10 juli 2016

Dit was week 27

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 27

Hoi allemaal! Hebben jullie op zondagavond ook vol spanning naar de EK-finale gekeken? En genieten jullie een beetje van (het gebrek aan) de zomer? Als je graag wilt weten of ik het sombere Nederland al voor een reisje buitenland heb ingewisseld, moet je zeker even verder lezen. Week 27 it is!

Maandag
Vandaag begon echt als een ‘meh’-dag: regen, wind, niet buitengewoon warm of zonnig en omdat de stofzuiger zeer recentelijk in een Prittstift is gestikt, wilde het qua schoonmaken ook niet helemaal lukken.

Zodra het ook maar enigszins droog lijkt – het is dan al een uur of drie ’s middags – parkeer ik I. snel in de kinderwagen en race naar de Action toe. Ken je dat gevoel dat je echt even geld aan iets uit moet geven? Wel, zo voelde ik mij vandaag. En dat werkte in het voordeel van I., want met een grote plastic olifant en een heleboel knutselspullen verlieten wij deze fantastische winkel weer.

Eenmaal weer thuis is het tijd voor kliekjes en valt zoonlief na een flinke baddersessie in een diepe slaap. Heel even besluit ik om ook vroeg naar bed toe te gaan, maar het idee van een zandbak in de woonkamer staat me toch een beetje tegen. Heel ouderwets ga ik daarom met een bezem in de weer en besluit ik gelijk om een deel van de meubels in de woonkamer te verplaatsen.

En dan verlies ik me natuurlijk ook nog in een fijn boek dat ik al tijden aan het lezen ben, en is het ineens twee uur voor ik mijn nachtlampje uitdoe.

Dinsdag
Op dinsdag is het gelukkig een stuk zonniger en warmer buiten en na allebei uitgeslapen te hebben, duiken we snel de tuin in. Ik om het nieuwe perk een beetje op te vullen en I. om mij daarbij te helpen. (Kan hij uitstekend hoor, ik houd namelijk geen schep meer over.)

Nieuw horloge

Altijd weer een groot raadsel waar ik die blauwe plekken aan te danken heb. En op rechts het nieuwe horloge dat ik deze week ontving. Daarover later meer in een apart blog.

We krijgen bezoek van mijn moeder en lunchen in de tuin. En als ook I. besloten heeft dat ‘ie genoeg van de zoute ham gegeten heeft, ga ik snel weer verder met mijn tuinactiviteiten. Het perk is gevuld en de planten staan d’r goed bij. Ik ben tevreden.

Ondertussen scoor ik ook nog even een lading stoeptegels voor het toekomstige terras en pulk ik de lijmstift uit de stofzuiger. O, wat een productieve dag!

Als I. en oma richting de lokale kinderboerderij zijn vertrokken, ga ik daarom als een malle met de stofzuiger door het huis. (Vind ik toch wel fijner, in plaats van die woestijn.) Het aanrecht staat er weer blinkend bij en ook de honderd kilo schone was verdwijnt eindelijk in mijn kasten. En omdat ik toch al zo goed bezig ben, krijgt het konijnentrio in de tuin ook een schoon huisje.

Moe, maar voldaan duik ik die avond om negen uur op bed. Living on the edge is hier ver te zoeken, zoals je ziet.

Woensdag
De woensdag is alles behalve een spannende dag en dat heeft ‘ie aan de regenbuien te danken. Hoe ik deze dag ben doorgekomen is een groot raadsel. Op naar de donderdag dan maar!

Donderdag
Vandaag is het gelukkig weer mooi weer en dat betekent dat we ’s ochtends meteen de tuin induiken. We ontbijten samen en ik maak wat schoon.

’s Middags ga ik aan de slag met een nieuw recept voor dit blog en gedraagt I. zich voorbeeldig. M’n baksel blijkt geslaagd en wanneer ik het hete bakblik uit de oven trek, gaat mijn telefoon. Het is mijn moeder die een plastic keuken bij de kringloop heeft gescoord.

Week 27, Duplo

Kleurrijke bende in huize Olga. 

Ik de bloedhitte rijd ik daarom naar Het Goed. Behalve de keuken – cadeautje van oma – scoren we ook nog een Baby Born voor 95 cent, een mandje met plastic etenswaar en een lading boeken. Ook vis ik twee truien en een net jurkje uit een rek en ben ik diep gelukkig. ;)

Op de terugweg valt zoonlief als een blok in slaap en klets ik even met de buurman bij. En als het blonde kind wakker wordt, staat er een schone keuken vol plastic taarten in de achtertuin te stralen.

