8 januari 2017

Stom! (Over de dingen die ik dus echt heel erg stom vind.) PART II

Geplaatst in: persoonlijk

Stom

Een dikke maand geleden schreef ik over een aantal dingen die ik ‘best stom’ vind zijn. Internet dat niet werkt, waterkou en cadeaustress in december: allemaal voorbeelden van dingen die ik toch wel erg stom vind, zeker wanneer ze net op mij/mijn leven betrekking hebben. 

Tot een dikke week geleden de vlammen hoog boven de schutting uitstaken en ik voor het eerst in lange tijd weer voelde wat het met je doet als je bezittingen opzettelijk worden vernield. En omdat dát stommer dan stom voelt, in dit blog nogmaals een lijstje vol ergernissen. 

Dit vind ik stom!

♦ Zinloos geweld en/of zinloos vernielen. Ik snap van allebei niet waarom je dit zou willen doen en welk doelt het dient. Leed bereikt de mens al genoeg; dit mag je dus best even minderen. ♦ Dat ik mijn praktisch nieuwe fiets niet meer kan gebruiken, omdat hij gesmolten is. ♦ Dat in het ergste geval ook mijn konijnen hadden kunnen verbranden: HEEL ERG STOM! ♦ Mijn schutting opzettelijk in de fik steken. Ik vind dit zo naar. ♦ Mensen die in een maagdelijk pak sneeuw gaan lopen bezemen. Doe even niet, zo vaak ligt hier geen sneeuw. Dus geniet, want dat is fijn. ♦ Tijdens oud en nieuw door een gruwelijke buikgriep overvallen worden. Dat voelde ook niet helemaal fris. ♦ Het koud hebben terwijl de kachel echt op 22 graden staat te loeien. Ik ben ook zo’n mietje hè.. ♦ Kruimels op de bank, brr. ♦ Intens bevroren vingers. ♦ Boodschappen doen als het regent. ♦ Magneten die niet aan de koelkast vast blijven plakken. ♦ Dat ik nog steeds geen visitekaartjes voor mijn bedrijf/blog ontworpen heb, terwijl dat zakelijk gezien best handig is. Kent iemand toevallig een goede site of handig programma waarmee ik dat zou kunnen doen? #durftevragen :) ♦ Willen bloggen, maar niet weten waarover. ♦ Willen bloggen, maar geen tijd hebben om er eens goed voor te gaan zitten. ♦ Dat je in de winter zonder goede apparatuur eigenlijk geen heldere foto’s voor je blog kunt maken.  ♦ Dat ik altijd te laat kom. ♦ Zure melk. ♦ Kinderen in de ‘nee’-fase. ♦ Mensen die je af en aan volgen en ontvolgen op Twitter of Instagram. #Kansloos, gewoon niet doen. Ik vind je profiel dan niet ineens leuker. ♦ Je tong aan hete pap verbranden. ♦ Was die na twee keer wassen nog steeds naar natte krant ruikt. ♦ Dat ik mijn dekbedden alleen over de deur heen kan laten drogen, hallo campinggevoel! ♦ Speelgoed waar een takkeherrie uit komt. (“Oh doet hij het niet meer? Geeft niet, we vragen wel aan opa of hij het kan maken..”) ♦ Dat er op de standaard tv-zenders weinig rustige kinder-tv wordt aangeboden. Hallo prikkels. ♦ Ik maak er vast geen fans mee, maar Wie is de Mol? is nu toch wel een beetje achterhaald? Ik heb het na seizoen 88 in ieder geval wel gehad.. ♦ De hardnekkige pop-up die ik steeds in beeld krijg tijdens het typen. Ga. Weg. ♦ Dat sommige winkels tijdens de sale kleding van twee seizoenen terug in de rekken hangen. Ik wil geen bikini; niet nu. En ook geen korte broek of zomerjurk. ♦ Tijdens het verpotten van planten in een cactus grijpen.

Ik kan natuurlijk nog wel even doorgaan, maar wat veel belangrijker is: wat vind jij stom? Nu, op dit moment. Is dat fileleed of een nat paar sokken? Of staat je slechte nachtrust, de blaffende hond van de buren of het ’s ochtends moeten krabben op jouw lijst met stomme dingen?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reply Moestuinproject #04 12 juli 2017 at 09:49

  […] die de brand hier overleefd heeft. Uiteraard moet ik hier weer een leukere pot of emmer voor op de kop […]

 • Reply Instagram #27 • daarwaseens.nl 20 februari 2017 at 23:02

  […] Uiteraard zetten we I. vaker aan het werk als er geklust moet worden. Want toen er na de brand van december eindelijk een nieuwe schutting geplaatst kon worden, was hij er dan ook met z’n plastic […]

 • Reply annouska 11 januari 2017 at 19:54

  Ik vind het nog steeds stom dat iemand je spullen vernield heeft. Ik hoop dat je jouw schutting en nieuwe fiets wel van de verzekering vergoed krijgt.

  Over visitekaartjes, ik ben zelf een groot van van moo.com :)

  • Reply Olga 15 januari 2017 at 10:29

   Ik heb inmiddels bericht van de verzekering ontvangen, maar het kan nog wel heel lang duren voor alles afgehandeld is. Die mensen daar moeten natuurlijk eerst zeker weten dat ik niet zelf fikkie heb zitten stoken of de boel aan het belazeren ben. Maar een schutting en fiets zouden heel wat schelen. Nu kan iedereen in mijn tuin kijken of stappen en zonder fiets ben ik gewoon echt beperkt in mijn vervoer :(

 • Reply Anna Maria 10 januari 2017 at 08:39

  Je hebt een heel goed lijstje! Wat ik eigenlijk vooral stom vind ik simpel 1 a 2 keer per nacht er uit moeten omdat ik moet plassen :D en die dikke groeiende buik *wat ik eigenlijk juist leuk zou moeten vinden….*

  • Reply Olga 15 januari 2017 at 10:30

   Dat duurt nog een paar maanden/weken en daarna kun je EN lekker op je buik slapen EN hoef je minder te plassen ’s nachts :)

 • Reply Jenn 9 januari 2017 at 10:28

  Dat zijn inderdaad stomme dingen. Wat ik op dit moment vooral stom vind is de winter (maak ik vast geen vrienden mee maar ik ben er wel klaar mee) en tien keer per nacht wakker worden van niks.

  • Reply Olga 15 januari 2017 at 10:30

   Ik vind de winter eigenlijk alleen leuk als er een pak sneeuw is gevallen dat mooi blijft liggen. Ik houd totaal niet van natte sneeuw of hagel en vind autorijden onder die omstandigheden ook helemaal niet leuk. Dus mixed feelings wat betreft de winter ;)

  Laat een reactie achter