17 juli 2016

Dit was week 28

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 28 tv kijken

Zo schrijf je over een regenachtige week en de EK-finale en zo ben je een week verder. En dit keer geen details over een gebodypaint kind, maar een week vol meetings, maaltijden en motorrijden in de nacht.

Maandag
Vorige week schreef ik al over een maandag die niet al te denderend verliep en ook vandaag past in het rijtje met stomme dagen thuis. Ik doe boodschappen en sla groot in en laat I. die avond bij zijn oma slapen.

Dinsdag
Vandaag word ik voor mijn doen ontzettend vroeg wakker. Als verder slapen niet echt lijkt te lukken, stap ik uit bed en keer ik met m’n ontbijt weer terug naar de slaapkamer. Werken vanuit bed it is tot ik rond een uur of negen weer in slaap val. Stom, want voor de tweede keer wakker worden verloopt op die manier veel moeizamer.

’s Middags pik ik I. bij mijn moeder op en eenmaal thuis kijken we de rest van de middag naar Poolse kinder-tv. Dit is een overblijfsel uit mijn jeugd en tevens een aanrader, want: geen geweld, overmatig kleurgebruik of harde stemmen. En da’s precies hoe ik wens dat kinder-tv hoort te zijn.

Tv kijken

Samen naar ‘Bolek i Lolek’ kijken. 

Als I. op bed ligt krijg ik bezoek van een vriend/kennis en eten we wraps. We bespreken ons liefdesleven – ik date, heel bescheiden, en hij Tindert/zoekt een rebound – en rond een uur of twaalf duik ik op bed. De afwas laat ik dan voor wat het is en daar krijg ik de volgende dag uiteraard spijt van.

Woensdag
Want als ik woensdagochtend naar mijn keuken loop, beland ik midden in een fruitvliegjesmeeting. En omdat de fruitvliegjes en ik niet van die heel goede vrienden zijn, sla ik direct aan het afwassen en poetsen, terwijl I. in de kamer forten van Duplo aan het bouwen is. De rest van de middag blijkt de Poolse tv mijn beste vriend te zijn. Het regent namelijk af en aan en dat betekent dat ik niet echt sta te springen om naar buiten te gaan. ’s Avonds gaan we voor leftovers en lees ik mijn boek uit.

Donderdag
Zo op de ochtend en middag doen I. en ik eigenlijk niks spannends. Het is mooi weer, maar niet té en dat betekent dat ik de tuindeur openzet, wasjes ga draaien en drogen en I. naar buiten stuur.

Zo tegen het middaguur krijgen we even bezoek van mijn vader die de achtertuin komt inspecteren en maak ik me klaar om met I. naar mijn moeder te vertrekken. Uiteraard begint het net zachtjes te regenen als ik wegga en eindig ik doorweekt met een slapende I. in het zitje bij mijn ouderlijk huis. Omdat ik die avond nog een tuinfeest heb, vervloek ik de weergoden wel even, maar gelukkig klaar het alweer snel op.

Eten

Eten, iets waar de lieve I. even helemaal geen zin in heeft. 

Het tuinfeest is al in volle gang als ik die avond aan kom zetten. Ik klets, eet en drink wat en besluit dat het gezelschap bij de barbecue het leukst is om mee te socializen.

Later die avond neem ik de taak van barvrouw op me en zie ik diverse gasten sneuvelen. Iets dat overigens niks met mijn schenkkunsten te maken heeft, maar met de hoeveelheid beschikbare drankjes. Ook Bob ik nog in een veel te luxe auto en als we via een omweg weer op het feest belanden, is alleen de harde kern nog overgebleven. De avond eindigt met een kort ritje op een motor en ik kan je vertellen dat dat echt heerlijk was. (Fun fact: ik houd echt van motorrijden.)

Be Nice

Als ik die donderdag eindelijk in bed lig, lees ik pas het trieste nieuws over Nice. 

Vrijdag
Op vrijdag word ik geheel katerloos en goed uitgeslapen wakker. En na al die wilde stapavonturen van de laatste weken vind ik dat ook wel eens fijn.

Die middag assisteer ik bij een caviabevalling en waai ik nog even met I. bij de buurman aan. Laatstgenoemde heeft z’n eigen tuinfeest gelukkig goed doorstaan en is zowaar alweer bijna klaar met opruimen als I. en ik op de stoep staan. Na het voeren van de vijvervissen, het eten van een Cornetto en voorkomen dat mijn kind uit de (verhoogde) tuinvijver drinkt – geen commentaar – parkeer ik I. weer in het zitje en fietsen we naar huis toe.

’s Avonds wordt er voor de verandering voor I. en mij gekookt door niemand minder dan mijn eigen vader en dat beviel goed. De beste man wilde namelijk eens falafel maken en dat lukte prima. Als I. als een blok in slaap is gevallen, duik ik extra lang onder de douche en zet ik een vroege wekker voor de volgende dag.

Zaterdag
Op zaterdag vertrek ik ’s middags naar het mooie Groningen toe om daar mijn oude LIO-club te ontmoeten. Het is namelijk alweer twee jaar geleden dat we (bijna) allemaal onze stageschool vaarwel zeiden en elkaar dus niet meer wekelijks in de lerarenkamer ontmoetten. Reden genoeg om dus eerst met elkaar in een Escape Room te duiken en daarna op diverse terrassen  aan te schuiven.

Rond middennacht ben ik eindelijk weer thuis. Maar in plaats van nog even op pad te gaan, word ik koud, rillerig en heel erg misselijk. Gewikkeld in mijn fluffy badjas duik ik daarom onder twee dekbedden en ga ik een brakke nacht tegemoet.

Zondag
Ik voel me nog steeds niet helemaal jofel, maar dwing mijzelf uiteindelijk toch om uit bed en onder de douche te stappen. De felblauwe jurk en veeg make-up maken gelukkig een heleboel goed en als het middag is, voel ik me goed genoeg om naar het ouderlijk huis te crossen en I. weer in mijn armen te sluiten. Dat is ook de plek waar ik de rest van de dag en nacht doorbreng en daarmee ook de laatste uurtjes van dit weekend.

De komende week ben ik geheel planloos en dat vind ik helemaal niet erg. Ik denk dat ik snel een kinderbad ga scoren en ‘m heel de week (met I.) op een groot kleed in de tuin ga chillen. En hoe staat het met jullie vakantieplannen?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reply Annouska 22 juli 2016 at 14:16

    Wat een heerlijke vakantie week. Ik hoop dat je deze week ook echt heerlijk hebt kunnen genieten van het weer

  • Laat een reactie achter