23 januari 2017

Dit was week 3

Geplaatst in: overzicht en terugblik

Samen spelen

Zo, dit wordt dan de eerste keer dit jaar dat ik middels een dagboekje slash weekoverzicht terugblik op de dingen die ik de afgelopen zeven dagen heb beleefd.

Maandag
Het had, zoals jullie hebben kunnen lezen (of zelfs hebben kunnen zien), vorig weekend flink gesneeuwd. Daarom trokken we d’r met zijn allen ’s middags op uit om daar een paar winterse foto’s van te maken. Loop je hier namelijk een paar minuten door, dan zit je al in een bos dat zich over een best gebied uitstrekt. Voor natuurmensen (als ik) erg fijn en voor honden natuurlijk ook.

Winter 2017

Winter 2017

Winter 2017

Dinsdag
Op dinsdag probeerde ik thuis wat te werken en reed ik ’s middags naar het werk om daar een vergadering bij te wonen. Uiteraard zat zo’n beetje alles aan de auto vastgevroren en besloot ik na wat sjorren en trekken maar met een kannetje water in de weer te gaan. Slechte keuze, I know. Maar nood breekt wet. En alle ontdooimiddelen lagen niet buiten, maar IN de auto. Dus dan kom je ook niet ver..

Ik maakte kennis met nóg meer collega’s (ik vind iedereen daar zo aardig!), at een taartje (want: jarige collega) en ging na twee uur weer op huis aan. Wel moest ik eerst heel ongemakkelijk via de bijrijderskant in de auto klimmen, maar dat had ik na mijn avontuur met het kannetje water wel verwacht. Wel even spannend, dat autorijden als er zo’n pak sneeuw is gevallen, maar gelukkig kwam het allemaal goed.

’s Avonds had ik een rustig avondje voor de boeg. In verband met een toetsweek hoefde ik voor deze week namelijk geen lessen voor te bereiden en alleen twee dagen in verschillende klassen te surveilleren. :)

Woensdag
Omdat het woensdag opadag is, liet ik I. met een gerust hart bij zijn opa achter, terwijl ik richting het werk reed. Ik weet niet of meer docenten er last van hebben, maar zodra ik de sferen van proefwerkweken of eindexamens proef, voel ik me ook weer even 15 á 17 jaar oud en scholier. Die arme kinders..

Uitzicht

Ik maakte nog even een foto van het uitzicht en mocht na een twee uur durende mavo-toets wiskunde weer terug naar Assen. Waar ik in een leeg huis aankwam, want I. was voor een nachtje bij oma onder de pannen.

Donderdag
Op donderdag ging de wekker alweer knetter vroeg. Ik moest dan ook knetter vroeg op pad, de auto krabben en proberen heelhuids op het werk aan te komen, want: toetsweek, surveilleren en ’s ochtends klassen opvangen die zonder surveillant kwamen te zitten.

Ondertussen bewerkte ik wat foto’s, schreef ik stukjes blog vooruit, plaatste ik een blog over schoenen en controleerde ik woordenboeken op spiekbriefjes. Waar veel andere collega’s zo’n week surveilleren niet zo leuk vinden, heb ik me er prima vermaakt. En wat een rust!

Studio Maison

Klik hier als je het blog over deze toffe schoenen van Studio Maison nog niet gelezen hebt.

’s Middags haalde ik I. weer op bij oma en toen was het lange weekend alweer aangebroken. ’s Avonds paste ik nog even op mijn nieuwe hondenvriendinnen en als zij weer zijn opgehaald, is slapen nog het enige waar ik aan kan denken. Welterusten, oma Olga gaat plat.

Vrijdag
Deze dag deed ik eigenlijk niet heel veel bijzonders. Ik probeer wel altijd wat te werken en te bloggen, maar omdat I. overdag gewoon heel veel aandacht vraagt, zit doorwerken er vaak niet in. Gelukkig heb ik sinds kort een oude videorecorder en mijn oude videobanden paraat, dus afleiden is weer mogelijk.

Dit keer viel ‘ie trouwens nog vrij laat op de dag in slaap en dat betekent dat ik na tien uur nog steeds met een wakker kind zat. Maar het late slapen had z’n voordeel, want zo konden we in ieder geval ongestoord pizza’s maken, beleggen en eten zonder dat I. de boel bij elkaar aan het schreeuwen was. Want als laatstgenoemde honger heeft, wil dat nog wel eens gebeuren.

Na de pizza en Bambi – ik heb deze film laatst pas voor het eerst gezien, omdat ik hem vroeger altijd te traumatiserend vond – werk ik mijn huishoudelijke taken af en parkeer ik I. op de stofzuiger. Zo voorkom ik dat hij wederom de toko bij elkaar brult, want als laatstgenoemde zijn zin niet krijgt, wil dat nog wel eens gebeuren. ;)

En dan is de bedtijd ook alweer aangebroken en valt I. na één van mijn slaapverwekkende verhaaltjes in slaap. Ik, zelf ook zo gaar als een koekje, douche dan snel en stort me vervolgens in een warm huispak op de bank waar ik Twitter bijlees. En omdat ik toch wel erg moe ben en ik nog even van de ruimte in mijn bed wil profiteren, ga ik vroeg slapen. Ik app mijn vriend welterusten en lees nog even wat in één van de boeken die ik al tiener verslonden heb. #TeamHarryPotter

Harry Potter

Druk bezig met het behalen van mijn leesdoelen deze maand. Het is echt heel lang geleden dat ik dit eerste deel uit de serie las, maar nu ik eenmaal bezig ben, ‘voelt’ het net zo als vroeger. Super leuk!

