19 juni 2016

Dit was week 24

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Net als vorige week sluit ik vandaag met een weekoverzicht af. En deze week was me het weekje wel, want zo suste ik een burenruzie, moest ik vluchten voor een bom – ja echt, en niet zo’n ontploffing in de woonkamer – en ging ik héél veel met I. op pad. Zelfs door de regen. Kijk je mee?

Maandag
Het is warm, het regent, het lijkt koud, kortom: ik weet niet heel goed wat ik met de maandag aan moet. Na een heel slome ochtend eindigen I. en ik in de woonkamer met banaan en muesli en probeer ik wat bij te lezen. We lunchen met pasta en zalm en als dat op is (en ik toch geen fatsoenlijke afwas kan doen wegens gebrek aan afwasmiddel), sleep ik I. mee naar boven waar ik wat huishoudelijke taken uit probeer te voeren.

Strijken blijkt uiteraard geen succes met een rondstuiterende zoon in de buurt en daarom besluit ik onze relaxte outfit voor een stads pakje te verwisselen. Er moet immers nog afwasmiddel gekocht worden en er is uiteraard geen betere plek op deze wereld dan de Action om dit eens in te slaan.

En ik had werkelijk geen beter moment kunnen uitkiezen om deze essentiële middelen in te slaan, want als ik na zo’n tien minuten de winkel verlaat, is de hele weg met rood-wit lint afgezet en stikt het van de politie. Even denk ik aan een dosis geweld of beroving, maar het blijkt om niets minder dan een (valse) bommelding te gaan. Wauw, spanning en sensatie! En dat allemaal in Assen. (Foto!)

Ik besluit om mijn rondje stad te vervolgen en naar de Albert Heijn te wandelen. Aan pottenkijkers heeft de politie toch niks en bovendien heeft I. ook niet het eeuwige geduld om in een kinderwagen te blijven zitten. Eenmaal thuis stort ik me op het maken van pasta puttanesca en is het tijd voor de kleine man om richting bed te gaan. Laatstgenoemde valt gelukkig als een blok in slaap en dat betekent dat ik de rest van de avond kan gebruiken om mijn huishoudelijke taken af te ronden.

Dinsdag
Omdat het een eeuw geleden is dat ik wat nieuwe kleding heb gekocht, ga ik vandaag op pad om daar verandering in te brengen. Wel schakel ik de hulp van m’n moeder in, omdat het passen van broeken in de H&M met mijn zoon anders gedoemd is te mislukken.

Uiteindelijk scoor ik twee broeken en een shirt en strijken we neer in een lunchroom. Het regent buiten namelijk toch pijpenstelen en dat nodigt niet uit om even terug naar huis te wandelen. Ik ga voor de patat met vegetarische kipsaté en zit meteen zo vol dat ik geen avondeten meer hoef te hebben.

Eenmaal thuis stort ik me op het leegpulken van de stofzuigerzak, terwijl I. door oma een tweede keer gevoerd wordt. Ik ben namelijk vergeten om nieuwe zakken te kopen en omdat er toch echt gezogen moet worden, doe ik het maar zo. Het werkt gelukkig prima en dus is m’n huisje weer lekker schoon. I. valt na een lang bad als een blok in slaap en omdat ik zelf toch wel een beetje gaar ben, besluit ik om ’s avonds niet veel meer te doen. Ik schrijf een blog over konijnen en deel mijn food confessions met jullie.

Een mooie quote en een mooie zoon. 

Woensdag
Ik word wakker met muggenbult nummer 40 op mijn been en vraag me af waar die krengen zich overdag verstoppen. Samen met I. stap ik onder de douche en laat hem, terwijl ik mezelf opmaak en aankleed, nog een hele tijd in het bad spelen. Kind blij en moeder ook, dus win-win!

’s Middags breng ik I. naar oma, waar ik ook even blijf eten en wat werk tot het tijd is om weer naar huis te gaan. I. is weer een avond onder de pannen en dat betekent dat ik even tijd voor mezelf heb. Best lekker natuurlijk.

Donderdag
Op m’n dooie gemak maak ik wat in huis schoon en stort ik me op de (af)was. Daarna is het tijd voor een lange douche, ontbijtsessie en start ik met het bijwerken van wat pagina’s op dit blog. Tussendoor doe ik nog even een uurtje bijbelstudie en drink ik een kop thee.

