3 augustus 2016

De makkelijke tosti

Geplaatst in: warme gerechten

Tosti’s; ik heb ze jarenlang niet gegeten, omdat ik de combinatie van ham en kaas niet zo geweldig vond. Tot ik op een goede dag eens aan het experimenteren sloeg en deze makkelijke tosti bedacht. Inmiddels heb ik er mijn studententijd en eerste weken als moeder min of meer op overleefd, dus in huize Olga is dit wel een blijvertje. Krijg jij hier nou ook trek van, bak dan even met me mee.

Goed, met dat witte brood en de mozzarella die ik normaal gesproken altijd bij de Aldi scoor, is dit misschien niet de gezondste tip om met jullie te delen, maar wel een lekkere. En dat mag natuurlijk ook wel eens gezegd worden.

Dit heb je nodig:

 • 2 sneetjes witbrood (bruin mag natuurlijk ook, maar ik vind wit meer bij tosti’s passen)
 • 1 potje pestosaus
 • 1 middelgrote tomaat
 • 1 mozzarella
 • Tosti-ijzer en eventueel peper en zout

Dit moet je doen:

 • Kijk, ik ga je natuurlijk niet uitleggen hoe je een tosti maakt. ;) Beleg één kant van je boterham met de pestosaus en bedek deze met plakjes tomaat en mozzarella. Peper en zout eventueel af en geniet!

Mocht je dit nou allemaal iets te simpel vinden, neem dan eens een kijkje op de speciale tostipagina van Leonie. Want op dit foodblog vind je zeker wel een recept waar je hart sneller van gaat kloppen. En heb je zelf nog een tip in de aanbieding, schroom je dan niet om deze met mij te delen. Eet smakelijk!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reply Dit waren augustus & september '16 • daarwaseens.nl 8 oktober 2016 at 19:13

  […] dan ook eerlijk bekennen dat ik het maken van tosti’s erg fijn vind. En zo is het idee voor de makkelijke tosti dan ook […]

 • Reply Jenn 5 augustus 2016 at 10:40

  Heerlijk! Ik heb een jaar of twee geleden eens wat variaties gedeeld :)

 • Reply Jeanine 5 augustus 2016 at 09:36

  Lijkt me er lekker! Ik ga het eens proberen.

 • Reply sammie 4 augustus 2016 at 11:43

  Ik ben gek op tosti’s :) Deze klinkt goed! Wij hebben ze laatst ook gemaakt met pesto, tomaat en rauwe ham, erg lekker.

 • Reply Mylene 4 augustus 2016 at 09:47

  Tostiiiii, lekker! Wat ik ook weleens doe is geitenkaas en een kloddertje honing. Ook een aanrader hoor :)

 • Reply Lottes Anekdotes 4 augustus 2016 at 08:49

  Dit eet ik ook vaak, als alternatief voor de ham-kaasversie. Niet dat ik dat niet lekker vond, maar als je geen vlees meer eet, moet je op zoek naar andere opties :) Ik doe er soms ook kruidenkaas op, ook erg lekker!

 • Reply Lydia 4 augustus 2016 at 07:14

  Het is een tosti caprese geworden :) Lekkâh. Ik maak mijn tosti’s ook heel graag met pesto. Maar als je er tomaat op doet, wordt het brood daar dan niet klef van?

 • Reply Kleine Prinses 3 augustus 2016 at 15:24

  simpel én lekker :D

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.