10 oktober 2016

Mijn lijst voor #Boektober ’16

Geplaatst in: boek, film en muziek

Boektober 2016

#Boektober, net als vorig jaar doe ik in 2016 een poging tot het lezen van (meer) boeken. Want daar waar ik vorig jaar een klein beetje strandde dankzij de gebroken nachten met I., wil ik er dit jaar zeker wat moois van maken. In de zomervakantie had ik de smaak namelijk ook al goed te pakken en wat is er nou (nóg) fijner dan ’s avonds in stilte met een boek op de bank te kruipen? Zeg jij het maar..

Voor wie #Boektober niet kent, verwijs ik je graag even door naar de blogs van Dagmar. Zij startte dit project namelijk in 2015 en heeft er dit jaar ook weer iets moois van weten te maken. Doe je ook mee?

Omdat het lezen van een verse stapel boeken ‘m dit keer niet gaat worden, heb ik een beetje gesmokkeld. Want wie goed opgelet heeft, ziet dat ik ook dit jaar De hand die de mijne vasthield op de stapel heb gelegd. Het gebeurt namelijk heel vaak dat ik in een boek begin en hem vervolgens maanden later pas uit kan lezen, omdat mijn vrije tijd door andere dingen opgeslokt wordt. Maar hee: dat mag de pret niet drukken. Het blijven immers goede boeken om te lezen.

#Boektober ’16

Ik & mijn plant is een geïllustreerd (hand)boek over planten. Eigenlijk is het iets heel anders dan ik normaal gesproken lees, maar omdat ik wel van tuinieren en planten houd, past het wel bij me. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om een bloeiende relatie met je kamerplant te onderhouden. En we weten allemaal: wie een plant in leven kan houden, kan elke andere relatie aan!

In De vrouwen van Fred komen de personages uit Wat doen we met Fred na tien jaar samen om hun zonden te overdenken. De beide boeken zijn literaire thrillers en lezen gemakkelijk weg. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik niet alleen deze boeken, maar ook de rest van Beishuizen haar boeken uitgelezen heb.

De hand die de mijne vasthield sprak mij in de eerste instantie aan, omdat de beide verhalen zich in Londen/Ierland afspelen en het onderwerp (bewust) alleenstaand moederschap in de roman besproken wordt. Je begrijpt dat dit laatste mij vanwege de herkenbaarheid aanspreekt. Overigens vind ik dat de meeste romans die zich in Engeland of Ierland afspelen iets magisch en romantisch hebben.

IS tot alles in staat vormt weer een totaal ander genre dan de eerdergenoemde boeken. Het is namelijk een journalistiek verslag over IS en het verloop van de oorlog. Persoonlijk vind ik wel zware kost om in één keer uit te lezen, maar het pakt me wel elke keer. En wanneer ik even bezig ben, legt het boek ook moeilijk weg. Waarom ik behalve romans ook deze zware kost tot me neem, is omdat ik het voor de beeldvorming erg belangrijk vind hier meer van af te weten. Ik volg het nieuws namelijk niet (altijd) optimaal en het lezen van kranten schiet hier al maanden flink bij in. Daarom vind ik boeken fijner, omdat het leestempo meer door mijzelf bepaald kan worden. Om een lang verhaal kort te houden: ga dit lezen. Ik vind dit een must.

Doe jij ook mee aan #Boektober? En zo ja, met welke boeken ga jij deze uitdaging aan?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reply Nienke 11 oktober 2016 at 10:48

    Jaa, een goed excuus om weg te duiken achter een boek.

    • Reply Olga 12 oktober 2016 at 08:18

      Fijn is dat he? :)

    Laat een reactie achter