En na een middag en avond hard werken ben ik een pagina over mijzelf, samenwerken, contact leggen en een disclaimer rijker en dat voelt goed. De volgende stap is het aanpassen van de sidebar én het ontwerpen van visitekaartjes, en dan begint dit blog ook echt een beetje als mijn bedrijf aan te voelen.

Aan het eind van de middag is het tijd om het lieve kind bij oma op te halen, waar we natuurlijk eerst nog even met z’n drieën eten. Eenmaal thuis heeft zoonlief natuurlijk alles behalve zin om te gaan slapen en dat hebben mijn trommelvliezen geweten.

Vrijdag
De volgende morgen pluk ik uiteraard een uiterst vrolijk kind uit bed. We doen boodschappen en dat is voor nu m’n enige herinnering aan deze dag. Oeps.

Oh nee, ik schrijf natuurlijk ook nog een blog over mijn dagen in eten en bewerk foto’s voor de foodblog van zaterdag.

Food

Wat ik deze week zoal gegeten heb. Ik schreef er ook een apart blog over.

Zaterdag
De zaterdag loopt door omstandigheden een beetje in de soep. Nu is het gelukkig niet heel mooi weer, maar jammer is het wel.  Ik wil iets doen en voel me daarom een beetje blah. ’s Middags rijd ik ter compensatie even naar een kringloopwinkel toe, waar ik wat kleding en boeken voor I. scoor. En dan is de dag alweer voorbij. Na het eten, badderen en drogen, valt I. als een blok in slaap en duik ik zelf ook even op bed. Als ik wakker word, is het nog steeds licht; lekker. Wat ik die avond verder allemaal doe, weet ik niet zo goed meer, maar ik eindig ‘m in ieder geval met mijn boek in bed waar ik tot minimaal twee uur lig te lezen.

Zondag
Na een rustige ochtend in chillpak, kleed ik I. en mijzelf om en fiets naar de kermis toe. Het is deze week namelijk TT-week en dat betekent dat er weer een flinke kermis is opgebouwd. I. vindt het alleen helemaal niks en daarom fiets ik na een kort rondje terug naar de stad en met een omweg terug naar huis. Die kermis komt een andere keer wel, als I. weer een nachtje onder de pannen is.

Eenmaal thuis wandelen we samen naar de supermarkt toe. Ik wil namelijk brownies bakken (naar het recept van Nesrin) en heb daar nog even een flinke reep chocolade voor nodig. Ik besluit om voor een witte reep te gaan en zo blondies te bakken, en o wat is dat machtig! Er ligt hier nog een half bakblik vol op het aanrecht, wie honger heeft moet maar gewoon een gil geven! De blondie is yours.

Wolken

Ik vond deze lucht zó mooi.

’s Avonds kijk ik naar een waar ballonnenspektakel dat over mijn woning trekt en probeer ik op de valreep nog even een burenruzie te voorkomen. (Zie Twitter voor het uitgebreide verhaal.) En dan zit de zondag er weer op en ga ik, net als de zaterdag, veel te laat slapen.

Hoe was jouw weekend? Enne, voor de lezers uit Assen: hebben jullie al een beetje zin in de komende week? Lekker brommers kiek’n (maar dan op een andere manier)? Ik wens jullie een fijne week toe!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reply Annet 20 juni 2016 at 19:34

  Hier komt de gil: GIL!?
  Altijd leuk om jouw grote en kleine belevenissen mee te beleven.
  Ben zelf geen blogger of vlogger, maar dus meebelever?.

  • Reply Olga 22 juni 2016 at 19:42

   Ik heb ‘m gisteren helaas opgegeten, maar als er binnenkort een tweede wordt gebakken ben je de eerste die het hoort ;) En bedankt voor je lieve bericht! Dat vind ik heel leuk om te lezen, trouwe fan ;) X

 • Reply Saskia 20 juni 2016 at 19:32

  Vrijdag na het werk zak ik een klein stukje af naar het zuiden (Assen, witten, Smilde) om het spektakel weer te aanschouwen en de sfeer te proeven. Zin in!

  • Reply Olga 22 juni 2016 at 22:16

   Ik zie je misschien nog wel! Vrijdag ben ik in ieder geval in de stad te vinden. Alvast veel plezier toegewenst! X

  Laat een reactie achter