30 oktober 2016

Op zoek naar Yeti (+ Winactie! GESLOTEN!)

Geplaatst in: boek, film en muziek

Yeti, boek

Het zal je weinig verbazen als ik zeg dat I. voor z’n twee jaar al een beste boekenverzameling heeft opgebouwd. Ik ben zelf namelijk een echte boekenwurm en probeer dat ook op mijn zoon over te brengen. Nijntje, boeken over auto’s en mijn grote favoriet Richard Scarry: ze staan hier gebroederlijk op een plank in de woonkamer. En inmiddels weet I. prima waar hij ‘Nijne’ en ‘oto’ terug kan vinden. Maar een boek over de Yeti is voor ons nog helemaal nieuw.. 

Dankzij een oud-studiegenoot ontving ik deze week een prachtig exemplaar van het boek Yeti. Met hier een daar een paar regels tekst word je als (kleine) lezer meegesleurd in de zoektocht naar Yeti. Want ja, weet jij of ‘ie echt bestaat? En zwerft hij dan eenzaam in de koude sneeuw rond, of kunnen we hem ook tegenkomen als we in de bus zitten of ’s avonds een boekje lezen?

De Yeti volgt me, denk ik. De Yeti is er, dat denk ik echt. Ik denk overal aan hem. Op reis, in de bus, wanneer ik boeken lees of bergen beklim. Overal. Dus moet ik met hem kunnen spreken, toch? Zou ik hem kunnen horen?
‘Yeti?’
Ik verbeter mezelf meteen.
‘Meneer Yeti?’
Geen antwoord.
Ik wil weten of de Yeti echt is. Zou ik durven omkijken?

Prachtige illustraties

Omdat het boek eigenlijk voor kinderen vanaf zes jaar bedoeld is, zijn de teksten in het boek nog te moeilijk voor I. Maar hee: wie heeft er tekst nodig als je ook je eigen verhaal kunt verzinnen? Of wat dacht je van samen plaatjes kijken en de huizen, bomen en fiets op het plaatje aanwijzen?

Illustraties

Yeti (2016) via Davidsfonds | Vanaf 6 jaar | Harde kaft | 40 p.  | 29.5 x 37 cm.

Yeti, boek illustraties

Yeti boek illustraties

Boek Yeti illustraties

Winactie!

Speciaal voor jouw kleine óf grote kind (of dat van je beste vriendin, de buurvrouw of je kleinkind) stel ik één exemplaar beschikbaar. Laat een reactie achter om te laten zien dat je meedoet (en voor wie). Mij volgen op Twitter en/of Facebook is een leuke extra. En vergeet niet om dit bericht zo veel mogelijk te delen. Over twee weken maak ik de winnaar bekend en ontvang je dit boek zo snel mogelijk. Je hebt dus tot zondag 13 november de tijd om mee te doen. Succes! :)

Na 13 november loot ik en neem ik persoonlijk contact met de gelukkige op. Zorg dus dat je een geldig e-mailadres bij de reacties achterlaat.

Yeti, boek

Heb jij een favoriet kinderboek? En welk boek mag écht niet in I.’s boekenkast (of die van jou) ontbreken? Ik ben benieuwd..

Liefs Olga

Gesponsord bericht of ontvangen producten

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reply Zijde, om in te lezen en naar te kijken • daarwaseens.nl 26 februari 2017 at 10:01

  […] jullie mijn blog over het Yeti-boek nog? Wel, een paar dagen geleden ontving ik het prachtig geïllustreerde ‘Zijde’ van […]

 • Reply Instagram #27 • daarwaseens.nl 20 februari 2017 at 23:02

  […] 1. Een ouwetje van Saar, die toen nog regelmatig tussen de planten lag te slapen. Inmiddels is er niet meer zoveel van de planten over en slaapt Saartje gelukkig op het bed. 2. Ik ontving een tof boekenpakket. Waar het boek over gaat, kun je in dit blog over de Yeti lezen. […]

 • Reply 10x Toffe boeken voor jou en je kind • daarwaseens.nl 21 november 2016 at 14:46

  […] op kinderboeken. Ook zoonlief zijn collectie groeit lekker en dat vind ik fijn. De ene keer komt er een mooi prentenboek bij en de andere keer ga ik lekker aan het winkelen in de […]

 • Reply Léonie 9 november 2016 at 12:48

  Graag :-)
  Ik kende het boek niet, maar ook ik word er nieuwsgierig van!
  Het boek is een mooi cadeau om voor te lezen én te bekijken, want voorlezen is zoveel meer dan zinnen uitspreken.

 • Reply Sheila 6 november 2016 at 22:03

  Oooh… Deze vind ik wel erg mooi. Oz wordt de 12e 2 jaar, maar is wel al gek op mooie plaatjes. En ik verzamel echt al graag kinderboeken met mooie illustraties. Dus Yes please! Oz is nu gek op I’m a bunny.

 • Reply Dit was oktober '16 • daarwaseens.nl 1 november 2016 at 08:49

  […] ten slotte heb ik nog een leuke winactie om deze update mee af te sluiten. Tot zondag 13 november maak je namelijk kans op een exemplaar […]

 • Reply Danella 31 oktober 2016 at 18:36

  Ik doe ook mee! Voor mijn dochtertje Amber:).
  Boek dat je niet mag missen: Raad eens hoeveel ik van je hou – onze favoriet!

 • Reply Annet 31 oktober 2016 at 15:28

  Wat leuk! Daar doe ik graag aan mee voor onze twee vijfjarige meiden?

 • Reply Mario wana 30 oktober 2016 at 19:59

  Leuke actie bij een altijd al net zo’n leuke blog!
  Tuurlijk doe ik mee voor mijn kleine blonde boekenwurm
  Groetjes Mario

 • Reply Moniek Mast 30 oktober 2016 at 19:53

  Voor mijn zoon die vandaag alweer 6 weken is. Als kind werd ik zelf veel voorgelezen en al snel begon ik zelf ook met lezen. Ik vond het heerlijk en hoop dat ik mijn zoon hier mee kan aansteken :)

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.