4 oktober 2016

Blue Band verjaardagstaart met chocola

Geplaatst in: zoet

Blue Band chocoladetaart

Toen mijn moeder (lang, lang, lang geleden) haar verjaardag vierde, wilde ik eigenlijk bij wijze van verrassing een taart voor haar bakken. Tijdgebrek en tien andere plannen zorgden er uiteindelijk voor dat het plan werd uitgesteld, maar toen ik eindelijk aan het bakken kon slaan, werd ik niet teleurgesteld. Ik koos ervoor om een Blue Band chocoladetaart te maken, met hulp van – hoe kan het ook anders – de Blue Band receptenpagina. Bak je mee?

Dit heb je nodig voor de Blue Band chocoladetaart:

 • 3 el tarwebloem
 • 200 gram Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (al denk ik dat een ‘gewoon’ pakje ook prima volstaat)
 • 200 gram extra bittere chocolade
 • 100 gram poedersuiker
 • 5 eieren
 • Ingevette springvorm ø 24 cm (bij gebrek aan een springvorm gebruik ik een kant en klare papieren vorm)

Dit moet je doen:

 • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestuif de vorm met één eetlepel bloem.
 • Smelt dan de Blue Band in een ruime pan op een laag vuur. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze aan de gesmolten margarine toe. Roer dit goed door.
 • Haal de pan van het vuur als de chocolade bijna helemaal gesmolten is. Roer dan de suiker en twee eetlepels bloem door het mengsel heen.
 • Voeg daarna één voor één de losgeklopte eieren toe en roer dit goed door. Let op: niet kloppen, maar roeren.
 • Schenk het mengsel over in de taartvorm en bak de chocoladetaart in 15 minuten (niet langer) in de voorverwarmde oven af.

Tip 1: serveer de taart met vers fruit en geklopte slagroom. (Tip van Blue Band.)

Tip 2: houd je van nóg makkelijker bakken, probeer dan eens de Amerikaanse muffinmix van Xenos. Met deze mix heb je namelijk binnen een halfuur een setje zoete cakejes op tafel staan. En voor de liefhebster van hartige baksels zijn er natuurlijk de spaghettimuffins of de muffins met gedroogde tomaat, feta en olijven om eens uit te proberen.

Ben jij een beetje een keukenprinses of koop je je taarten liever in de supermarkt? Ik ben trouwens nog op zoek naar andere makkelijke taartrecepten, dus vergeet vooral niet om jouw tip hier met mij te delen.

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reply Dit was oktober '16 • daarwaseens.nl 1 november 2016 at 08:48

  […] startte de maand met het recept om een heuse Blue Band chocoladetaart te bakken. En voor een blog-comeback deed het recept het best goed. Jullie voelden het speeksel in […]

 • Reply Dit waren augustus & september '16 • daarwaseens.nl 8 oktober 2016 at 19:14

  […] je binnenkort iets te vieren of houd je gewoon van bakken, dan moet je deze Blue Band taart zeker eens uitproberen. Een chocoladebom, maar wel erg […]

 • Reply Weekend Happiness #20 - Bringing Happiness 7 oktober 2016 at 04:00

  […] een groot deel van de tijd doodmoe bent. Tja.. totaal herkenbaar. ▲ Olga deelt een recept voor chocoladetaart. Need I say more? ▲ Maris deelt een recept voor een Mexicaanse Taco Lasagne, en aangezien ik echt […]

  • Reply Olga 8 oktober 2016 at 17:54

   Bedankt voor de vermelding! :)

 • Reply sammie 5 oktober 2016 at 08:19

  Ziet er goed uit! Ik vind bakken erg leuk om te doen, staat voor dit weekend ook weer op de planning :) Alles weer opeten vind ik ook geen vervelende taak ; )

  • Reply Olga 8 oktober 2016 at 17:49

   Ha en wat stond er bij jou op het menu? Normaal gesproken vind ik het ook zeker geen straf om mijn eigen baksels op te mogen eten, maar soms maak ik taarten of cakes die zo machtig zijn, dat ik blij ben dat ik stukken aan de buren kan slijten ;)

 • Reply Lonneke 5 oktober 2016 at 07:55

  Hij ziet er goddelijk (en heel vullend!) uit. Mijn favoriete taart is monchoutaart.. oh die vind ik zo lekker!

  • Reply Olga 8 oktober 2016 at 17:52

   Ik houd zelf dus niet heel erg van dingen met kaas, maar moet ook eerlijk bekennen dat ik niet weet hoe monchoutaart smaakt. Als je een keer een goede hebt gebakken, moet je me maar iets per post sturen. Dan beoordeel wel even of het wat is of niet. :D

 • Reply Lenneke 5 oktober 2016 at 06:48

  Het is dat ik net jarig ben geweest… ha, nee, deze taart wil ik elke dag!

  • Reply Olga 8 oktober 2016 at 17:51

   Doen!

  • Reply Olga 8 oktober 2016 at 17:53

   Het is te doen, ook het beslag was erg lekker..

 • Reply Lydia 4 oktober 2016 at 21:30

  Whoa, ik krijg nu echt heel veel zin in zo’n donkere chocoladetaart. Bakken met extra bittere chocolade is fantastisch. :) Citroencake is hier ook gewild. Lekker met een beetje roomkaasglazuur erop en een kopje thee erbij.

  • Reply Olga 8 oktober 2016 at 17:54

   Oh, citroencake- of taart lijken me ook wel eens leuk om uit te proberen. Vroeger was ik altijd helemaal weg van eten waar citroen in verwerkt zat. Die liefde komt vast weer naar boven als ik zo’n taart probeer. Goede tip!

 • Reply Saskia 4 oktober 2016 at 13:23

  Appelflappen zijn gemakkelijk en snel!
  Daarnaast vind ik worteltaart & citroencake altijd aan favorieten!

  • Reply Olga 8 oktober 2016 at 17:51

   Appelflappen zijn ook wel mijn lievelings denk ik. Toen ik zwanger was ben ik die nog een keer speciaal ’s avonds gaan bakken, omdat ik er zo’n zin in had. Maar dat mag in zo’n geval.. ;)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.