7 oktober 2016

De inhoud van mijn tas

Geplaatst in: blogs en tags

Toen lang lang geleden in blogland de komkommertijd aanbrak, werd het hier qua schrijven een beetje stiller. Dat omdat ik natuurlijk nog even keihard van het mooie weer wilde genieten, maar ook omdat ik even niet wist waarover ik wilde schrijven. Ik besloot om alles even te laten rusten en zoals je ziet, komt alles dan vanzelf wel weer goed. Want gelukkig is daar de 30 Day Blog Challenge NL vól topics die ik lekker uit kan zitten werken. En daarom bijt ik het spits af door met jullie de inhoud van mijn tas te delen.

Natuurlijk moet ik hier even bij vermelden dat niet ik of één of andere onbekende blogster, maar niemand minder dan Maris van Hare Maristeit deze challenge heeft uitgewerkt. Het is overigens niet de eerste keer dat ik me laat inspireren door de bedenksels van Maris, want ook de 10 Things That Piss Me Off-TAG spotte ik voor het eerst op haar blog en werd door mij overgenomen. Mocht jij nou ook zin hebben om mee te doen, vergeet dan niet naar Maris en haar blog te linken. Want sharing is caring, remember?

De (hand)tas die ik op dit moment o-ve-ral mee naartoe sleep, is een exemplaar dat ooit van mijn oma is geweest. Sadly but true heeft ze hem zelf nooit meer kunnen gebruiken, omdat m’n oma vorig jaar in de zomer overleed. Toen het huis van oma niet lang daarna moest worden leeggeruimd, zijn alle tassen (en sjaals, sieraden en een bontmantel) deze kant op gegaan, waarna ik toch maar wat spulletjes ben gaan gebruiken. En dus ook de witte Bulaggi tas die ik tussen de verhuisdozen met spullen vond.

Zo op het eerste oog lijkt het alsof er amper iets in deze tas vervoerd kan worden, maar schijn bedriegt. Ik kan er namelijk prima boeken, een fototoestel en complete lunch in kwijt en nog steeds plek hebben voor een telefoon en paar sleutels. Goed, die eerste dingen passen er natuurlijk niet allemaal samen in, maar je begrijpt wel wat ik bedoel.

Wat ik normaal gesproken altijd meesleep, zijn mijn telefoon, sleutels en portemonnee. De Samsung Galaxy S5 neo koos ik vorig jaar uit toen m’n abonnement weer eens aan vervanging toe was, het hoesje ontwierp ik eerder dit jaar in samenwerking met Go CustomizedHet hoesje is lekker stevig en heeft mijn telefoon inmiddels al van heel wat ongelukken weten te redden. (Zelfs de duik in het badje in de achtertuin heeft ‘ie probleemloos overleefd.) De foto waarmee de case is bedrukt, is er één die ik in Londen maakte. Dit is het uitzicht dat ik elke morgen zag als ik daar uit het raam keek. (Of, toen ik mijn hoogtevrees eenmaal onder controle had, op het balkon stond.)

In feite sleep ik niet één, maar twee sleutelbossen met me mee. De ene bos bevat vooral sleutels van locaties die ik niet meer bezoek (stage, oeps) en die van mijn ouderlijk huis. De andere bos bevat, heel saai, alleen de sleutel van mijn voordeur en die van mijn beide fietsen. De babushka sleutelhanger kocht ik ja-ren geleden eens na afloop van een bezoek aan ons Drents Museum en de steen kreeg ik dit jaar van een vriendin cadeau. Waar deze steen precies voor staat, weet ik even niet uit mijn hoofd. Maar laten we er voor het gemak maar van uitgaan dat hij me geluk zal brengen.

Portemonnees zitten hier standaard altijd vol pasjes, kleingeld en bonnetjes. Het is ook niet zo gek dat ze het gemiddeld maar een jaar volhouden, voordat de eerste scheuren en kapotte ritsen een feit zijn. Dit leuke, handzame exemplaar kreeg ik dit jaar van een andere vriendin cadeau en zoals je ziet houdt hij het nog best aardig vol.