Zaterdag
Omdat mijn plannen voor deze dag niet door lijken te gaan, stort ik me ’s ochtends op het verslepen van meubels in mijn berging. Ik heb echt een haat-liefdeverhouding met deze ruimte, want hoe vaak ik hem ook opruim: binnen no time staat hij weer vol spullen. Maar nu ik een paar tassen vol kleding, schoenen en andere dubbele exemplaren naar de kringloop heb gebracht, is het hier toch echt een stuk ruimer dan voorheen.

Ik besluit om wat dozen schoenen uit te zoeken en verplaats twee kleine kastjes. Het liefst had ik nu ook ter plekke de muren gewit, maar dat is voor die paar uur wel erg optimistisch. Maar ik ben in ieder geval tevreden, en dat telt.

Samen spelen

Terwijl ik boven druk bezig ben met het uitzoeken van mijn weggepropte bezittingen, gaat buiten de auto af en aan te keer. En omdat ik even geen sleutel bij de hand heb, moet ik lijdzaam aanhoren hoe dit bakkie de boel op stelten zet. Uiteindelijk komt opa/de rechtmatige eigenaar toch maar met de sleutel langs en blijft dan gelijk plakken. En terwijl I., de kat, opa en ik buiten rondlopen en toezien hoe I. en Saartje de voortuin van de buurman onder handen nemen, draaide mijn vriend even een grote lunch in elkaar.

Groot feest, want ook opa eet mee en dat vonden we heel gezellig.

Die dag heb ik trouwens vette mazzel met een I. die geen zin heeft om tussen de middag te gaan slapen en dat betekent dat ik om zes uur ’s avonds het rijk al voor mij alleen heb. Nog vol van de lunch met zelfgemaakte broodjes hamburger, sloeg ik daarom mijn avondeten even over en stond ik lekker lang onder de douche. Want dat zijn namelijk van die dingen waar ik normaal gesproken niet zo aan toekom en graag even maximaal van wilde profiteren. ;)

Zondag
Vandaag had ik eigenlijk gehoopt nog wat foto’s voor artikelen te kunnen maken, maar dat mocht niet zo zijn. In plaats daarvan maken I. en ik de bovenverdieping schoon en gaan we met z’n drieën aan de slag met stoepkrijt. Ook vandaag heb ik zo goed mogelijk mijn best gedaan om I. wakker te houden en af te leiden, zodat ‘ie ook deze avond weer vroeg naar bed kon gaan. En missie volbracht, want om zeven uur is hij gevloerd.

Uiteindelijk ploffen mijn vriend en ik met een bord vol Chinees op de bank en zetten we een film op. Uiteindelijk kijk ik naar Fantastic Beasts and Where to Find Them en ligt mijn gezelschap, bestaande uit een kat en man, op de bank te slapen. En pas toen laatstgenoemde weer richting huis vertrokken was, besloot ik dat ik wel weer wat weekverslagen op dit blog wilde delen. En daarom moeten jullie het dit keer even van de tekst en iets minder van de foto’s hebben, maar dat komt de volgende keer natuurlijk helemaal goed.

Op naar een nieuwe week met nieuwe blogjes en uren in het klaslokaal. Een fijne maandag toegewenst en tot het volgende overzicht!

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reply Paul 6 februari 2017 at 15:27

  Lijkt mij best relaxt hoor om als leraar bij toetsen te surveilleren. En leuk om eens te lezen wat je zoal doet overdag. Best druk zo met I. en werk.

  • Reply Olga 6 februari 2017 at 23:25

   Ik vond het best fijn: wel aanwezig zijn, maar nog even niet dat strakke tempo van les na les geven. En zoals je hebt kunnen lezen kon ik ook aardig wat werk voor mijn blog en dingen verrichten, dus ik vond dat hartstikke mooi meegenomen :)

 • Reply Anna Maria 24 januari 2017 at 12:43

  Wat een weekoverzicht, je maakt echt hele mooie foto’s!!!

  • Reply Olga 6 februari 2017 at 23:24

   Dankjewel, wat een lief bericht! :)

 • Reply Kleine Atlas 24 januari 2017 at 09:53

  Olga, ik vind het geweldig om eens van een andere moeder te horen dat slaaptijden soms zo onvoorspelbaar zijn. Ook ik heb al gehad dat mijn kind nog laat in de middag in slaap valt en pas veel later gaat slapen en schuldig dat ik me dan voelde. Ik dacht dat geen enkele andere moeder of ouder zulke dingen voor had. Dankje om me wijzer te maken :)

  • Reply Olga 25 januari 2017 at 12:46

   Oh dat gebeurt hier echt nog wel vaker hoor. De ene keer slaapt I. een paar middagen niet en de volgende dag is hij eigenlijk zo moe van het ‘slaap willen overslaan’ dat hij ineens drie uur ligt te slapen. Maar dat hij pas tussen negen/tien uur slaapt is hier echt geen uitzondering. Ik ben juist altijd zo verbaasd om te lezen over kinderen die om zes uur al knock-out zijn en dan doorslapen tot de volgende ochtend. Doe mij dat ook maar!

  Laat een reactie achter