt een heel leuk huisje meis :D

  • Reply Olga 9 juni 2016 at 23:30

   Dankjewel lieve Rachel! :)

 • Reply Debby 9 juni 2016 at 09:38

  Lijkt me zo fijn om echt een eigen plekje te hebben!

  • Reply Olga 9 juni 2016 at 23:33

   Hoi Debby, ook voor jou komt dat permanente plekje wel. Je moet de hoop en moed niet opgeven. Naar wat ik gezien heb ziet jouw onderkomen er ook heel leuk uit; ik vind het kleurrijk en ‘jou’. En al blijf je er misschien niet eeuwig wonen, met je eigen spullen creëer je toch het snelste een thuis. X

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.