28 juli 2016

5x ‘Om te doen’ als het (de hele zomer) regent

Geplaatst in: persoonlijk

Regen in de zomer

Zo, wat was ik vorige week blij toen de zon zich eindelijk van haar goede kant liet zien. En zoals jullie al hebben kunnen lezen, heb ik daar maximaal van genoten. Gelukkig komt de regen vandaag (nog) niet met bakken uit de lucht vallen, maar mocht dat nou wel het geval zijn, dan heb ik vijf tips om je dag mee door te kunnen komen.

1. Heel veel bloggen.

Als de regen met bakken uit de lucht komt vallen, heb ik altijd bijzonder weinig zin om op pad te gaan. (Goh, herkenbaar?) Het doen van boodschappen en andere ‘verplichtingen’ stel ik dan ook het liefst een dagje uit. Als ik er voor het gemak even van uit ga dat I. en ik op zo’n natte dag lekker bij mijn moeder op bezoek zijn, is een dagje bijbloggen iets dat ik met liefde doe. Ik heb immers een hele lijst met onderwerpen klaarliggen die erom schreeuwen eens uitgewerkt te worden. Mij hoor je niet klagen. En die zoon van mij vermaakt zich wel. ;)

2. Opruimen.

Ja, ik beken: van een potje opruimen kan ik dus echt genieten. En dan bedoel ik niet het in- en uitruimen van de keukenkasten, maar het compleet overhoop trekken van mijn berging. Ik doe dit dan ook zeker eens per twee maanden om rust in mijn hoofd en huis te krijgen. En dan niet op een dag dat de mussen dood van het dak vallen, maar op zo’n middag dat de vogeltjes best een lesje zwemmen kunnen gebruiken. En mocht ik die berging nou net aangepakt hebben, dan vormt mijn kledingkast ook altijd een fijn project.

3. Spelletjes spelen.

Er was een tijd (lees: lang voordat I. geboren werd) dat ik het spelen van The Sims helemaal geweldig vond. Een bakje chips bij de hand en drinken idem dito en ik kon me uren vermaken met het bouwen van huizen en tuinen. Tot mijn computer weer eens vastliep en ik mijn bouwsels opnieuw in elkaar kon zetten..

Het is natuurlijk ook geen slecht idee om bij slecht weer je oude GameBoy weer eens van zolder te plukken of een PSP aan te slingeren. Een mini LAN-party is bovendien zo geregeld en mocht je nou op de camping zitten, is het altijd nog een idee om iets als Pim Pam Pet een nieuw leven in te blazen. En wat ik zelf ook nog wel leuk vind, is het doen van een quiz op internet, bijvoorbeeld via Wooki.nl.

4. Kampeer in je woonkamer.

Ik ben van mening dat je niet per se kinderen hoeft te hebben om eens voor de grap in je woonkamer te kamperen. Want als je een vriend of vriendin hebt die ook wel in is voor een geintje, is dit prima te doen. Overigens heb ik dit nog nooit zelf gedaan, maar het lijkt me best grappig om een keertje een hut in mijn woonkamer te bouwen en daar (met I.) een nachtje op een luchtbed in door te brengen. Vergeet de lampen en steek ’s avonds wat kaarsjes aan en haal een portie patat bij de snackbar op de hoek om zo aan dat campinggevoel te komen.

5. Forten bouwen, honderd boekjes lezen, koekjes bakken; quality time met je lieve kind.

Vaak zien we slecht weer als grote ramp. Kinderen worden onrustig van het niet naar buiten kunnen en breken de tent af. Wat natuurlijk weer in irritatie en meer resulteert. In plaats daarvan kun je natuurlijk ook al je eigen bezigheden opzij zetten en een dag lang doen waar je kind zin in heeft. Grote kans dat je lieve zoon of dochter aan het eind van de dag uitgeput is en als een blok in slaap valt. En jij? Jij hebt altijd de hele avond nog om je werk in te halen. Vergeet de koekjes niet! ;)

Maar mocht je het slechte weer nou écht niet trekken, dan zou ik toch maar voor een goede deal bij een reisbureau zwichten. Want als enige straks met melkflessen naar je werk terugkeren, lijkt me ook geen pretje. Hoe staat ’t trouwens met jullie vakantieplannen? Wordt het Italië, Spanje of Frankrijk dit jaar?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Read: Dit was juli '16 • daarwaseens.nl 13 augustus 2016 at 14:56

  […] dilemma’s aan de ene kant en wat te doen als het (weer) een hele zomer lang regent aan de andere kant. Ook aan die uitersten wordt aandacht […]

 • Reply Nikki 2 augustus 2016 at 19:44

  Het komt hier in Zwolle met bakken uit de lucht en ik zit lekker met de ramen open de frisse lucht op te snuiven. Heerlijk! Kamperen in de woonkamer doen we hier met een dekbed op de bank en Netflix op tv, telt dat ook?

  • Reply Olga 14 augustus 2016 at 11:28

   Ik vind dat het meetelt als goed alternatief voor volwassenen.

 • Reply Margo 29 juli 2016 at 12:27

  Een potje opruimen, is ze gek :)
  Klinkt gezellig, kamperen in de woonkamer, zou het zo doen. Maar zoals Annouska zegt: mijn vriend lacht me echt uit dan :P hij gaat vast zeggen: slaap maar alleen daar, dikke doei haha!

  • Reply Olga 14 augustus 2016 at 11:43

   Maar dan heb je wel het hele luchtbed voor jezelf en da’s ook wel lekker als je van ruim slapen houdt..

 • Reply annouska 28 juli 2016 at 17:04

  Toen ik de titel van jouw blogje zag had ik eigenlijk al 3 dingen uit dit lijstje in mijn hoofd. Alleen dat kamperen, ik denk dat mijn vriend mij vierkant uitlacht als ik dat voorstel :P.

  • Reply Olga 14 augustus 2016 at 11:44

   Ik zou het juist wel tof vinden als iemand van een volwassen leeftijd meegaat in het plan om in een woonkamer te kamperen. Waarom niet? Je leeft maar één keer! ;)

  Laat een reactie achter