21 december 2016

Happy list #25

Geplaatst in: overig

Happy list #25

Kerstbomen, geurkaarsen, koppen sinaasappelthee en de geur van houtblokken op het vuur: dit zijn voor mij dé dingen waar ik elke winter ontzettend blij van word. Dat en meer in dit vijfentwintigste overzicht van ALLE dingen die mij blij maken.

♥ Wandelen in het pas ontdekte natuurgebied bij huis. Ik wist vaag dat er zich in de buurt een complete brave new world ophield, maar dat het er zo mooi kon zijn zo midden op de dag.. We konden er met z’n drieën en de honden in ieder geval goed uitrazen. ♥ Crashen met een kop chocolademelk en slagroom. ♥ Dat ik zonder hulp voor de derde keer op rij mijn kerstboom in de standaard heb weten te proppen. ♥ Dat een kunstboom met kunstballen óók heel kerstig kan ogen. ♥ Mijn nieuwe baan. Veel mensen/lezers weten dit – denk ik – nog niet, maar sinds november ben ik voor twee dagen per week werkzaam op een middelbare school hier in het noorden. Hoewel het soms best buffelen is, vind ik het hier erg leuk en voel ik me heel welkom. Wat de toekomst op het gebied van werk brengt, weet ik nog niet, maar het is echt leuk om weer deel van een team uit te (mogen) maken. (En het mooie is: ik was niet eens bewust op zoek naar een nieuwe baan.) ♥ Stroopwafels. Op het moment van schrijven, zit ik in de medewerkerskamer waar ook een enorme schaal vol stroopwafels op tafel ligt. Je begrijpt dat ik hier niet goed van af kan blijven. ;) ♥ De kerstkaarten op het dressoir. ♥ Andere meubels in mijn woonkamer. Ja, ik heb eindelijk een andere bank.. ♥ Uitzicht op de sale. Het is namelijk een eeuw geleden dat ik eens goed gewinkeld heb, dus ik ben benieuwd. ♥ Ook I. heeft weer een voorraadje nieuwe items nodig en wat is er dan leuker dan met korting kunnen winkelen? ♥ Ook online shoppen blijft een fijn ding om te doen. Het geeft net even dat stukje rust dat je in een fysieke winkel vaak niet kunt pakken: zucht. Ik shop dan het liefst bij de H&M, maar de kinderkleding bij Jayno.nl is tof. Hier verkopen ze namelijk mijn oude favoriete merken als Noppies en Dirkje. En als ik kijk naar de trends wat winterkleding betreft, ben ik nu al verliefd op alle pakjes die tijdens het kerstdiner gedragen kunnen worden. ♥ ’s Avonds wandelen. ♥ Uitzicht op nog een tijdje werk. ♥ Mijn blog dat goed begint te lopen. (Of steeds beter.) ♥ 3FM Serious Request, ik houd van deze actie. ♥ En terwijl ik de laatste blije stukjes voor dit blog typ, is het een paar dagen later en heb ik er al heel wat uurtjes #SR2016 opzitten. Ik ben vooral zo ontroerd door de actie van Tijn met #lakaan. ♥ De toffe verjaardag van I. (Hoe kon ik dat moment in dit overzicht vergeten!?) Er kwamen vrienden, buren en familie op bezoek en we hebben nog niet eens iedereen gehad. ♥ I. en zijn Lego Duplo, waar hij zo leuk mee speelt. En we kregen ook nog eens een tof en groot perspakket! ♥ Knuffelen met Saartje. ♥ Het uitzicht van een tweede kerstdag in joggingbroek op de bank met minimaal drie foute kerstfilms. ♥ Kerstvakantie.

Zo, dat was alweer het vijfentwintigste overzicht en waarschijnlijk ook het laatst van het jaar. Ik wens jullie allemaal fijne dingen toe in de komende kerstvakantie en natuurlijk een heel mooi 2017! Ik hoop op veel liefde, voorspoed en natuurlijk veiligheid.

Liefs Olga (en natuurlijk ook van I. en Saartje)

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reply Happy list #26 18 maart 2017 at 22:38

  […] december stond ik voor het laatst stil bij alle momenten die me blij maakten en dat betekent dat het hoog […]

 • Reply Dit was december '16 • daarwaseens.nl 7 januari 2017 at 20:01

  […] kon een nieuwe Happy List niet in dit overzicht ontbreken. En wat maakte jou […]

 • Reply Effe kletsen #01 • daarwaseens.nl 29 december 2016 at 22:52

  […] een eerder blog hebben jullie al kunnen lezen dat ik sinds kort weer als het werk ben als docent Nederlands. Gek […]

 • Reply annouska 24 december 2016 at 10:23

  Wat een heerlijk blogje is het weer. Ik ben ook helemaal fan van de SR16. De enige keer dat ik 3fm nog op zet want ik ben tegenwoordig meer van radio 2.

  Fijn dat je baan bevalt, waar blijft kleine I eigenlijk als jij werkt? :)

  • Reply Olga 17 maart 2017 at 09:03

   Hij brengt dan 1 dag met zijn opa door en slaapt dan 1 nacht bij zijn oma. En dat is op dit moment prima te doen :)

  Laat een reactie achter