8 oktober 2016

Dit waren augustus & september ’16

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Augustus en september '16

Wanneer ik voor het eerst een blog bezoek en denk ‘Wauw, dit is leuk leesvoer!’ wil ik het liefst alles kunnen lezen. Soms kan ik daar de tijd voor nemen, maar meestal niet. (Want: inmiddels lopend kind, volle wasmachine, hongerige konijnen of haar dat weer eens gewassen moet worden.) Een overzicht van artikelen die je echt gelezen moet hebben, zou dan eigenlijk wel heel handig zijn. Ben jij hier toevallig voor het eerst of heb je gewoon nog niet alles (bij) kunnen lezen? Dan word je vandaag op je wenken bediend.

Poeh; de zomer is voorbij, de parasol is weg en binnen beginnen kaarsen en kachel langzaam te gloeien. Wat een verandering, nietwaar? Ik moet er in ieder geval nog wel even aan wennen, want die fijne nazomer is me namelijk prima bevallen. En zoals jullie wellicht gemerkt hebben, vond ik het buiten zó fijn dat ik helemaal niet aan bloggen ben toegekomen. Hoog tijd om daar eens veranderen in te brengen. Blikken jullie mee terug op een tweetal goede maanden?

Dit waren augustus en september ’16!

Wat jullie waarschijnlijk niet weten, is dat ik echt de koningin van de gemakkelijke recepten ben. Hoe eenvoudiger hoe beter, want ik heb namelijk vaak niet de puf om uitgebreid te kokkerellen als ik I. de hele dag heb vermaakt. (Gelukkig ben ik niet de enige moeder die wel eens uitgeblust op de bank zit; lees het blog van Des maar eens.) Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik het maken van tosti’s erg fijn vind. En zo is het idee voor de makkelijke tosti dan ook ontstaan.

Kaarten schrijven, pakjes versturen en een nieuwe inkoopkast creëren; allemaal voorbeelden van dingen die ik zou doen als ik echt zeeën van tijd zou hebben. En wat zou jij dan gaan doen?

In juli was ik veel in de keuken te vinden. Ik maakte een hartige cake, de pasta puttanesca met spinazie en blondies die echt super machtig waren. Dat en meer staat ook nog eens allemaal in de terugblik op juli 2016 beschreven.

Als groot fan van Lowlands kon ik het niet laten om eens uitgebreid terug te blikken op al mijn festivalavonturen. En wat ik zoal van al die dagen heb geleerd, kun je natuurlijk in dit blog lezen.

En toen kwam er de mysterieuze blog met daarin een speciale aankondiging. We hebben d’r namelijk een huisgenoot bij en wel in de vorm van Saartje, de schildpadpoes. Had ik jullie mooi tuk, hè?

Happy list #23 mag natuurlijk ook niet in dit overzicht ontbreken. En wat maakt jou blij?

Droomkeuken gezocht! In september stond mijn huis een paar weken op z’n kop, omdat ik een heleboel nieuws in huis geplaatst kreeg. Dat stofhappen en niet kunnen douchen was even vervelend, maar oh wat ben ik nu blij met het eindresultaat!

Heb je binnenkort iets te vieren of houd je gewoon van bakken, dan moet je deze Blue Band taart zeker eens uitproberen. Een chocoladebom, maar wel erg lekker!

Dat was ‘m weer voor deze maand. Ik ga lekker van m’n avond genieten en duik zo met een boek én de kat op bed. Een fijn weekend allemaal, en lees ze!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reply Saskia 9 oktober 2016 at 08:02

    Wat een leuke terugblik! Ik kwam hier telkens spieken of er al een artikel was verschenen. Ik miste je een beetje…

    • Reply Olga 9 oktober 2016 at 12:54

      Ah wat een lief bericht! Ik had echt maar weinig tijd en zin om écht te bloggen de afgelopen weken. Ben erg blij dat het nu allemaal weer wat rustiger is en dat ik ook mijn mojo weer teruggevonden heb. Dus vanaf nu kan en mag je dit blog weer dagelijks bezoeken hoor! :) X

    Laat een reactie achter