29 december 2016

Effe kletsen #01

Geplaatst in: moederschap, persoonlijk

Lego Duplo

Hallo ho ho en nog een fijne kerst toegewenst. Ik geniet hier lekker van mijn kerstvakantie en ik hoop dat jullie er deze dagen ook wat moois van weten te maken. Het is weertechnisch in ieder geval perfect en de boom staat nog mooi in de hoek te shinen. En om die fijne sfeer te blijven hangen, wil ik vandaag effe kletsen over alles wat ik de afgelopen weken heb meegemaakt.

Work work work

In een eerder blog hebben jullie al kunnen lezen dat ik sinds kort weer als het werk ben als docent Nederlands. Gek hoe dingen kunnen lopen, want in mijn hoofd was ik alleen heel passief en voorzichtig bezig met het vinden van informatie over een baan. En je staat er vast gek van te kijken dat ik aanvankelijk in een kroeg wilde werken en helemaal niet dacht aan lesgeven. Tot ik een dikke maand geleden een e-mail ontving met daarin een mogelijk aanbod om ergens te komen werken. Super spannend natuurlijk, maar ik vond wel dat ik het moest doen.

En dus werk ik alweer een maand twee dagen per week hier ergens in het noorden. Ik heb het, ondanks dat ik weet dat ik hier waarschijnlijk niet het hele schooljaar zal kunnen werken, echt enorm naar mijn zin. Vergelijken met vorig werk is misschien niet zo netjes, maar het voelt gewoon veel fijner nu. Ik heb leuke collega’s, het is een prima gebouw en samen kerst vieren was ook tof. Voor nu zit ik tot de voorjaarsvakantie wel gebakken, en da’s fijn.

It’s ya birthday

Naast dat december van zichzelf al een heel feestelijke maand is, is het voor mij ook de maand waarin ik voor het eerst moeder werd en de verjaardag van I. vier. En dit jaar werd ‘ie alweer twee en dat betekent dat ik de tijd echt vind vliegen. Het is namelijk niet alleen een cliché, maar ook echt waar: time flies when you’re having fun! Want mijn kleine, maar lieve schreeuwlelijkje is gewoon al een peuter van twee waar ik mijn handen elke dag – EL KE DAG – vol aan heb.

Op zijn verjaardag zelf moest ik helaas werken (dat vond ik wel even slikken, maar goed: I. is nog jong), maar ’s avonds hebben we dat met cadeautjes en pizza ingehaald. En ook de dag erna was leuk toen we alles nog eens met opa, oma, buren en vrienden gevierd hebben. Ik kijk hier in ieder geval met een goed gevoel op terug! :)

 Spelen met Duplo

In de overzichten van lijsten met stoere jongenscadeaus liet ik het al doorschemeren: ik ben een groot fan van Lego Duplo. Dit spul is namelijk hartstikke tijdloos en gaat lang mee. Ik vind het dan ook wat leuk dat I. voor zijn verjaardag twee sets Duplo heeft uit mogen pakken. Maar dat ‘ie voor zijn verjaardag twee pakjes kreeg is niet alles, want ook van Oona (een PR-bureau) kregen we een groot pakket toegestuurd.

En dat bleek om de doos alleen al een groot succes, want: lekker groot en vol met stoere jongensdingen. Inmiddels staan de graafmachines en bouwvakkers netjes naast de kerstverlichting onder de kerstboom en voetbalt de kat regelmatig met een paar blokjes in de woonkamer. Ik vind het mooi.

Lego Duplo

De Lego Duplo Grote Bouwplaats kost € 59.99-, en is geschikt voor kinderen tussen de twee en vijf jaar.

Kerstfilms en meer

Sinds ik aan de man ben, kijk ik relatief veel series en films. Ik heb zo mijn vermoeden dat dit een echt mannending is, want zelf heb ik weinig tot geen geduld voor het kijken naar een beeldscherm anders dan mijn laptop. Maar hee: ik doe gezellig mee, met als resultaat dat we er in een rap tempo heel Game of Thrones doorheen hebben gejaagd en dat ik ook eindelijk weer eens weet wat er in de bioscopen draait.

Zo keken we o.a. naar Bad Moms (hij is leuk), Brave (die moet je gezien hebben), Tangled (jammer van het vele zingen) en The Blind Side (zo mooi!), Interview with a Vampire (beetje oud, maar oké) en Ice Age Collision Course (druk, maar tof voor jongens/tieners).

Op mijn kerstfilm-lijst stond Love Actually trouwens ook hoog aangeschreven, maar vanwege het hoge romantische gehalte in de verhaallijn kwam ‘ie helaas niet door de keuring. Deze (pre)kerst keken we daarom naar Brave en Ice Age 5. Want behalve series/drama’s als Game of Thrones (een beetje hakken, moorden, sluw zijn en drama creëren) heb ik ook een zwak voor animatiefilms. Heel anders dan een rom-com met echte spelers, maar vaak vind ik ze zelfs grappiger. Tips mag je als reactie achterlaten. Ik ben benieuwd!

