24 juli 2016

Dit was week 29

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Week 29

Ha allemaal, hebben jullie ook van die fijne, zonnige week kunnen genieten? Wel, ik heb in ieder geval goed van de portie zon genoten en heb er een flinke lading foto’s aan overgehouden. Dat en meer in de (korte) terugblik op week 29. :)

Maandag
Vandaag ga ik aan het werk bij mijn moeder. Ik moet namelijk nog een lading facturen creëren en versturen en je begrijpt dat dit vandaag tot mijn werkzaamheden behoort. Na deze tijdrovende klus duik ik nog even de tuin in en fietsen I. en ik die avond bepakt en bezakt naar huis toe.

Week 29 2016

Dinsdag
Omdat ’t vandaag echt een prachtige dag belooft te worden, hijs ik mijzelf en I. in onze zwemkleding. We nuttigen ons ontbijt in de tuin, waar ik al snel het babybad van I. neerzet. Laatstgenoemde beleeft er prachtige tijden en die worden alleen nog maar mooier als de opa van I. later met een heuse plastic schelp in de tuin staat. Je kent ze wel; die plastic bakken die je als zwembad of zandbak kunt gebruiken. De geschiedenis herhaalt zichzelf, want ook ik heb vroeger prachtige tijden in mijn mini zwembad beleefd.

Week 29

Genieten; bananen met stokjes, een goed boek en een blij kind dat af en toe tegen me aan komt liggen. ♥

Ondertussen strijk ik met een boek in de tuin neer en houd zoonlief in de gaten. Het is pas zeven uur als ik laatstgenoemde uit het bad pluk en doodmoe naar bed toe breng. Ik vind ’t mooi en ruim de boel snel op. Dan staat buurmeisje T. alweer op de stoep met wie ik bijklets en crackers met brie naar binnen werk. Precies zoals de zomer hoort te zijn.

Woensdag
Op deze warme woensdag gaan I. en ik als eerst op pad richting de markt en dierenwinkel om daar groente en fruit voor ons samen te kopen. Maar omdat de markt nogal tegenvalt, rijden we door richting de Lidl. Ik ben namelijk fan van de broodafdeling en sla daar dan ook flink wat croissants en appelflappen in. Op de terugweg duiken we de dichtstbijzijnde dierenwinkel in, waar ik al heel snel heel veel medelijden met de konijnen en cavia’s in de veel te kleine hokken krijg. Twee knaagdieren in een bak van glas is gewoon veel te zielig.

Eenmaal thuis begint de waterpret weer en laat ik het badje vol met water lopen. We brengen net als de dag ervoor de hele middag in de tuin door, waarbij de factor 50 overuren draait. Zoonlief blijft intact, met mijn achterwerk gaat ’t iets minder. ’s Avonds eten we lekker in de tuin en komt oma nog even langs met een tas vol nieuw speelgoed. En toen was het met de woensdag alweer gedaan. Ik heb al een paar dagen geen blogs of ander werk meer geschreven, maar laat dat op deze warme dag ook nog even voor wat het is. Ik smelt namelijk een beetje.

Donderdag
Op donderdag is het iets minder tropisch en dat vind ik stiekem best jammer. Het grootste deel van de dag brengen we daarom binnen door, tot het weer weer mooier lijkt te worden. Ik werk en I. bouwt forten en torens van Duplo tot de zon weer tevoorschijn komt en ik het plastic bad met water kan vullen. Om het leed te verzachten, parkeer ik mijn verbrande achterwerk ook nog even in het water, maar aan de blik in mijn zoons ogen, wordt mij dat niet in dank afgenomen. Goed, ik ben dan ook wel een klein beetje te groot voor die plastic schelp, maar nood breekt wet.

Week 29

Vakliteratuur om de dag mee door te komen. En even met de pootjes omhoog.

Vriend L. stelt voor om samen te barbecuen en als we de grootste hoosbui van deze week overleefd hebben, wordt ’t nog best een fijne avond.

20160721_215945

Mooie lucht.

Vrijdag
Vandaag worden de eerste plannen voor het opknappen en verbouwen van mijn tuin gemaakt. Als je dit blog al langer volgt, heb je vast wel eens kunnen lezen dat ik een vrij grote tuin heb en nog lang niet klaar ben met het omheinen ervan. Maar deze middag wordt er dan eindelijk hout voor een schutting gekocht en kan het grote feest beginnen. Dat is ook zo’n beetje het enige spannende dat er deze dag heeft plaatsgevonden. Op naar de zaterdag dan maar.

Zaterdag
Terwijl I. en ik de catering voor onze rekening nemen, wordt er in de achtertuin flink gezaagd en geklust. I. die al deze werkzaamheden bijzonder interessant vindt, is dan ook niet bij het gereedschap weg te slaan en probeert op zijn manier z’n opa goed te helpen.

Ondertussen stort ik me op het verjagen van de fruitvliegjes in mijn keuken en schone was, want ook dat gaat door. Zelfs als het warm is. De rest van de middag brengen we elders door en laat ik I. bij zijn oma slapen. Want na een week naast een plastic schelp gezeten te hebben, heb ik namelijk wel weer zin om wat anders te ondernemen. En dat wordt iets met een gin-tonic op een terras in de stad.

Zondag
Ik deed boodschappen in de stad, at (in gezelschap) een ijsje en dronk (ook in gezelschap) biertjes (twee maar) op een terras. Voor mijn gevoel heb ik daar trouwens uren gezeten, maar dat wijt ik maar aan de sfeer en de goede plek in de schaduw. Het komt overigens zelden voor dat ik overdag even iets buiten de deur ga drinken en als je bedenkt dat ik praktisch IN de stad woon, is dat best wel gek. Maar zo zonder kind in de buurt wil je – ik dus – nog wel eens uit je comfort zone stappen. ;)

IMG_20160724_200506

In de avond bij mijn moeder in de tuin.

Na de fijne middag is het tijd om I. weer op te halen en zwaai ik mijn gezelschap uit. Eenmaal op de fiets kom ik verdacht weinig Pokémonspelers tegen en tref ik een blij kind aan dat met bouten, moeren en schroeven in de weer is. We eten pasta en ’s avonds eindig ik bij/met mijn moeder in de voortuin waar ik o.a. deze prachtige lucht zie.

En hoe was jouw week(end)?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reply Read: Dit was juli '16 • daarwaseens.nl 14 augustus 2016 at 11:46

    […] oud-collega’s en wordt er door mij en I. vooral veel naar Poolse kinder-tv gekeken. En weer een week later laat ik jullie zien hoe fijn I. en ik in de tuin hebben liggen zonnen, en schreef ik over de […]

  • Reply 5x 'Om te doen' als het (de hele zomer) regent • daarwaseens.nl 28 juli 2016 at 14:50

    […] blij toen de zon zich eindelijk van haar goede kant liet zien. En zoals jullie al hebben kunnen lezen, heb ik daar maximaal van genoten. Gelukkig komt de regen vandaag niet met bakken uit de lucht […]

  • Laat een reactie achter