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de haarelastiekjes en lipstick(s) die altijd wel ergens op de bodem van mijn tas rondzwerven. Ik vind het namelijk erg fijn om mijn haar uit mijn gezicht te kunnen houden als ik ergens aan het lunchen of winkelen ben. Daarnaast voel ik mij zonder lipstick erg naakt, dus stop ik er voor vertrek altijd even snel eentje in mijn tas. Ik wil overigens best geloven dat de duurdere make-up beter is, maar ik zweer persoonlijk al een paar jaar bij de lipstick van de Action. Jawel, dat lees je goed. ;)

Kauwgom (niet op de foto, spreekt voor zich) is zo’n toevoeging die ik ook wel erg prettig vind. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat ik op de markt een portie kibbeling wegwerk of ergens met mijn moeder of vriendinnen voor een bord patat neerstrijk. Niet dat ik meteen daarna met iemand hoef te zoenen, maar gevoelsmatig vind ik het voor mijn gezelschap altijd wel prettig als ik een beetje fris ruik.

Mocht je je trouwens afvragen waarom ik ook een tube lijm in mijn tas heb zitten; die sleep ik met me mee sinds I. mijn enige, goede bril in twee stukken getrokken heeft en ik de poten toch wel weer wilde vastmaken. Uiteraard kan ik hem beter met een Koetje reep entertainen, maar soms is het niet anders.. ;)

Kleingeld en tig bonnetjes vormen vast ook een heel herkenbaar tassenpunt. Als ik op stap ga, neem ik vaak een klein beetje contant geld mee en prop het wisselgeld ergens in een vakje van mijn tas. Ook voor het kopen van een ijsje op de zaterdagmiddag is dat natuurlijk erg handig. De bonnetjes selecteer ik op bruikbaarheid (lees: zakelijke uitgaven) en mieter ik eens in de zoveel tijd bij het oud papier.

De set oordoppen vind ik vooral erg handig als ik onderweg gebeld word en toch de kinderwagen wil kunnen duwen. Heel soms heb ik naast mijn telefoon ook nog een oude iPod meegenomen, maar die gebruik ik natuurlijk alleen als ik zonder kind op pad ben.

Omdat ik natuurlijk vaak met kind onderweg ben, zitten er ook standaard een flesje drinken en een paar crackers of biscuitjes in mijn tas. Want als mijn kind ineens hangry wordt, is dat voor niemand leuk. (Echt niet.) En zoals een echte moeke betaamt, heb ik ook vaak een pakje zakdoeken in mijn tas zitten. Want als mijn kind niet meer hangry is en onder de koek of geplette banaan zit, is dat wederom voor niemand leuk. ;)

Zo, dat was mijn eerste blog uit de serie. Mocht jij ‘m ook willen uitwerken, vergeet dan niet om naar het blog van Maris te linken en op social media de hastag #30DayBlogChallengeNL te gebruiken. Want voor Maris is het natuurlijk erg leuk om te ontdekken hoe viral haar challenge wel niet gaat. :)

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik thuis wel twintig tassen heb rondslingeren. En op hoeveel staat jouw teller? Ben jij een tassenaddict, of red je je prima met hetzelfde exemplaar? 

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reply Dit was oktober '16 • daarwaseens.nl 30 april 2017 at 23:49

  […] ik blogs met sneak peeks van kamers, kasten en tassen eigenlijk ontzettend leuk. Ik deelde daarom de inhoud van mijn schoudertas met jullie en vulde één van de opdrachten van de 30 Days Blog Challenge in. En dat sleep jij […]

 • Reply Jenn 7 oktober 2016 at 10:48

  Leuk om te zien! Ik heb helemaal geen tassentic eigenlijk, ik heb 1 goeie handtas die overal bij past en die ik ook echt fantastisch vind omdat hij helemaal bij mij past. En als die versleten is dan ga ik wel op zoek naar een vervangend exemplaar. Geef mij maar schoenen!

  • Reply Olga 12 oktober 2016 at 08:25

   Naast tassen heb ik mogelijk nog meer schoenen. Ik zie hier door de bomen het bos al lang niet meer. Oeps! ;)

  Laat een reactie achter