6 juli 2016

Muffinmix van Xenos uitgeprobeerd

Geplaatst in: zoet

Muffinmix Xenos

Toen ik een paar weken geleden goedgehumeurd op pad ging, besloot ik om de Xenos eens te plunderen. (Ik rekende uiteraard wel netjes af, maar plunderen it was.) Ik vind het aanbod aan kook- en bakspullen hier namelijk altijd erg leuk en kocht om die reden o.a. het pak muffinmix dat je op de foto hierboven kunt zien. Of het die € 1,50 waard is, lees je vandaag in dit blog.

Ik beken: van de twaalf (mini)muffins die je uit het pak kunt halen, heeft ongeveer de helft zich al een weg naar mijn buik weten te vinden. De laatste weken ben ik namelijk nogal van het zoete eten en je begrijpt dat een stapeltje muffins hier dan niet lang onaangeroerd kan blijven staan. Wat dát betreft is het die anderhalve euro al meer dan waard geweest.

Muffinmix Xenos

Dit heb je nodig:

 • 1 verpakking muffinmix
 • 75 ml. water
 • 50 ml. slaolie
 • 2 eieren
 • 12 bakvormpjes

Dit moet je doen:

 • Verwarm de oven voor op ±175 graden.
 • Stop de mix, het water, de olie en eieren in een beslagkom en mix dit zo’n drie minuten lang tot je een mooi, glad beslag hebt. Ik hier zelf nog een lepel bakpoeder en wat suiker aan toegevoegd, maar da’s niet per se noodzakelijk.*
 • Giet met behulp van twee lepels het beslag over in de vormpjes en bak in zo’n 25 minuten af. Als je met een satéprikker in het beslag kunt prikken zónder dat hier nog deeg aan blijft pakken, dan heb je een gare muffin.

* Ik merk zelf altijd dat ik de olie (zowel sla- als olijfolie) na het bakken blijf proeven en dit niet heel lekker vind. Om die reden heb ik dit keer met wat extra suiker geëxperimenteerd om zo de vage nasmaak ‘weg te jagen’. Het is op zich gelukt, maar wellicht dat ik een volgende keer voor kokosolie ga. (Olie is olie, toch? Heeft iemand daar ervaring mee?)

Muffinmix Xenos

Ja, die anderhalve euro is zijn geld wel waard om binnen een halfuur een paar muffins op tafel te krijgen. Goed, je moet ze natuurlijk wel heel even laten afkoelen, maar dan heb je d’r zeker een avond plezier van. Eet smakelijk! Enne, als iemand mij kan vertellen of je met kokosolie net zo fijn kunt bakken, dan zou ik dat heel fijn vinden. ;)

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reply Muffins met zongedroogde tomaten, feta & olijven* • daarwaseens.nl 30 april 2017 at 23:14

  […] Verdeel het beslag in kleine porties over de bakvormen en druk zachtjes aan. Dit kun je trouwens ook het beste met je handen doen, maar vind je dit nou echt heel vies, probeer het dan met hulp van twee lepels. (Zie het vorige muffinrecept.) […]

 • Reply Blue Band chocoladetaart 4 oktober 2016 at 11:58

  […] 2: houd je van nóg makkelijker bakken, probeer dan eens de Amerikaanse muffinmix van Xenos. Met deze mix heb je namelijk binnen een halfuur een setje zoete cakejes op tafel staan. En voor de […]

 • Reply annouska 10 juli 2016 at 18:52

  Met een goedkope mix is soms helemaal niks mis. Dat bewijs jij nu ook weer ?

  • Reply Olga 11 juli 2016 at 14:12

   Ik ben al op zoek naar andere pakken die ik een keer uit zou kunnen proberen, maar mijn grote favoriet de Action heeft op dit moment niks in het assortiment. Dat wordt een tweede ronde voor de Xenos denk ik ;)

 • Reply Annet 7 juli 2016 at 18:37

  Ik heb goede ervaring met kokosvet van de Aldi. Bakken en braden we vanalles mee. Is heel neutraal van smaak. Zal voor de olie dan vast ook gelden. Of je smelt een beetje van het vet.
  Mijn dochter heeft heeft het voor allerlei zelfgemaakte smeerseltjes, zoals lippenbalsem gebruikt.
  Wat mij betreft een must have voor in m’n keukenkast!

  • Reply Olga 11 juli 2016 at 14:14

   Ik heb ooit een keer een veel te dure pot bij de Biowinkel gekocht en later voor 2.50 eentje bij de Action. Ik denk dat ik de volgende keer eens ga kijken of kokosolie een beetje matcht met mijn baksels. Je leest het snel genoeg ;)

 • Reply sammie 7 juli 2016 at 07:09

  Ze zien er wel erg goed uit! Mooie kleur :)

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.