Na het eten maneuvreer ik I. naar de bijkeuken waar ik hem met een paar potjes vingerverf los laat gaan. Tussen mijn eerdergenoemde Action-aankopen zaten namelijk twee hartvormige schildersdoeken die ik op vrijdag aan de opa en oma van I. wil geven.

Als blijkt dat zoonlief toch een beetje krokant begint te worden (rotverf!) en krabben boven verven verkiest, klimmen we snel naar boven toe. Het warme bad vol schuim mag echter niet baten, want als ik I. de volgende morgen verkleed, zit er nog steeds een blauwgroene gloed over mijn kind heen. Oeps.

Terwijl het blonde kind tegen mijn plannen om te slapen protesteert, duik ik even met een kussen over mijn hoofd op bed. Dat de buren niet veel later besluiten om hun schuur in elkaar te zetten, vind ik dan wel weer een beetje jammer.

Vrijdag
Van mijn plannen om lekker in de tuin te zitten en te borrelen komt weinig terecht als ook vandaag de regen weer met bakken uit de lucht komt vallen. Gewapend met een paar cadeautjes, de baksels van een dag ervoor én de creatieve uitspattingen van mijn kind, rijd ik daarom naar m’n ouderlijk huis toe. Het is namelijk de zestigste verjaardag van m’n vader en al vieren we (ik) alles al jaren niet meer, de zestig is toch wel een kleine mijlpaal. Heel veel spannends staat er verder niet op het programma, want er moet namelijk gewoon gewerkt worden.

Zaterdag
Op zaterdag word ik wakker in het logeerbed in mijn ouderlijk huis. I. speelt in de tuin en de rest van de ochtend beloofd al net zo relaxt te worden. En omdat het voor de verandering eens prachtig weer is, kiezen we voor een mediterrane lunch in de voortuin. Hè hè, eindelijk een beetje dat zomergevoel in mijn bol.

Zaterdag

Rosé, olijven, stokbroodje etc., dit is hoe ik mijn zomer elke dag wil vieren. Maar dan moet ’t wel eens ophouden met regenen, potverdorie!

’s Middags buurt ik even bij de buren en als I. in diepe rust op de bank ligt, besluit ik om even een stuk te bloggen. Want dat werd weer eens tijd. Over de rest van de avond kan ik kort zijn: die eindigde op een plek met muziek en een man die me op straat leerde dansen.

Zondag
Na een kort nachtje word ik wakker van een app over benzine tanken. Goedemorgen Nederland.. ’t Liefst draai ik me nog een keer of honderd om, maar omdat ik zoonlief ook weer op moet halen en ik alles behalve een ochtendmens ben, heeft dat geen zin. Met veel moeite sleep ik mezelf naar de douche toe en hijs ik me in mijn nieuwe favoriete trui. En al verricht mijn make-uptas vandaag geen wonderen, ik voel me in ieder geval weer een beetje mens. Op naar I. die de boel op stelten zet!

De rest van de zondag spoken we niet zo heel veel uit. Ik probeer wat te lezen, klets met de buren en laat I. kennismaken met Poolse tekenfilmpjes waar ik vroeger een groot fan van was. We eten patat en als het eindelijk acht uur is, ben ik vreselijk blij dat I. in slaap valt. Van de spannende EK-finale krijg ik bizar weinig mee; ik bekijk de binnenkant van mijn ogen liever. Op de valreep doe ik nog even wat research naar een nieuw bed en dan is het gedaan met week 27.

Frankrijk of Portugal; wie had d’r volgens jou moeten winnen?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reply Dit was juli '16 • daarwaseens.nl 30 april 2017 at 23:49

    […] week 27 had ik een paar keer last van een ‘meh’-dag, liet ik I. in de berging kliederen en […]

  • Reply Read: Dit was juli '16 • daarwaseens.nl 14 augustus 2016 at 11:45

    […] week 27 had ik een paar keer last van een ‘meh’-dag, liet ik I. in de berging kliederen en […]

  • Reply Dit was week 28 • daarwaseens.nl 22 juli 2016 at 09:57

    […] schrijf je over een regenachtige week en de EK-finale en zo ben je een week verder. En dit keer geen details over een gebodypaint kind, maar een week […]

  • Laat een reactie achter