18 november 2016

5x Blogs die ik volg (en JIJ straks ook!)

Geplaatst in: blogs en tags

5x blogs die ik volg

Bloggen, naast dat ’t één van mijn liefste hobby’s a.k.a. bezigheden is, vind ik het ook heerlijk om nieuw leesvoer te ontdekken en mijn favoriete blogs door te spitten. Ja, ik denk wel dat ik een blogaholic ben. ;) En daarom laat ik jullie kennismaken met maar liefst VIJF blogs die ik volg (en jij straks ook!).

Nu is het alweer een tijd geleden dat ik een aantal blogs met jullie deelde (negen maanden om precies te zijn) en daarom sta ik in het kader van de 30 Day Blog Challenge vandaag eens stil bij een aantal toffe blogs die ik volg. (En jij straks ook!)

What About Her

What about her is – denk ik – de enige reisblog die ik al een paar jaar volg. Eerlijk toegegeven: ik ben meer een lurker dan een reageerder, maar wat ik lees of zie vind ik altijd de moeite waard. (En dat vind ik erg belangrijk; dat teksten lekker lopen.) Op dit moment maakt Laura heel wat veranderingen door en is het niet aan mij om daar op dit blog over te schrijven, maar kijk toch eens naar die prachtige interieurposts en toffe travel movies die Laura (en haar crew) heeft gemaakt. Als je even vanuit je gemakkelijke stoel op reis wilt gaan of juist bruikbare reisinformatie zoekt, dan ben je bij dit blog aan het goede adres.

Blogs, whatabouther.nl

En er is meer nieuws, want naast een blog, houdt Laura ook een account op Instagram bij waarop je de mooiste foto’s voorbij ziet komen. En dat doe ik haar niet na hoor, met mijn huis-tuin-en keukenfoto’s. ;)

Blogs, whatabouther.nl

Blogs, whatabouther.nl

Snap je nu wat ik met die toffe interieurfoto’s bedoel?

Very Fine House

Ook op het blog van Nikki wordt regelmatig over interieur geschreven. Maar dat kan ook niet anders, met zo’n very fine house om in te wonen. Overigens is Nikki net zo leuk als in de stukjes die ze schrijft, want in februari (of maart?) dit jaar hebben we een heel leuke middag in Zwolle beleefd. En dankzij Nikki weet ik nu waar je in Zwolle aan de leukste tweedehands aankopen kunt komen.

Blog, veryfinehouse.nl

En over die aankopen gesproken: als je graag wil weten waar je in Zwolle fijn tweedehands kunt winkelen, dan verwijs ik je graag door naar het blog van Nikki, die daar al eens over geschreven heeft.

Hare Maristeit

Sinds een klein jaar ben ik ook fan van Hare Maristeit en haar kleurrijke blogs. Elke ochtend (of avond) surf ik minimaal één keer naar dit blog om bij te lezen en dat is dan ook echt mijn momentje. Wat in mijn ogen de kracht van dit blog (en Maris) is, is dat het overgrote deel luchtig en kleurrijk gepresenteerd wordt, maar dat er ook ruimte over is voor de heel persoonlijke stukken. Want ik vind het echt wel stoer om over een moeilijk verleden een boekje open te doen.

Blog, Haremaristeit.nl

Ben je een beetje handig, dan kun je je lol op met de hoeveelheid DIY’s die Maris op haar blog geplaatst heeft. En ben je naast creatief ook nog eens handig in de keuken, dan staat er op de receptenpagina vast wel iets waar jij blij van wordt. Wist je trouwens dat Maris ook het brein achter de 30 Day Blog Challenge is?

Dinastie

Wederom een blog met inhoud die echt boeit, is het blog van Dina. Wanneer ik haar ben gaan volgen weet ik niet, maar ik weet wel dat wat ik lees prettig is. Dina heeft namelijk de gave om heel mooi over eenvoudige dingen te schrijven; bloemen bijvoorbeeld.

Blog, dinastie.nl

Waymadi.nl

Ik noemde haar blog al eens eerder in mijn overzicht van favoriete foodbloggers, maar het blog van Madelon mag eigenlijk ook niet in dit overzicht ontbreken. Uit eigen ervaring kan ik bijvoorbeeld vertellen dat de homemade chocolate chip cookies met cranberry’s echt heel lekker zijn. En ook het namaken van de Egyptische koshary staat al een tijdje op mijn wensenlijstje.

Foodblog, waymadi.nl

Verder kan ik je vertellen dat Madelon in het eggie ook echt een heel leuk mens (en een leuke moeder) is en dat onze zoontjes het onwijs goed met elkaar kunnen vinden. En da’s natuurlijk een ding waar we met z’n viertjes erg blij mee zijn. Komende woensdag is het weer de beurt aan mij en I. om op pad te gaan; gezellig. :)

Ik schreef dit blog als onderdeel van de #30DaysBlogChallengeNL. Zit jij toevallig (ook) om blogspiratie verlegen of heb je gewoon zin in een leuke tag, schroom je niet om mee te doen. Chocolate chip cookie a la Madelon erbij en lekker aan het werk!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Maris Maria Renne 2 februari 2017 at 12:27

  SORRY voor mijn late reactie, ik zie deze post nu pas! Ik probeer alle posts van de challenge te lezen, maar soms mis ik wel eens wat. Wat een lieve woorden over mij en mijn blog, dank je wel!!! <3
  Nikki vind ik ook ERG leuk, Dinastie ook trouwens. De andere twee dames ga ik nu meteen volgen, want die lijken mij ook erg leuk. Mooi lijstje, trots dat ik hier tussen mag staan :-)

 • Reply Ineke 30 november 2016 at 17:14

  Hare maristeit & waymadi kende ik al de andere nog niet :).

 • Reply Mylène 23 november 2016 at 13:59

  De blog van Laura vind ik zelf ook heel erg fijn. Regelmatig scroll ik door haar posts om van de mooie plaatjes te genieten. Echt heerlijk <3

 • Reply annouska 20 november 2016 at 12:19

  Op de blog van Nikki na, kende ik ze allemaal al. En inderdaad, het zijn heerlijke blogs!

 • Reply Saskia 19 november 2016 at 18:36

  Er zitten zeker een paar hele fijne blogs tussen, die ik ook regelmatig bezoek :-)

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.