18 juni 2016

Pasta puttanesca met spinazie

Geplaatst in: warme gerechten

Pasta puttanesca

De pasta puttanesca is hier al jaren een groot succes. En omdat successen er zijn om met anderen te delen, leg ik jullie vandaag uit hoe je in een handomdraai een geweldige pastasaus kunt klaarmaken. 

Voor pasta puttanesca (hoerenpasta) heb je nodig:

Dit is een schatting op basis van een saus voor vier personen.

 • 2 eetlepels olijfolie (ik doe dit altijd op gevoel)
 • 6 gehakte ansjovisjes
 • 4 teentjes knoflook, ook gehakt
 • 1/5 gedroogde Spaanse peper, fijngehakt (mag altijd meer, ik doe dit altijd op gevoel)
 • 800 gram gepelde tomaten uit blik
 • zwarte olijven
 • 2 volle eetlepels kappertjes
 • 400 gram spaghetti
 • handje fijngehakte peterselie
 • en ten slotte nog wat Parmezaanse kaas (maar dat ruikt naar voeten, dus dat gebruik ik niet)
 • suiker (optioneel)
 • ui (optioneel)
 • spinazie (optioneel)

Laat ik even voorop stellen dat ik dit gerecht inmiddels heel wat keren heb klaargemaakt en de saus dus ‘op gevoel’ maak. Ik heb daarom wat extra’s aan het oorspronkelijke recept toegevoegd, waardoor ik ‘m nóg iets lekkerder ben gaan vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de suiker, omdat ik de saus wat zoeter lekkerder vind. Ook de spinazie is een probeersel van de afgelopen tijd.

Pasta puttanesca

Hier met strooikaas en pijnboompitten, omdat ik geen peterselie (meer) in huis had. Werkte trouwens ook prima en stond ook goed.

Pasta puttanesca

Wat moet je doen?

 • Snijd de ansjovis, knoflook, uien en pepers in stukjes en bak dit op een laag vuur aan. Voeg de spinazie toe en laat dit slinken. Je kunt best een halve tot driekwart zak aan de saus toevoegen.
 • Dan zijn de gepelde tomaten aan de beurt en laat het geheel ±15 min. pruttelen. Voeg daarna de olijven en kappertjes toe en laat de saus nog een halfuur opstaan. (Ik voeg zelf ook altijd een schep suiker aan de saus toe, omdat ik dat zoete dus wat lekkerder vind. #Aanrader.)
 • Kook ondertussen de spaghetti ‘al dente’ (beetgaar op z’n Italiaans) en voeg daarna bij de saus samen. De saus heeft lang genoeg opgestaan om niet meer waterig te zijn. (Is je saus nog wel waterig, laat ‘m dan nog even trekken.)
 • Meng alles voorzichtig door elkaar, zodat je de spaghettislierten niet kneust. Voeg ten slotte de gesneden peterselie toe. Je kunt de pasta puttanesca nu opdienen. En geniet! ♥

Tip!

Als extra toevoeging kun je nog wat knoflookbrood serveren. Dit maak je door een paar schijven brood in de oven te roosteren. (Het is overigens niet noodzakelijk om hier vers brood voor te gebruiken.) Wanneer je klaar bent, smeer je de beide kanten van het brood even in met een teen knoflook en voilà: het knoflookbrood is geboren!

De foto’s in dit blog zijn trouwens niet helemaal naar mijn zin, maar dat project bewaar ik voor een volgende keer. De pasta smaakte in ieder geval weer prima. Buon appetito! Heb jij ook zo’n favoriet pastarecept?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Dit was week 24 • daarwaseens.nl 2 mei 2017 at 20:12

  […] eeuwige geduld om in een kinderwagen te blijven zitten. Eenmaal thuis stort ik me op het maken van pasta puttanesca en is het tijd voor de kleine man om richting bed te gaan. Laatstgenoemde valt gelukkig als een […]

 • Reply Dit waren augustus & september '16 • daarwaseens.nl 30 april 2017 at 23:48

  […] juli was ik veel in de keuken te vinden. Ik maakte een hartige cake, de pasta puttanesca met spinazie en blondies die echt super machtig waren. Dat en meer staat ook nog eens allemaal […]

 • Reply De keukenprinses-tag • daarwaseens.nl 22 juni 2016 at 22:27

  […] is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt? Ik denk dat dat pasta puttanesca is die ik hier laatst ook al eens op dit blog gedeeld heb. Ik weet namelijk nog heel goed dat ik […]

 • Reply Wies | Nature of Happiness 19 juni 2016 at 23:34

  Klinkt echt heerlijk, ga ik zeker een keer proberen!

 • Reply Madelon 19 juni 2016 at 10:45

  Oeh dit ziet er heerlijk uit! Ik ga het recept even opslaan :) Ik hou erg van gevulde pastarecepten. Ik had laatst een recept via internet gevonden met grote pastaschelpen gevuld met een mengsel van ricotta/pijnboompitjes/gegrilde paprika, ook heerlijk!

  • Reply Olga 22 juni 2016 at 22:18

   Oh maar wat jij nu deelt klinkt ook heel goed. Dit recept ga ik even ergens opslaan en kijken of ik het na kan gaan maken. *Google is my best friend* X

 • Reply annouska 19 juni 2016 at 10:19

  Hmm, ik ga dit recept van de week eens uitproberen.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.