26 juli 2016

Zomerse dilemma’s (TAG)

Geplaatst in: blogs en tags, persoonlijk

11 september 2015 - 5x dingen om te doen

Joe, onder deze tropische omstandigheden is het natuurlijk weer tijd voor een zomerse tag. En niet zomaar een tag, maar één vol (zomerse) dilemma’s!

Dankzij het blog van Margo ontdekte ik eerder deze avond de zomerse tag van Renske (die volgens mij ook een heel leuk blog heeft, maar daar moet ik me nog even verder in verdiepen). Ze haalde haar inspiratie voor deze tag uit het Dilemma op Dinsdag-boek (waarover ik vorig jaar ook al eens een blog schreef) en bedacht onderstaande dilemma’s. Oei, moeilijk!

Op blote voeten door het gras OF Op blote voeten door de branding?
Hm, als ik alleen maar op mijn blote voeten door het gras mag lopen, vrees ik wel voor ongelukjes met hondenpoep of een verdwaalde sigarettenpeuk. En dat zijn dingen waar ik niet per se graag in ga staan. Het gevoel van zand tussen je tenen als je net zo’n lange wandeling aan het maken bent, vind ik dan wel weer fijn. Doe mij die branding dan maar!

Een vakantie op een tropisch eiland OF Een zonnige, culturele stedentrip?
Aangezien ik al in geen eeuwen meer echt op vakantie ben geweest (lees: een vakantie waarbij je minimaal twee weken aan het strand vertoeft) kies ik zonder te twijfelen voor de vakantie op een tropisch eiland. Dat lijkt me namelijk niet alleen een hele ervaring voor mijzelf, maar ook I. zal het er vreselijk naar zijn zin hebben. Hoop ik..

Jouw diner bestaat alleen nog maar uit homemade pastasalade’s OF Jouw diner bestaat alleen nog maar uit barbecueën?
O, dit vind ik eigenlijk best een lastige! Ik ben namelijk fan van homemade (pasta)salades, maar als je bedenkt dat je veel meer dan vlees op een barbecue kunt gooien, wordt dit een moeilijke keuze. Vanuit praktisch oogpunt bekeken worden het dan toch de pastasalades; ik vind het namelijk niet heel handig om elke avond de barbecue aan te moeten steken terwijl er ook nog een kleine I. op de achtergrond rondstuitert.

Zwoegen in de sportschool OF Workouts in de buitenlucht?
Nou, da’s een makkelijker: omdat ik welgeteld twee keer in een sportschool gestaan heb, kies ik voor de activiteiten in de buitenlucht. Lekker fietsen, wandelen en zwemmen lijken mij namelijk ook wel vormen van workouts.

Iedereen denkt dat jij de zon tevoorschijn tovert OF Niemand wil ooit nog met jou op vakantie?
Omdat het me een beetje jammer lijkt om nooit met mijn zoon of gezin op vakantie te kunnen gaan, laat ik mensen wel gewoon in de waan dat ik een beetje kan toveren. Ik ben immers al moeder, dus een beetje goochelen kan ik toch al wel.

Een hele zomer doorbrengen in Scandinavië OF Een hele zomer backpacken door Azië?
Niks tegen Azië, maar daar alleen maar mogen backpacken lijkt me vreselijk vermoeiend. Ik vind dat vakantie er ook voor rust en ontspanning is en als ik dan alleen maar uit een koffer mag leven en urenlang in de trein moet zitten om mijn nieuwe bestemming te bereiken, sla ik dat feest nog even over. In Scandinavië kun je volgens mij ook prima je vakantie doorbrengen en daar zeg ik geen nee tegen.

Nooit meer jouw teennagels lakken OF Nooit meer slippers dragen?
Dan draag ik voortaan wel van die lieve sandaaltjes. Want mijn voeten moeten wel een beetje van de buitenlucht kunnen genieten en met gelakte nagels vind ik die voeten van mij toch net even mooier.

Je draagt de hele zomer een nét te kort zomers rokje OF Je mag nooit meer jouw benen ontharen?
Eerlijk toegegeven: ik ben te ijdel om aan het nooit meer scheren toe te kunnen geven. Ik vind het niet sexy en volgens mij doe ik er niemand een plezier mee om voortaan met donker behaarde pootjes rond te lopen. (Zo vind ik natuurlijk nooit een man!) En omdat ik toch al de hele zomer van die workouts in de buitenlucht zou gaan doen, kan ik mij dat korte rokje vast nog wel even permitteren.

Iedere nacht illegaal kamperen in een weiland OF Iedere nacht doorbrengen onder de sterrenhemel?
Iedere nacht van de zomer hoop ik? Want kamperen MET een klein kind IN een weiland en ook nog eens ILLEGAAL, lijkt me geen aan te raden combinatie. Buiten slapen blijkt daarentegen wel heel gezond te zijn, dus laten we daar maar voor kiezen.

Jouw favoriete ijsjessmaak is nergens meer verkrijgbaar OF Je mag de hele zomer geen zoetigheid meer?
Ik denk dat ik wel met het idee kan leven dat mijn favoriete ijssmaak nergens meer te vinden is. Tussen dat enorme aanbod zit vast nog wel een andere smaak die ik minstens net zo lekker ga vinden. Want hallo, als ik een hele zomer lang geen zoetigheid meer mag eten, dan geldt dat ook voor de ijswafels, blikjes frisdrank, chocola en cocktails en da’s niet best!

Iedere zomer hoor je altijd ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in jouw hoofd OF Bij het horen van muziek begin je onuitstaanbaar te huilen?
Hoor ik KVK dan elke seconde van de dag? Of alleen als het stil is? En hoe zit het met het kunnen voeren van een gesprek als ik steeds die hoge kinderstemmen hoor zingen? Hm, lastig! Maar ja, om nou elke keer in tranen uit te barsen als ik ergens muziek hoor, is ook weer zo wat. Dan kan ik óók voor geen meter met iemand communiceren. Vooruit, KVK, je wint!

Vergeet niet om naar het blog van Renske te verwijzen als je ook van plan bent om je over deze dilemma’s heen te buigen. Nu we het toch over dilemma’s hebben: nooit meer zonnen of nooit meer in een zwembad mogen duiken? 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reply Lottes Anekdotes 30 juli 2016 at 13:44

    Hahaha, originele vragen! Gelukkig had ik bij de meeste dilemma’s geen moeite om te kiezen, terwijl ik jouw antwoorden las :)

  • Reply Wanda 29 juli 2016 at 17:01

    Leuk dat je hem ook hebt ingevuld! En ja, geen benen meer mogen scheren? Dat is een echte not done! Wat jouw vraag betreft, dan maar nooit meer duiken in het zwembad. Ik kom daar praktisch toch al nooit, behalve in Fontana en daar is duiken al verboden.

  • Reply Jenn 27 juli 2016 at 07:51

    Leuk om te lezen, we zijn het aardig eens. En stel je eens voor dat je favoriete ijssmaak je overal aankijkt maar je mag het niet eten omdat je geen zoetigheid mag! Dan maar een zomer niet mijn favoriet hoor, ik vind wel een nieuwe.

  • Laat een reactie achter