21 februari 2017

Chocoladecake met echte stukjes chocola

Geplaatst in: zoet

Chocoladecake

Goed nieuws voor alle makkelijke keukenprinsessen, want  Albert Heijn werkt weer een aantal producten met 35% korting de deur uit. En zo ook de mix waarmee je in een handomdraai deze smakelijke chocoladecake kunt bakken. Dat smaakt naar meer!

Als een waar koopjesjager scan ik tijdens m’n dagelijkse rondje boodschappen doen de schappen op producten met een 35% kortingssticker. Want op vertoon van je bonuskaart mag je deze items namelijk voor minder mee naar huis nemen en daar word ik natuurlijk blij van. Luxeproducten die ik normaal gesproken íets te prijzig vind, neem ik tijdens zo’n ronde wel eens mee en anderzijds nodigt het uit tot het uitproberen van eten dat je niet of niet goed kent.

Dus toen ik laatst tegen een rek vol afgeprijsde kook- en bakproducten aanliep, besloot ik om een pak cakemix mee naar huis te nemen. Ik vind het namelijk super leuk om dingen te bakken en het leek me bovendien wel eens leuk dit samen met I. te gaan doen. De beste man vind helpen in de keuken namelijk erg leuk en als hij geniet, ben ik natuurlijk een blije mamma.

En zo geschiedde, want afgelopen maandag doken I. en ik even de keuken in. En als ik zeg even dan bedoel ik ook even, want om bovenstaande chocoladecake te kunnen bakken, heb je alleen 200 milliliter koud water nodig. Even (ja écht!) roeren en je bent klaar.

Uiteraard bleef er voor I. nog wel wat te smikkelen over, want als je zo klein bent, is je vingers aflikken bij zoveel lekkers eigenlijk nog leuker dan helpen met de voorbereidingen. ;)

Chocoladecake

Dit heb je nodig:

 • Mix voor chocoladecake (via Albert Heijn)
 • 200 milliliter water
 • Een kom en spatel
 • Bakvorm*

*De bakvorm heb je alleen nodig wanneer je (net als ik) de bijgesloten vorm al in stukken scheurt voor je met mixen begonnen bent.

Omdat je aan de mix alleen water hoeft toe te voegen, bak je in feite een ‘gezondere’ versie van de cake. Mooi meegenomen, toch? En vertel eens, wat is jouw favoriete cake of taart?

Liefs Olga

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reply Madelon 22 februari 2017 at 09:11

  Ik hou van de kortingshoek bij Appie haha. Er liggen regelmatig dingen tussen die ik anders nooit zou kopen voor de volle mep.

 • Reply Mylène 21 februari 2017 at 23:30

  Wow, is dit alles? Wat fijn zeg. Ideaal ook als je een keer geen tijd hebt om uitgebreid te bakken, maar wel iets lekkers wilt maken voor een visite bijvoorbeeld :) en ik zou de bijgesloten vorm ook al vooraf scheuren :’)

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.