Ice Age 5

Als extraatje om dit jaar mee af te sluiten, heb ik nog een klein cadeautje voor jullie in de aanbieding. Want als je net zo dol bent op animatiefilms als ik, dan wil je het nieuwste deel van Ice Age zeker aan je collectie toe kunnen voegen. Het enige dat je hoeft te doen is het achterlaten van een reactie op dit blog. Voor eventuele karma- of bonuspunten doe je er goed aan pagina op Facebook te liken. (Kleine moeite; ik vind het leuk.)

Op maandag 9 januari ’17 maak ik de winnaar bekend. Succes! 

En dat was ‘m weer voor vandaag. Via deze weg wil ik jullie een stel fijne feestdagen en alvast een goed 2017 toewensen. Ik hoop dat jullie allemaal kunnen genieten van je gezin, familie en kerstboom in de hoek en dat er goede gesprekken gevoerd zullen worden.

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reply 10 X Jongenscadeaus - Van brandweer tot DUPLO • daarwaseens.nl 1 november 2017 at 22:16

  […] moeder van (nu) twee jongens heb ik dan wel niet zo heel veel op de Barbieafdeling te zoeken, DUPLO en andere bouwtoestanden worden hier door ten minste één kindje ontzettend gewaardeerd. En mij hoor je niet klagen, want […]

 • Reply Sander 1 januari 2017 at 15:07

  Je mag bij ons wel Love Actually komen kijken. Wij doen niet zo moeilijk over romantiek ?

  • Reply Olga 6 januari 2017 at 09:01

   Haha, dankjewel voor het aanbod! :)

 • Reply Lenneke 1 januari 2017 at 14:26

  Ohhhh, ik HOUD van Ice Age, haha. <3 Maar dat terzijde. Ik maak ook graag even van deze gelegenheid gebruik om je beterschap en een heel gelukkig nieuwjaar te wensen!

  • Reply Olga 6 januari 2017 at 09:02

   Hee, dankjewel voor je lieve bericht. Ik ben nog steeds een beetje dweilerig, maar het gaat al beter. Is weer eens wat anders om het nieuwe jaar mee in te luiden en om ziek te worden had ik niet eens een glas of wat teveel nodig. ;) Jij ook nog de beste wensen! X

 • Reply Annet 30 december 2016 at 22:59

  Animatietip van mij: Je kent Shrek toch wel? De Engelstalige versie is echt heel humoristisch!

  • Reply Olga 6 januari 2017 at 09:03

   Hee, ja die delen ken ik wel. Het is al wel een flinke tijd geleden dat ik Shrek bekeken heb, ik zal je tip(s) onthouden! :)

 • Reply annouska 30 december 2016 at 17:57

  Heerlijk, iemand die weer eens een lekker klets blogje schrijft. Dat gebeurd te weinig in blogland vind ik! Ik vind het nog steeds zo leuk om te lezen hoe een man naast I. jou extra gelukkig maakt! Dat lijkt mij soms best lastig als je alleenstaand bent en daarom extra gegund. ^^

  Ik ben zelf ook een hele grote fan van duplo en lego voor kinderen. Ze kunnen daar zo lekker mee spelen en uren aan het bouwen en doen zijn!

  • Reply Olga 6 januari 2017 at 09:08

   Hoi Annouska, wat een tof bericht: dankjewel! Ik vind het zelf ook heel leuk om kletsblogjes te schrijven. Ik weet namelijk niet altijd alles met één onderwerp te vullen; dan is dit wel eens lekker.

   Ook bedank voor je lieve reactie m.b.t. het mangebeuren. Ik heb echt getwijfeld of ik die dingen wel zo op mijn blog kon melden, omdat het vroeger ook niet altijd goed ging en ik teleurgesteld eindigde, maar nu denk ik: joh, het is allemaal te kort om na te blijven denken over wat anderen vinden en of ik er wel goed aan doe het woordje ‘vriend’ in een stukje te vermelden. Is veel leuker zo :)

   Oh en wat betreft die Duplo: ik bouw hier elke keer vrolijk mee hoor. Nu doen we het elke avond even boven, met allemaal graafmachines en gebouwen en ik vind het gewoon super leuk om ermee bezig te zijn!

   X

 • Reply Qiwiriena 30 december 2016 at 09:56

  Super leuke dagen en kijk dagen gehad !
  Zo ging het hier ook ongeveer:)
  Ice age 5 ken ik nog niet,lijkt mij erg leuk derest heb ik allemaal al gezien.

  • Reply Olga 6 januari 2017 at 09:09

   Hee, leuk dat je reageert! Ik zal je naam op de lijst zetten en mocht je ‘m gewonnen hebben, dan hoor je dat snel! X

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.