11 november 2016

10x stoere cadeautjes voor jongens (TIPS!)

Geplaatst in: voor je kind

Schoencadeautjes Lobbes.nl

 

Omdat I. precies tussen Sinterklaas en Kerstmis jarig is, is de decembermaand hier echt een volle cadeaumaand. Het scheelt dat ‘ie nu eigenlijk nog te klein is om alle heisa rondom de feestdagen te begrijpen, maar over een paar jaar kan ik echt niet meer om die volle zak met speelgoed heen (en zullen de eisen voor z’n verjaardag ook wel aangescherpt worden). Gelukkig weet ik uit eigen ervaring nog dat ik het vooral leuk vond als ik ‘veel’ kreeg en dus kan ik voor die zoon van me rustig op zoek naar cadeautjes beneden de € 20.

Want was I. niet tussen deze feestdagen in geboren, dan had ik op een ander jaar waarschijnlijk geen punt gemaakt van het kopen van cadeautjes. Ik ben namelijk pro Sinterklaas, Zwarte Piet én Pakjesavond en vind dat het voor het kind een leuke verwennerij moet zijn. Maar omdat het beste kind precies tussen Pakjes- en kerstavond in geboren is, wordt het even passen en meten. Ik wil namelijk niet dat ‘ie op een ander jaar het gevoel krijgt dat z’n verjaardag niet meer meetelt of al het leuks al van de Goedheiligman gekregen heeft.

Om die reden heb ik besloten om I. dit jaar alleen iets kleins van Sinterklaas cadeau te doen en hem een keertje zijn schoen te laten zetten. Want als er iets geen geld hoeft te kosten, zijn het de schoencadeautjes wel, gelukkig. Met speelgoedauto’s of een zakje chocoladegeld kom je namelijk best een eind. En ook dat plastic gereedschap van o.a. Trekpleister en Intertoys vind ik lekker stoer en jongensachtig. Precies goed voor een jongetje dat hier thuis met de echte boor al schroeven loopt los te boren. (Niet helemaal pedagogisch verantwoord, maar goed.)

Nee, veel lastiger vind ik het om te bedenken wat ik I. voor z’n tweede verjaardag wil geven. Blader je in de populaire speelgoedboeken, dan merk je al dat er weinig speelgoed speciaal voor kinderen van twee jaar wordt aangeboden. Persoonlijk vind ik het allemaal net te kinderachtig of te moeilijk en dat maakt twee toch wel een lastige cadeauleeftijd. Ik vind namelijk wel dat ‘ie op het moment van uitpakken íets met z’n nieuwe speelgoed moet kunnen doen.

Een ding dat zeker is, is dat ik de komende weken de (speelgoed)winkels eens goed op het aanbod van Lego Duplo ga inspecteren. Want naast dat het gewoon hartstikke tijdloos is om met een bak Duplo te spelen, is het hufterproof, leuk en leerzaam en daar houd ik van. En voor een jongetje dat nu helemaal into auto’s is, zijn de sets (nr. 7 & 8) die op de collage staan afgebeeld natuurlijk super speelgoed. :)

Ook de brandweerauto zal hier zeer waarschijnlijk rondjes om de kerstboom heen gaan rijden, want toen ik I. laatst eens in de Intertoys los liet, kreeg ik er daar al heel moeilijk eentje uit z’n handen gepeuterd. En omdat ik na twee jaar langzaam vrede begin te sluiten met het speelgoed waar geluid uitkomt, gun ik hem dit exemplaar wel.

Schoencadeautjes en meer:

 1. Houten speelgoedzwaard € 4,99-, (Lobbes.nl)
 2. Gereedschapsriem Black & Decker € 9,99-, (Trekpleister)
 3. Piano € 9,99-, (Trekpleister)
 4. Memories houten boerderijdieren € 4.99-, (Lobbes.nl)
 5. Mijn leuk vroemtuigenboek € 18,95-, (Bol.com)
 6. Power auto € 2,00-, (Lobbes.nl)
 7. Lego Duplo rupsbandgraafmachine € 14,45-, (Bart Smit)
 8. Lego Duplo rallyauto € 13,59-, (Bart Smit)
 9. Gereedschapsset met boor € 8,49 (Intertoys)
 10. Brandweerauto € 4,99-, (Lobbes.nl)

Zoals je kunt zien, ligt mijn moederhart toch het meest bij Lego Duplo, auto’s en verantwoord houten speelgoed. En wat betreft het grote boek; da’s dus echt jeugdsentiment voor mij. Want o, wat heb ik vroeger de boeken van Richard Scarry verslonden. En gelukkig houdt de kleine man net zo van boeken en plaatjes kijken, dus als ik dit boek ergens in de stad spot, gaat hij zeker mee naar huis. ♥

De tweede verjaardag van je kindje, hoe heb jij dat aangepakt?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reply Effe kletsen #01 • daarwaseens.nl 6 mei 2017 at 18:05

  […] de overzichten van lijsten met stoere jongenscadeaus liet ik het al doorschemeren: ik ben een groot fan van Lego Duplo. Dit spul is namelijk hartstikke […]

 • Reply Ineke 17 november 2016 at 14:11

  Hier komt de tweede verjaardag eraan in februari :). Ik vind het wel moeilijker om leuke originele cadeautjes te vinden voor jongens dan voor meisjes.

 • Laat een reactie achter