13 juli 2016

Muffins met zongedroogde tomaten, feta & olijven*

Geplaatst in: hartig

Muffins

Net als elke blogger bekijk ik de zoekresultaten van mijn blog regelmatig. Want naast dat er soms heel grappige resultaten tussen verschijnen, levert het me ook inspiratie voor meer op. Inspiratie voor het creëren van een nieuw recept bijvoorbeeld. Want met deze nieuwe hartige muffins ga ik zeker punten scoren. Bak je mee?

Tip vooraf: denk je dat je deze muffins sowieso ontzettend lekker gaat vinden, probeer dan ook eens de hartige cake met feta uit. Ook de spaghettimuffins zijn snel en makkelijk klaar te maken. Aan de slag!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder (7 gram)
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 80 ml. zonnebloemolie
  • Deeghaken, mixer, kom, (siliconen) muffinvormpjes
  • (Voldoende) zongedroogde tomaten, feta & olijven*

*Je kunt hier natuurlijk altijd naar eigen invulling meer ingrediënten aan toevoegen, maar voor een eerste poging leek mij dit wel voldoende opvulling.

Dit moet je doen:

  • Verwarm de oven op 180 graden voor. Snijd de olijven, feta en zongedroogde tomaten in stukjes. Meng ondertussen de bloem, suiker, eieren, olie en het bakpoeder in een grote kom.
  • Let op: dit wordt geen dun beslag, dus die deeghaken zijn écht handig. Voeg dan de ingrediënten naar keuze toe en kneed het deeg een minuutje door. (Dit ging hier trouwens niet zo soepel met de mixer, dus ben ik op het handmatig kneden overgegaan. Werkt ook prima!)
  • Verdeel het beslag in kleine porties over de bakvormen en druk zachtjes aan. Dit kun je trouwens ook het beste met je handen doen, maar vind je dit nou echt heel vies, probeer het dan met hulp van twee lepels. (Zie het vorige muffinrecept.)
  • Bak in ± een halfuur af en laat dan afkoelen. Als je met een satéprikker in de muffin kunt prikken zonder dat er deeg aan de prikker blijft kleven, dan is de muffin gaar.

Hartige muffins

Zowel I. als de rest van de familie vond dit muffinrecept prima gelukt. Ze hebben dan ook precies één dag in de keuken gestaan en toen was het blik alweer leeg. De volgende keer meng ik alleen nog even wat grof zeezout door het mengsel heen en dan is dit baksel wat mij betreft geslaagd.

Hartig of zoet; wat is jouw favoriete muffincombinatie?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

8 reacties

  • Reply Blue Band chocoladetaart: een 'how to' om deze taart thuis te bakken.. 22 oktober 2017 at 13:21

    […] staan. En voor de liefhebster van hartige baksels zijn er natuurlijk de spaghettimuffins of de muffins met gedroogde tomaat, feta en olijven om eens uit te […]

  • Reply Happy list #22 • daarwaseens.nl 2 mei 2017 at 20:10

    […] dagen zwemmen, zonnen en spelen om half zeven gevloerd is en op de grond in slaap valt. ♥ De hartige muffins van een paar weken geleden. ♥ […]

  • Reply Read: Dit was juli '16 • daarwaseens.nl 13 augustus 2016 at 14:56

    […] maar wat interessant. En dat het nog handig is, blijkt uit het feit dat ik via zoektermen op een nieuw muffinrecept uitkwam. Hoe je deze muffins met zongedroogde tomaat, olijven en feta maakt, lees je in dit […]

  • Reply Saar 19 juli 2016 at 15:49

    Klinkt echt heel goed!

  • Reply Janneke 19 juli 2016 at 11:40

    Klinkt erg lekker! Als ik tijd heb, van het weekend gelijk maar maken :D

  • Reply Madam Elisa 13 juli 2016 at 17:44

    Klinkt eigenlijk wel erg goed :D

  • Reply Kimberley 13 juli 2016 at 11:43

    Lekker! Misschien ook lekker met een soort roomkaas o.i.d. als toef erop?

  • Reply Bianca Schrijft 13 juli 2016 at 08:48

    Bij mij heb je zeker punten gescoord. Ik ga deze saven en een heerlijk uitproberen.

  • Laat een reactie achter